Waarom hebben mannen mannen nodig?

Hoe word je wat je bent? Je bént man, en toch lijkt het soms onmogelijk om te weten hoe je dat doet – bewust man te zijn.

Een (louter) mannelijke ruimte is iets waar heel weinig mannen vandaag toegang toe hebben. Maar er is nood aan. Het mannelijke in onze maatschappij mist richting. Wie anders dan andere mannen kan dit mannelijke bewustzijn helpen om dieper te zakken?

Een mannengroep is als een veilige cirkel waarbinnen je – dankzij de getuigenis en spiegeling – jezelf helder en liefdevol bekrachtigd weet. Je ontdekt hoe heerlijk het is om elkaar uit te dagen en doorsnijdend te zijn, om rechtuit en eerlijk te zijn. To cut the bullshit.

Door jezelf uit te drukken, vanuit authenticiteit, in relatie met anderen, ontmoet je in de eerste plaats jezelf. En in die bedding van pure, compromisloze mannelijke energie, gebeurt het: ‘Men acquire this ‘mountain-like quality’ (Sujit Ravindran), een diepe gronding die mannen meenemen naar hun leven in de wereld, naar hun werk en relaties.

De documentaire ‘Men Need Men’ gunt een blik achter de schermen:
Tristan Laurillard interviewt 7 doorwinterde mannen die getuigen over hun begrip van – en ervaring met – mannenwerk. Over de immense waarde voor mannen om vrij te kunnen delen, te kunnen zijn. Om te herinneren, om te worden: wie ze zijn.

www.menneedmen.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *