Programma

Ontdek wat je kan verwachten op het Mannenfestival. Je stelt je eigen programma samen met workshops die jij kiest, persoonlijke healing sessies waarvoor jij inschrijft, sacred space tijd die jij neemt voor jezelf, deelcirkel momenten of deelname aan één van de grote groep momenten. Tijdens het festival zullen er "pitch"-momenten zijn waarbij alle activiteiten nog eens worden voorgesteld. Ook zal je een programma boekje ter plekke ontvangen.

2023 programma:
Dit zal gelanceerd worden rond maart 2023, ook zullen we rond deze periode de tickets openstellen. Zorg dat je als eerste op de hoogte hiervan bent door op de nieuwsbrief in te schrijven.

Programma 2022

Woensdag 24 augustus 2022

optioneel

extra avond Landen

Onthaal & Slaapplek installeren
17u
Potluck: wij voorzien soep en brood
19u
Vuurcirkel met eigen instrumenten
21u

Donderdag 25 Augustus
2022

Dag 1

Opening &
Ont-moeting

Optioneel - Ochtend workshop
7u
Optioneel - Ontbijt
8u
Onthaal & aankomst moment
8u30
Opening sessie & Start festival
10u30
Lunch
12u45
Workshops
14u15
Deelcirkel
17u
Diner
18u15
Ecstatic dance of rustige optie avondwandeling
20u

Vrijdag 26 Augustus
2022

Dag 2

Samen man-zijn

Temazcal
6u
Ochtend workshops
7u
Ontbijt
8u15
Workshops
10u15
Lunch
12u45
Cross the line
14u15
Deelcirkel
17u
Diner
18u15
Workshops
19u45
Muzikaal Free Podium
21u45

Zaterdag 27 Augustus
2022

Dag 3

staan in je kracht

Temazcal
6u
Ochtend workshops
7u
Ontbijt
8u15
Workshops
10u15
Lunch
12u45
Vrije invulling
14u15
Deelcirkel
17u
Diner
18u15
Avond ceremonie - Samen naar koningschap vanuit het hart
20u

Zondag 28 Augustus
2022

Dag 4

Verankeren in je hart

Temazcal
6u
Ochtend workshops
7u
Ontbijt
8u15
Workshops
10u15
Lunch
12u45
Slot deelcirkels
13u45
Gezamelijke opruim
15u
Slotmoment
15u45
Einde
17u

Verken de 92 workshops - Mannenfestival 2022

Muzikale reis

Engelbert - Mystical Mystery

Muzikale reis

Deze één-persoon muziek groep begeleid je via al zijn instrumenten op een prachtige muzikale reis. Zowel tijdens de opening als tijdens de slot zal je kunnen dansen, meezingen via mantra's of mee jammen op de muziek die wordt gespeeld.
https://www.youtube.com/channel/UCGPdsB2v3ct8Sd8_zu9PFeA

Re-Connect

Matthias Dusesoi

Re-Connect

Verbinden met jezelf als man, verbinden met andere mannen. Het voelt vaak nog ongewoon maar is zo deugddoend. Op een veilige manier communiceren en verbinden we via stilte, meditatie, muziek, fysiek contact en gesprekken die ertoe doen. We zoeken op korte tijd een diepgang op waardoor we elkaar anders gaan zien. Me-time in connectie met jezelf en met andere mannen om samen te vertragen, te verstillen en tot jezelf/elkaar te komen, wat tegelijk tot een diepe rust en ontspanning leidt.
https://www.vuurstof.com/

Sound Healig Concert – Call of the Shaman

Robin Van den Bergh

Sound Healig Concert – Call of the Shaman

Tijdens het Soundhealing concert gaan we diep connecteren met de bron Qua zang wordt je omhuld door gechannelde liederen, sjamaan zang, Kargyraa keelzang en deep voice monk chanting. Naast het Soundhealing concert gebruikt Robin ook intuïtieve zang een groot gamma aan unieke instrumenten, die hij verzameld heeft op zijn verre reizen, of die hij zelfgemaakt heeft. De frequenties en klanken gaan daar waar ze nodig zijn binnen je fysisch en energetisch stelsel, en maken los wat je niet meer dient. De muziek is het medicijn.
https://intisound.be/

Adem – workshop

Gerard Blacquiere

Adem – workshop

Maak je adem vrij en je bent een vrij mens. Bewust ademen is thuiskomen. In onze ademtocht zit de levenscyclus die we telkens herhalen. Door die cyclus te doorbreken geven we ruimte voor verandering. We doen dat in beweging, met klank en in stilte. De bron van liefde en vervulling zit in ons. Doorheen onze emoties en mentale constructies ademen we ons vrij. Daar is durf voor nodig.(Neem matje/deken mee)
https://www.ecohuisje.be/

Dans: Verbinden met je lijf

Lútzen Bouwe Schroor

Dans: Verbinden met je lijf

Een begeleide reis in de vorm van een dans waarin je écht contact maakt met het lichaam.
https://linktr.ee/Free_Your_Spirit

Circling & Surrendered Leadership

Nils Elzenga & Wout Eeckhout

Circling & Surrendered Leadership

Circling is een relational meditation practice, waarbij we vanuit onze diepste, belichaamde waarheid met elkaar in contact treden. We laten onze survival strategies en verdedigingsmechanismes varen en delen onszelf vanuit authenticiteit, daarbij onderzoekend wat ons als mensen ten diepste verbindt. Een diepere laag, die vaak wordt aangeraakt bij Surrendered Leadership (de meest 'advanced' vorm van circling) is het collectieve veld, dat zijn eigen, mystieke intelligentie bezit.
https://theembodiedmasculine.org/

Verbinding

Lútzen Bouwe Schroor

Verbinding

Een verbindende workshop waar je elkaar op een dieper niveau leert kennen.
https://linktr.ee/Free_Your_Spirit

Het is niet mijn schuld

Willem Lutjeharms

Het is niet mijn schuld

Fouten erkennen en daar mee aan de slag gaan. Durven toegeven zonder dat je een deel van jouw eigenwaarde moet opgeven. Kunnen inzien waar het fout gelopen is en de oorzaak niet proberen afschuiven op anderen. Een kunst op zich. Al te vaak zoeken we excuses, proberen we de zondebok te vinden en onze eigen verantwoordelijkheid te ontlopen. Vanaf nu niet meer. Onze fouten maken ons groot. Tijdens deze workshop gaan we aan kijken naar de blokkades die ons tegenhouden om de verantwoordelijkheid op te nemen zonder onszelf minderwaardig te maken. Vanuit kracht fouten erkennen en daar mee aan de slag gaan.
https://www.mannenhakkenhout.be/

Samenzang

Jeroen Weyn

Samenzang

Vanuit ontspanning, afstemming en overgave laten we onze stem klinken, laten we klank stromen, zingen en verbinden we onder mannen. Via het natuurlijke instrument dat ons lichaam en onze stem is, laten we toe dat onze Ziel spreekt, zonder woorden. We komen thuis bij onszelf, voelen en ervaren wat de klank aanraakt en voeden en sterken ons door onze aanwezigheid in de groep.
https://www.deminnebrug.be/

Emotioneel thuiskomen in Man-zijn

Peter Ceulemans en Peter Vaesen

Emotioneel thuiskomen in Man-zijn

We gaan ons verhaal en onze emoties vanuit een andere hoek bekijken dan we gewend zijn door onze programmering. Die andere invalshoek, gecombineerd met aandachtige aanwezigheid en de juiste manier van ademen geeft ons de kans de vaderfiguur te worden voor onszelf die we altijd gewild hebben. Vanuit die Kracht kunnen we anderen gaan inspireren zodat het tekort aan "vaders" en meesterschap in onze maatschappij tot het verleden gaat behoren.

Samen op weg naar koningschap vanuit ons hart

Erik Habraken - Ralph Nelissen - Yves Vanopslagh

Samen op weg naar koningschap vanuit ons hart

Het koningschap in jezelf opnemen, op jouw troon gaan zitten vanuit innerlijk leiderschap en bewustzijn. Je dienstbaar opstellen naar mens en wereld vanuit je hart samen in co-creatie! Een avondceremonie om dit bewust te beleven en te ervaren .

In meditatie met grootvadervuur

Carlos Sanchez

In meditatie met grootvadervuur

In deze workshop ga je een moment van meditatie in samen met grootvadervuur gaan we op reis en luisteren we naar enkele berichten van moeder natuur.

De innerlijke klankenreis

Mattijs Roelen

De innerlijke klankenreis

Tijdens bijeenkomsten in groep komen we samen voor een verbinden moment. Iedereen maakt zijn eigen unieke ervaring, dit terwijl we allemaal samen zijn. We ervaren verbondenheid doordat we verbonden worden met onze eigen essentie. Het is een reis die we samen maken, ook ik in wat ik speel. Samen reizen we naar binnen tot een plek waar we één zijn met onszelf en op het diepe niveau één met elkaar. We eindigen samen in rust en stilte, of in een fijn en open gesprek. Alles gebeurt zoals het op die moment moet zijn.
http://www.mattijsroelen.be/

Loslaten

Dennis Deridder

Loslaten

Je krijgt een werkbare Los-Laat-Methode mee. Tijdens deze workshop leer je: - de vier stappen - het belang van loslaten - wat los te laten - en waarom Je krijgt volledig inzicht in het belang, de stappen en bent klaar om een geheel nieuwe toekomst tegemoet te gaan. Een toekomst die je wenst, een toekomst die je zelf schept, een toekomst die je met je geliefden delen wil.
https://transformatiecoach.be/

Opstellingen over werk, ondernemen en het beroep

Odilon Mets

Opstellingen over werk, ondernemen en het beroep

Wat zegt het onbewuste over jouw ondernemerschap, je beroep, je werk? Heb je hierover een vraag wat jou in het werk, beroep of ondernemen blokkeert, dan kan je die in deze workshop stellen. Dikwijls werken patronen uit het familiesysteem of van het familiegeweten zo sterk in ons dat wij de richting niet weten of zaken herhalen. In deze workshop kijken we er samen naar vanuit de stilte en de onbevangenheid waar nieuwe wegen zich openen.
https://www.bewustzijnshuis.be/

Intimiteit als mannelijke kracht

Erik Decolvenaer

Intimiteit als mannelijke kracht

Intimiteit start in je eigen lijf. Door in te dalen in je lichaam. Aanwezig te zijn. Te voelen, te ervaren, kwetsbaar durven zijn. Door je lichaam te openen, open je het wezenlijke in jezelf. In deze workshop kom je in beweging, ga je meer voelen en ervaar je de kracht van openheid en eerlijkheid, gebruik je je lichaam als fijnbesnaard instrument. Je leert je verlangens dieper kennen, en je grenzen bewaken. Durf contact te maken met de kracht van intimiteit in een mannenveld.
https://www.erikdecolvenaer.be/

Claiming the gates

Michiel Segaert

Claiming the gates

Het man-zijn wordt bewaakt door veel zelfverklaarde gatekeepers: zij die de poorten van mannelijkheid denken te bewaken. 'Een echte man moet...' 'Een echte man mag niet...' Ze verwarren archetype met stereotiep en werpen zo onbegrijpelijke normen op voor mannen om man te kunnen zijn. Soms zijn we onze eigen gatekeepers! In deze groepshealing gaan we samen in trance en confronteren de gevoelens die we onszelf aanpraten geen 'echte' man te zijn. We claimen de poorten die we zelf opwerpen en transformeren van '(on)echte' naar authentieke man.
https://kluster.work/app/user-detail/MichielSegaert

Shiatsu in zit vanuit je Hara

Jonathan Verlinden

Shiatsu in zit vanuit je Hara

Shi-atsu betekent letterlijk vinger-druk. Het is een manuele therapie ontstaan uit de traditionele Oosterse geneeskunde. Het is een totaalbehandeling om je energie meer in evenwicht te brengen. Door voelende aanraking, massage en strekkingen worden bestaande interne systemen voor lichamelijk herstel en voor zelfgenezing opgewekt en geactiveerd. De aanwezige lichaamsenergie komt in beweging en zo wordt het lichaam in balans gebracht, met als resultaat een gedeeltelijk of volledig verdwijnen van ongemakken en ziektesymptomen, op lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel vlak. Je ontvangt en geeft een shiatsu in zit tijdens deze workshop.
https://www.sentaku.be/

Mantra: het mentale veld transformeren

Atmapriya

Mantra: het mentale veld transformeren

De verschillende aspecten van mantra komen aan bod; mantra meditatie, mantra jappa, kirtan, ... Na een opwarming en basis theorie is er veel ruimte om samen te harmoniseren en mantras te oefenen op verschillende wijzen. Stem bevrijdend en meditatief.
https://www.atmapriya.be/

Roughhousing on drums

Michaël Karim & Steven Cools

Roughhousing on drums

In deze fysieke en vurige workshop brengen we de kracht van onze innerlijke krijger naar boven door worstelen en taiko drums met elkaar te combineren. We voeden ons met het vuur van het ritme van de drums, en laten die kracht tijdens het worstelen door ons lichaam stromen. We gaan lachen, roepen en brullen, drummen en bewegen, worstelen en zweten, elkaar uitdagen en ondersteunen, thuiskomen in onszelf, en verbroederen met de ander.
https://www.linkedin.com/in/michkarim/

Ochtend yoga/ontwaakt momentje

Simon Moeyaert

Ochtend yoga/ontwaakt momentje

We nemen de tijd om op en vredevolle en gezonde manier op te staan door te starten met wat ademhaling en meditatie om de geest te ontwaken en vervolgens voorzichtig over te stappen naar een moderne vorm van yoga om het lichaam te activeren. Wees welkom iedereen, en vooral als je opzoek bent naar een mooie nieuwe ochtend routine of graag de dag start met wat stimulatie van lichaam en geest.
https://www.coachmoeyaert.com/

Drumcirkel

Cok Duyvestijn

Drumcirkel

In een groep drummen met eigen drum of een van mijn.
https://krachtinessentie.be/de-krachtplaats/

Ligconcert / klankreis / soundhealing

Liener Van Hauwaert

Ligconcert / klankreis / soundhealing

Tijdens dit ligconcert gaan we in de overgave van een breed scala van diverse gekende en onbekende klanken. We maken in onszelf een reis van verschillende ervaringen, gesteund door verschillende geuren en een koesterende atmosfeer. Liener en zijn medemuzikanten verzoenen gekende instrumenten zoals gitaar, piano, bas en percussie met meer mysterieuzere geluiden en creëren een fusie van natuurgeluiden, gekende nostalgie en gezonde zintuigprikkeling.

Zintuigelijke blote voetenwandeling

Patrick Fasseur

Zintuigelijke blote voetenwandeling

Wandelen op blote voeten maakt dat je steviger in je gronding gaat zitten en je je meer verbonden zal voelen met de natuur. Door op blote voeten te wandelen, komen je zintuigen scherper te staan. Temperatuurverschillen en oneffenheden van de ondergrond wordt je gewaar waardoor iedere zenuw onder de voeten geactiveerd wordt. Door puur op jezelf zonder schoenen (met hakken en/of steunzoelen) te wandelen, krijgen we ook meer onze natuurlijke houding terug. Dit heeft vele voordelen waarbij vaak jarenlange voet-, knie- en heupklachten weer kunnen verdwijnen. Tijdens de wandeling kiezen we voor een rustig tempo. We wandelen volledig in stilte waarbij we bewust aandacht schenken aan iedere stap die we zetten.
https://www.natuuractiefbeleven.com/

Massage – adem – intuïtie

Gerard Blacquiere & Christophel Hendrickx

Massage – adem – intuïtie

Met warme en verzorgende aandacht wissel je massage uit. Door het hart te openen en de handen te vertrouwen komen we uit bij helende kracht. Het baat bij stress en vermoeidheid. Via knooppunten én met intensieve ademhaling kunnen spanningen, gedachten, oordelen en emotie oplossen. Na een inleiding masseert je elkaar in tweetallen. Ook als je al massage ervaring hebt kun je de technieken even vergeten en je gevoel volgen. Aanraken is in onze samenleving een delicate kwestie terwijl er zo’n verlangen is naar overgave en intimiteit. De serene toewijding maakt dat het mag stromen. Halverwege draaien we de rollen om. (Breng massageolie mee)
https://www.ecohuisje.be/

Intuïtieve en helende klankreis

Christoffel Hendrickx

Intuïtieve en helende klankreis

Groeps-klankreis: mensen kunnen neerliggen en genieten van vibraties, klanken en muziek die ruimte maken voor ontspanning en zelf-heling.
https://www.atmapriya.be/

Cacao met rapé ceremonie

Nico Keeman - Leon De Jongh

Cacao met rapé ceremonie

Cacao en rapé ceremonie. Cacao is mooi medicijn dat hart mooi open zet om te ontvangen en je zelf zacht maakt . Rapé biedt ondersteuning bij het openen van de chakra’s. Het zorgt voor een gevoel van gronding en verbinding met de aarde en de spirit wereld
https://www.anicha.eu/

Vind kracht en inspiratie in je mannenlijn

Christophe Denys

Vind kracht en inspiratie in je mannenlijn

In deze workshop kijken we naar wie onze vader, grootvaders, overgrootvaders, betovergrootvaders zijn, en hoe ze ons bijstaan: bij wie vinden we voeding, steun, inspiratie, waardevolle kennis over onszelf? Het boeiende aan dit werk is dat, ook al zijn familieleden overleden of hebben we er geen contact mee, ze zich toch kunnen kenbaar maken in een opstelling. Zo krijg je de kans om vragen waar je zelf mee zit, op te helderen en er een beter en diepgaander zicht op te krijgen.
https://traumaherstel.be/

Gebruik je stem: Stap in je drakenkracht

Ward Kumpen

Gebruik je stem: Stap in je drakenkracht

Heb je de neiging om na een bekrachtigend weekend weer in een leegte te vallen? Heb je moeite om je grenzen te bewaken? We gaan aan de slag met een draken mantra. Maak contact met je draak. Bundel je kracht in je hara. Voel hoe het is om met je stem een grens te trekken en te bewaken. Voel die vastberadenheid in jou en stap met die kracht de wereld in.
https://valka.be/

Stel je vraag over je partnerrelatie

Odilon Mets

Stel je vraag over je partnerrelatie

Als man zijn wij zowel man als vrouw. De partner relatie triggert dikwijls het niet opgeloste bij jou. In deze workshop kijken wij naar bewegingen die de partnerschap meer fundament geeft en ook wat ons scheidt.
https://www.bewustzijnshuis.be/

Animal movement

Arnout Gielen

Animal movement

Dierlijk leren bewegen waarbij dierengeluiden bekrachtigd worden op shamanistisch gedrum (via sperakers vooral). Een bewegings-workshop vol expressie, lichaamsbewustzijn, meditatie, functionele mobiliteit en kracht. Een mooie voorbereiding om het beest volledig los te laten tijdens ecstatic dance. Move-kes!
https://www.monk-e.net/

De penis-dialogen

Koen Pellegrims

De penis-dialogen

Tijdens deze sessie maken we als mannen contact met onze penis of lingam. Het is de bron van onze seksuele energie, maar ook van onze daadkracht. Maar tegelijk zit er vaak ook schaamte op, of kennen we onze Lingam niet zo goed. In deze sessie, gaan we na hoe onze relatie met onze penis is. Hoe ziet hij eruit? Wat zijn zijn behoeften? Wanneer zijn we er gelukkig mee en wanneer veroorzaakt hij ons last?
https://www.fullofwonder.be/

Seksuele energie in bewustwording

Erik Decolvenaer

Seksuele energie in bewustwording

Hoe zet je als man seksuele energie in? Om jezelf te ontwikkelen, vervullende relaties te creëeren en meer bewustzijn in de wereld te brengen. In deze workshop ervaar je: -verbinding onder mannen via authentiek contact, intimiteit en openheid -dat de veiligheid van broederschap je seksuele energie ondersteunt, helder maakt en bekrachtigt -hoe penetrerende mannelijke energie op een gezonde en eJciënte manier kan ingezet worden voor jezelf, je relaties en de maatschappij. Ontdek en ervaar de potentie van bewuste seksuele energie in jezelf.
https://www.erikdecolvenaer.be/

Dream sharing circle

Harald De Bondt

Dream sharing circle

In een droomdeelcirkel geven we aandacht aan onze nachtelijke avonturen. Door je droom uit te beelden voor een luisterend oor kan een stukje van jouw onderbewuste aan het licht komen. De "zin" van jouw droom wordt duidelijker en je contact met het onderbewuste verdiept. Het is een moment om het rationele los te laten en te vertrouwen in de kracht van je verbeelding.
https://embodieddreamworkers.com/

Ojos de dios/ geluksbrengers maken

Carlos Sanchez

Ojos de dios/ geluksbrengers maken

In deze workshop leer je om een oog van God te maken, dat van zuid-amerikaanse oorsproog is en bescherming en zegeningen frengt voor jou en je gezin.

Je eigen plek als man in de complexiteit van je systeem

Luc Limère

Je eigen plek als man in de complexiteit van je systeem

"Je eigen plek als man in de complexiteit van het systeem". Dit geeft helderheid en verbinding met je identiteit en rollen binnen je (werk)omgeving. Via systemische opstellingen en gedragen door de groep, ontdek je nieuwe inzichten en maak je ongekende paden vrij.
https://www.growise.be/

De A-typische doorbraak

Gino Peremans

De A-typische doorbraak

Deze workshop is voor een man die in zijn professionele bestaan ergens tegenaan loopt en het gevoel heeft vast te zitten. Dit kan carrièrekeuze zijn, een samenwerking met een collega of een klant, leiden van een team, richting geven aan zijn organisatie ... bedenk maar zelf. Om een doorbraak te bewerkstelligen gaan we vanuit de verschillende archetypes de uitdaging bekijken. Het kijken zal al bewegend gebeurden, vanuit ons lijf gaat eenieder zijn eigen doorbraak mee-maken.
https://ginoperemans.com/about-me/

Neurodiversiteit als kans

Collectief Anders

Neurodiversiteit als kans

De workshop benadert neurodiversiteit als een positieve eigenschap en als kans om te groeien. Voorbeelden van neurodiversiteit: ADD, ADHD, autisme, dyslexie, hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid. Er worden ervaringen uitgewisseld over het omgaan met neurodiversiteit. Dit kan zowel in een werkomgeving zijn (bij jezelf of bij collega’s) als in de privésfeer (jezelf, kinderen, partner, familie, vrienden). Focus daarbij is op de kracht van neurodiversiteit en hoe deze op het werk of thuis verder tot bloei gebracht kan worden.

Natuurlijk en verbindend communiceren

Ben Chi

Natuurlijk en verbindend communiceren

Verbindend communiceren is onze originele manier van communiceren wat voor iedereen natuurlijk aanvoelt. Niet in verbinding zijn met ons ware gevoel en al helemaal niet met wat we 'echt' nodig hebben.In deze introductieworkshop geweldloze communicatie krijg je manieren mee om rechtstreeks te verbinden en trainen we onze waarneming. Voor mij een onmisbare sleutel in mijn spirituele ontwikkeling om een betere man te zijn in al mijn relaties.
https://www.ikbenchi.be/

Meditatieve trance reis in verbinding met je ziel

Mozes Cosijn

Meditatieve trance reis in verbinding met je ziel

Doorheen een helende meditatieve trance reis word je uitgenodigd en begeleid om in een diepere verbinding en versmelting te komen met je eigen bron, je ziel. Jouw wezen laat je zien, horen, voelen,... wie je bent en wat jouw kernkwaliteiten en talenten zijn waarmee je hier op aarde gekomen bent, zodat je jouw missie kan leven en delen met de wereld. Een trance reis brengt heling en balans op alle niveau's van je zijn. Welkom!
https://www.mozescosijn.com/

OERman – evolutionair bewegen – Kettlebell

Ben Chi

OERman – evolutionair bewegen – Kettlebell

Onze omgeving is zodanig drastisch ver afgeweken van onze originele natuur dat onze genen helemaal in de war zijn en we nog nooit zo ziek zijn als nu. Welke tips hebben jager verzamelaars voor de moderne mens? In deze workshop zoeken we in op beweging. Als tool gebruiken we kettlebells. Ideale combinatie van kracht en cardio , Flow & power . Ideaal voor de hedendaagse man om terug verbinding te zijn oerkracht.
https://www.ikbenchi.be/

Body harmonics

Jens Dromos Tree

Body harmonics

Beweging, ademhaling, klank. Ruimte maken om te landen, bij uzelf, op het festival. Resoneren met je eigen lichaam, spanning losmaken, uw eigen expressie naar buiten brengen door intuïtief maken van klank. Los en ontspannen maken we de verbinding met elkaar. Een fijne start om het festival mee te beginnen.
https://www.facebook.com/dromos.tree

Djembe

Gerard Blacquiere

Djembe

De oerklank van de aarde op de Afrikaanse djembee. Je zult binnen een uur al spelen en zingen erbij. Ritmes geboren uit het hart. Percussie niet alleen een individuele expressie maar ook verbindend.
 We geven met onze handen uiting aan ons oergevoel, met onze stem aan wat er in ons leeft.

 Niet statisch, niet technisch, maar levend en uniek. Krachtige levensritmes die gehoord mogen worden. Trommelen heeft met slaan te maken. Je voelt het vel en vind het juiste timbre.
https://www.ecohuisje.be/

Flow yoga

Arnout Gielen

Flow yoga

Flow yoga gebaseerd op de eeuwenoude traditie van ashtanga yoga. Krachtige dynamische yoga op de ademhaling.
https://www.monk-e.net/

Feel the energy in your body

Fre De Pesseroey

Feel the energy in your body

Chi kung is een verzamelnaam voor een grote verscheidenheid aan oefeningen om de energie in je lichaam vlot te laten stromen. Door stille lichaamshoudingen, eenvoudige bewegingen, bewust inzetten van je ademhaling, ... kom je in contact met manieren om energie te voelen, laten circuleren, versterken en bewaren. Je energiebanen komen meer open en er komt meer mentale rust. Via Chi kung komt er meer meer vitaliteit, energie en balans in je leven.
https://www.linkedin.com/in/fredepesseroey/

Openheid over vaderschap

Ritchie Sedeyn & Patrick Fasseur

Openheid over vaderschap

We gaan in gesprek met elkaar waar we openlijk over ons eigen vaderschap kunnen praten. De onzekerheden, twijfels, vergelijking met eigen vader, relatie vader-zoon,... We proberen elkaar te helpen door er te zijn, te luisteren en soms door advies. Vaders voor vaders!
https://www.ritchiesedeyn.be/

Human Design introductie

Mozes Cosijn

Human Design introductie

Tijdens deze introductie maak je kennis met de wonderbaarlijke wereld van human design. Human design geeft diepgaand inzicht in wie je bent, je missie, talenten, conditioneringen en patronen. Je krijgt een eerste (glimp) inzicht in de aura types en Centra, en vervolgens integreren we de theoretische kennis via een geleide meditatie doorheen de verschillende centra (chakra's) zodat dit ook voelbaar wordt in ons lichaam.
https://www.mozescosijn.com/

Hoe beleef je de beste seks ooit?

Koen Pellegrims

Hoe beleef je de beste seks ooit?

Echte verbinding ontstaat in vertraging, in de veiligheid van langzaam opbouwen. “Consent” is een essentiële basis voor deze veiligheid. In deze sessie bekijken we welke dynamieken er zijn in consent. Hoe stem ik af met mijn partner zonder de romantiek te verliezen? Hoe creëer ik een veilige bedding. Via vertraging en aanraking ontdekken we hoe we veiligheid kunnen installeren en hoe we helemaal vanuit het hart kunnen verbinden. Dat is de toegangspoort naar de beste seks ooit, voor beide partners!
https://www.fullofwonder.be/

Hoe kan ik zijn hoe ik wil zijn?

Bartelt Wils

Hoe kan ik zijn hoe ik wil zijn?

Je leert een praktische methode om met je denken jouw gevoelens en gedrag te sturen. Je leert je gedachten te onderzoeken met gerichte vragen. Je leert hoe je dit kan toepassen in je dagelijkse werk en leven.
http://www.realiseren.biz/Bartelt-Wils/Wie-is-Bartelt/

Leef je emoties

Joris Peeters

Leef je emoties

We duiken diep in onze emoties en brengen deze naar buiten als creatieve expressie door middel van dans, beweging en schilderkunst.
https://www.mixcloud.com/djfalkor/

Breaking free from the matrix

Willem Lutjeharms

Breaking free from the matrix

Hoe stap je uit het systeem? Wat doe je met de vragen, de angsten, de onzekerheid? Hoe geef je je nieuwe leven vorm? In 2018 lieten we als gezin van 5 alles achter en trokken de wijde wereld in. Na 4 jaar reizen we nog steeds full time. Gaandeweg is die uiterlijke reis een innerlijke reis geworden waarbij wij ons allemaal losgemaakt hebben van het systeemdenken waarin we vastgegroeid zaten. Wat dit concreet betekent en hoe we hier geraakt zijn, dat wil ik graag met jullie delen.
https://www.mannenhakkenhout.be/

Mindfulness in het dagelijks leven

Wim Lauwers

Mindfulness in het dagelijks leven

Hoe kan je meer focussen op wat je doet, zonder je gedachten te laten afdwalen, hoe kan je meer in het NU leven?
https://www.facebook.com/Wim-Lauwers-life-coach-108211500971048

Een krachtige community bouwen

Arjan Verschuur

Een krachtige community bouwen

Tijdens deze workshop maak je kennis met zeven - bij de mannelijke archetypen passende - gemeenschapsvormende krachten. Na het volgen van deze workshop heb je ervaren hoe een deel van deze krachten in de Mannenhart-community werkzaam zijn. Daartoe delen we o.a. onze droom, een aantal van onze rituelen en een aantal werkvormen die we veel gebruiken met je. Daarnaast heb je gereflecteerd op de vraag hoe je deze krachten bij de ontwikkeling van je eigen community kunt inzetten.
https://www.arjanverschuur.nl/

Bomen rossen: agressie-ontlading

Marty Van De Ven

Bomen rossen: agressie-ontlading

Opgekropte agressie naar buiten laten komen, en loslaten. We gaan dode bomen oppakken en met al onze kracht, en met hard schreeuwen kapot slaan tegen levende bomen. Die zijn zo geaard dat zij onze boosheid makkelijk kunnen opvangen. Tijdens dit bomen rossen nemen we situaties, personen, gebeurtenissen in onze gedachte die we met alle kracht kapot rossen. Zo transformeren we de boosheid richting zachtheid, zodat we beter kunnen voelen wat de oorzaak is van de boosheid.
https://dapperemannen.nl/

Sadhana, Yoga als levensstijl

Atmapriya

Sadhana, Yoga als levensstijl

Na een korte inleidende theorie komen er verschillende oefeningen aan bod die een ervaring geven van hoe de verschillende aspecten van yoga hedendaagse mannen kunnen ondersteunen in het dagelijks leven.
https://www.atmapriya.be/

Visualiseer jouw toekomst

Ritchie Sedeyn

Visualiseer jouw toekomst

In deze workshop wil ik dat je je diepste wensen vervult in een utopisch verhaal die misschien niet zo utopisch is als je zelf denkt.
https://www.ritchiesedeyn.be/

Rituelen werken

Ewoud Monbaliu & Oliver Vaneeckhout

Rituelen werken

Rituelen zijn universeel en overal aanwezig. Rituelen kunnen wezenlijk bijdragen aan processen van her-verbinding en heling. Ook in bedrijven en organisaties. Sterke leiders kennen de kracht van ritueel, en kunnen deze ook op het geschikte moment inzetten. Je wordt hier mee genomen naar de oeroude én springlevende wereld van rituelen. Hoe ontstaat een ritueel? Welke aspecten zijn belangrijk? Wat zijn de magische ingrediënten? Welke structuur kan je helpen? Hoe creëer je zelf je eigen ritueel?
http://www.corporaterituals.be/

Dans met je schaduw

Tim Vrancken

Dans met je schaduw

Er is weinig zo intrigerend, als de schaduw. Een wezenlijk deel van ons mens-zijn, maar zo moeilijk te vatten, letterlijk. Want de schaduw onttrekt zich aan ons zicht. Zeker in relatie met anderen, leren we zien dat schaduwen niet blijvend kunnen ontlopen, en dat ze integraal deel van onze werkelijkheid zijn. Niet altijd leuk, fuck neen. Maar dan… dan blijkt dat ze onze grootste schatten bewaarden… We gaan dansen, spelen. Met de schaduw. Met het licht. Om te herinneren dat we altijd alles omvatten, naar waar we ook kijken. Om meer te worden wie we zijn.
https://delevensboom.timvrancken.be/

Enneagram, schaduw en leiderschap

Erik Van Horen & Tom Koninckx

Enneagram, schaduw en leiderschap

Het Enneagram is een systeem om de persoonlijkheid te bestuderen dat inzicht geeft in de drijfveren achter ons gedrag en dat van anderen. Het is gebaseerd op een indeling in 9 persoonlijkheidstypen, 9 verschillende manieren om naar de wereld te kijken. Door je te realiseren dat andere mensen door een heel andere bril kijken, groeit het begrip naar anderen toe. En elk type heeft zijn schaduw. Door naar onze schaduw te kijken, halen we ook ons goud naar boven en worden we meer vrij.
http://www.mankindproject.be/

Tantra for the boardroom

Koen Pellegrims

Tantra for the boardroom

Sinds de jaren ‘80 runnen we onze bedrijven volgens “scientific management”. Alles moet in cijfers gegoten worden en de cijfers bepalen alles. Op welke manier ga ik om met dingen die wel of niet goed “voelen”, maar waar ik moeilijk cijfermatige onderbouw aan kan geven? Gevoel en onze intuïtie worden vaak genegeerd, of erger: weggezet als “emotioneel” en dat hoort niet thuis in de kille, zakelijke boardroom. Is constante groei écht nodig, of probeer ik iets te bewijzen?Tijdens deze workshop slaan we de brug tussen de spirituele wereld van het “zijn” en de realiteit van de “echte wereld". Wat kan Tantra brengen in de kille boardroom?
https://www.fullofwonder.be/

Waar trek je de grens

Willem Lutjeharms

Waar trek je de grens

Hoe zorg je voor een goed evenwicht tussen het respecteren van je eigen grenzen en geven wat anderen van jou vragen. Zeker als die twee in conflict staan met elkaar. Vaak gaan we over onze eigen grens om de andere ter wille te zijn. We laten ons strikken om dingen te doen die we eigenlijk liever niet zouden willen doen. Om conflict te vermijden, of om iemand ter wille te zijn, of gewoon omdat we geen nee durven of kunnen zeggen. In deze workshop gaan we op zoek naar manieren om onze eigen grenzen te leren herkennen en respecteren.
https://www.mannenhakkenhout.be/

Flowgrappling

Harald De Bondt

Flowgrappling

In Flowgrappling mengen we de kracht vam worsteltechniek met de vrijheid van contact improvisatie. Door een reeks eenvoudige "movementgames"leer je de basis van grappling. Daarnaast vertragen we in somatische dansoefeningen om bewust te worden van onze lichamelijke ervaring en bewegingscreativeit. We eindigen met een speelse jam.

Change management vanuit Yin & Yang

Pascal Van Loo

Change management vanuit Yin & Yang

Verandertrajecten in organisaties hebben het meest kans op slagen, als ze een gepaste balans vinden tussen zachte en harde interventies. We stellen een andere en hybride taal voor om gebalanceerde veranderingen op te zetten. We passen ze in de praktijk toe op enkele casussen van deelnemers. We werken via het lichaam met enkele Yin en Yang oefeningen. En passen die polariteiten benadering toe op de verandering waar de deelnemers nu mee aan de slag zijn.
www.hetrondevierkant.com

De koning in iedere man

Flowhis Verkerk

De koning in iedere man

We gaan onderzoeken hoe het is om in het archetype van de koning te staan. De koning is verbonden met hart, het 4e chakra, volwassenheid. De koning gaat over het grotere geheel overzien. Je gaat ervaren hoe het is om volle verantwoordelijkheid te dragen voor je (innerlijke) koninkrijk. Welke stappen je kan zetten om van afgescheidenheid naar liefde te komen. En snap je waarom de wereld jou als koning nodig heeft en wat je daarin kan doen. Het voelt héél krachtig in de schoenen van je eigen koningschap te staan...
https://mannenhart.nu/

Ontwikkel je krachtige, liefdevolle mannenhart

Luc Limère

Ontwikkel je krachtige, liefdevolle mannenhart

Hoe verbind je de kracht van je mannenhart met je omgeving? Ontdek de impact van je hart wanneer je het afstemt op je denken en voelen. Er ontstaat een innerlijke kracht die je uitstraalt en waarmee je anderen een veilig en vertrouwensvol gevoel geeft. Eeuwenoude wijsheid in een hedendaagse werkvorm.
https://www.growise.be/

To be met by other men in my full power!

Marty Van De Ven

To be met by other men in my full power!

Als man volledig in je kracht staan en de kracht van andere mannen voelen. En tegelijkertijd voelen dat zij die van jou voelen, en dat die welkom is. Elke man krijgt om de beurt de kans om langzaam zijn kracht te tonen. De andere mannen zijn er om die op te vangen, aan te moedigen dat de man alles laat zien, dat hij volledig in zijn kracht staat. Als de man alles heeft gegeven, zullen de andere mannen hem opvangen en vanuit liefde hun waardering voor zijn kracht tonen.
https://dapperemannen.nl/

Staan in kwetsbaarheid

Ralph Nelissen

Staan in kwetsbaarheid

Tijdens deze workshop gaan we op onderzoek naar je kwetsbaarheid en hoe je kan staan in je kwetsbare kracht. Als man is het belangrijk dat je zowel je mannelijke alsook je vrouwelijke pool erkent, want deze twee samen maken dat je daadkrachtig kan zijn in je zachtheid. We verkennen verschillende gebieden zoals spelen, kracht, seksualiteit, daadkracht, zachtheid en verbinding met je hart en ballen. Verbinding maken met jezelf en met elkaar staat centraal in de workshop.
https://www.padvandeman.com/

De roep van de Wildeman

Arjan Verschuur

De roep van de Wildeman

Het archetype van de wildeman roept je op om op avontuur te gaan naar onbekende gebieden in je binnenwereld. Je krijgt een voorproefje van het “Het Pad van de Wildeman”. Het archetype van de wildeman staat hierbij voor die delen van ons zelf die we onbewust onderdrukt hebben en/of talenten die we nog niet eerder in ons leven nodig hebben gehad. Deze essentie ga je aan den lijve ervaren en krijg je inzicht in welke fase van je eigen innerlijke reis je nu bent.
https://www.arjanverschuur.nl/

Play-Fight

Johannes Siemann

Play-Fight

Play-Fight is een workshop om op een veilige manier ons kracht te herontdekken. Onze spirit als Gentle-Warrior wakker te maken en via opbouwende oefeningen en duidelijke regels ertoe te kommen om heerlijk met elkaar te worstelen, ons lijf tot op het uiterste in actie en energie te brengen. Eindelijk eens goe en broederlijk vechten met elkaar zonder dat er een destructieve intentie is. Het is ook een kans om met woede en agressie in jezelf te werken en deze op een veilige , lichamelijke manier te uiten en te integreren.
http://spiegelwoud.be/index.html

Ecstatic dance

DJ Ben Chi & Robin Van den Bergh

Ecstatic dance

Ecstatic dance is een vorm van dans waarbij de dansers, soms zonder de noodzaak om specifieke stappen te volgen, zichzelf overgeven aan het ritme en vrij bewegen zoals de muziek hen meeneemt, wat leidt tot trance en een gevoel van extase. De dans zal afgesloten worden met een prachtige soundhealing.
https://www.ikbenchi.be/

Befriend Your Demons

Gino Peremans

Befriend Your Demons

In Darkness there is Light In Light there is Darkness Alleen wanneer we bereid zijn ons demonen onder ogen te zien en te aanvaarden kunnen we ze tot bondgenoten maken op ons LevensPad. Vanuit lichtheid zoeken we onze duisternis op en gaan we de verbinding aan, om te luisteren naar de boodschap die onze duisternis voor ons heeft. Een workshop voor durvers en diegenen die eindelijk komaf willen maken met verstikkende of destructieve patronen.
https://ginoperemans.com/

Impact zonder Macht

Gino Peremans

Impact zonder Macht

Wat we allemaal nastreven is gehoord worden, impact hebben, inspireren zodat mensen ons willen volgen of ten minste doen wat we zeggen. Heb je al ervaren dat taken niet naar behoren worden uitgevoerd als je ze doordrukt? Wil je meer invloed hebben op anderen vanuit verbinding (als leidinggevende, als ondernemer, als vader)? Je komt uit deze workshop met een doorleeft inzicht over hoe anderen te impacteren en je gaat aan den lijve ondervinden dat dit niet kan als je macht gebruikt. Integendeel!
www.ginoperemans.com

Osho Dynamic meditatie

Jelle Pauwels

Osho Dynamic meditatie

In Osho Dynamic meditatie ga jij de uitdaging aan om je leven in eigen handen te nemen. Deze meditatie is een krachtige manier om je te ontdoen van vastgeroeste patronen die je gevangen houden. Je maakt verbinding met je vrijheid en je innerlijke getuige, om stilte en innerlijke rust te kunnen ervaren.
https://natuurlijkmediteren.be

Rusten in je bekken en liggen in een schoot

Nobby Thys

Rusten in je bekken en liggen in een schoot

Een oefening waarbij een man op de grond ligt en al zijn bekkenbeweging mag voelen en verkennen terwijl de andere man aanwezig is en desgewenst ten dienste van de liggende man oogcontact of handcontact kan maken. In een volgende fase is er ruimte om bij een man in de schoot te liggen op de manier die voor jou het best aanvoelt. Tussendoor is er ruimte om te delen en verlangens uit te drukken wat betreft eventuele ondersteunende boodschappen die je graag wil horen.
www.pudroma.be

De Wilde Jacht

Stefaan Loncke

De Wilde Jacht

De Wilde Jacht is een wild balspel dat de grote circulaire dynamiek van het Leven laat zien. Wolf, Slang, Everzwijn en Buizerd We voelen hoe het is om elk van deze Dieren te zijn.. beleven hun instincten, hun krachten en zwakheden... luisteren naar hun lessen voor ons persoonlijk leven. Fysieke kracht, ruwheid, eerlijkheid, trickery, naaktheid.. Vier kampen vormen zich. Zon die wordt bevrijd of verslonden. Wie heeft wie nodig? Werken allen samen? Of ieder tegen ieder? Hoort de Zon hoog in de Hemel? Of in de Buik van de Aarde?
www.ahawa.be

Tog Chöd (tibetan wisdom-sword) & Vision Dance

Gert Daniels

Tog Chöd (tibetan wisdom-sword) & Vision Dance

De tibetaanse martial-art Tog Chöd (wisdom-sword) geeft tools om snel stress los te snijden, storende gedachten en emoties los te weken. (20 min) De vision-dance (1u30) is een super compacte Vision Quest. Doorheen de zalige sjamanistische muziek duik je in een trancereis voor diepe heling. Je voelt je als herboren, vol en voldaan... energetisch gezuiverd en opgeladen om jouw droom verder aan de wereld te schenken. Stralend en thuis in jezelf, ben je een zon voor jezelf, je relatie, je gezin, je werk en de grotere context. Dat is man zijn. Zon zijn!... Ideaal om helemaal voldaan nadien naar huis te kunnen gaan! Welkom!
http://www.gertdaniels.dance/

Sexual energy … burn-in-men!

Gert Daniels

Sexual energy … burn-in-men!

Laten we eerlijk zijn... elke man is op 1 of andere manier geïntrigeerd door de seksuele energie. Logisch, we zijn eruit ontstaan! Om echter volledig man te zijn, om volledig in onze relatie tov onze partner te staan is het belangrijk om de seksuele energie te zuiveren. Loslaten van oude gedachten hierrond, gevoelens, patronen... loslaten van de band met de moeder (doorheen wie we geboren zijn), loslaten van connecties met vorige relaties... om meer en meer VRIJ te zijn in deze energie. Vanuit deze vrijheid kan de seksuele energie, je brandstof, beter stromen in jezelf. Zo zal je niet uitblussen (burn-out) maar geniet je van een goede balans tussen innerlijk vuur en innerlijke water!
http://www.gertdaniels.dance/

Quantum Healing

Joris Vander Cammen

Quantum Healing

We gaan leren om de energie van de aarde in ons lichaam te trekken door gefocuste ademhaling. We nemen de 'Schumanfrequentie' op en verhogen daarmee ook onze eigen trilling. Zo kunnen we ons eigen lichaam van vitale levensenergie voorzien en haar genezende krachten activeren. Daarnaast kunnen we ook deze energie doorgeven aan anderen. Wat hun lichaam activeert en zo een natuurlijke genezing opwekt.

Alles wat je zegt, ben jezelf!

Tom Koninckx - Erik Van Horen - Vincent Cleymans - Jeroen Hoogendoorn

Alles wat je zegt, ben jezelf!

Ooit zeiden we dit als kinderen, nu zijn we mannen. We nodigen mannen uit om na te gaan waar en hoe ze getriggerd worden door andere mannen, de confrontatie aan te gaan en hun projecties terug te nemen. Je leert je projecties te transformeren in persoonlijke groei en een diepere verbinding waardoor elke groep veiliger wordt.
www.mankindproject.be

Wie denk je wel dat je bent

Bert Corsius

Wie denk je wel dat je bent

Je bent wie je bent, wie je denkt dat je bent is slechts een gedacht. Je bent zoveel meer dan slechts deze persoon en zeker het idee dat je hebt over deze persoon. Blijf trouw aan jezelf, wordt onverwoestbaar en krijg toegang tot alles wat er mogelijk is in dit leven.
https://bcorsius.com/

AUM meditatie

Jelle Pauwels

AUM meditatie

AUM meditatie is een reis doorheen je emoties. Is je leven voluit in eigen handen nemen. Door het uiten van al je opgekropte of weggedrukte emoties wordt de weg vrijgemaakt om ruimte te geven aan je verdriet, je kwetsbaarheid, je kracht en alles wat jou als mens uniek maakt. Het is een krachtige no-nonsense manier om emotioneel op te ruimen. Om meer ruimte in jezelf te laten ontstaan en zo de weg te effen om werkelijk met jezelf en anderen te verbinden.
https://natuurlijkmediteren.be

TAIKO-drums

Steven Cools

TAIKO-drums

“Je met heel je lijf in ritme smijten”… Voel dikke stokken in je handen, zie en hoor grote drums voor en rond je, ervaar in elke cel de stevige grooves die we samen met beweging via ons lijf door de drums de wereld in sturen…. Aardend, vurig, vloeiend en luchtig… Fysiek, ritmiek, coördinatie, dynamiek, groepsgevoel, samenspel, geheugen, uitleven en “loos gaan’, maar vooral percussionele goesting en plezier, zullen allemaal gecombineerd worden tot een workshop die niemand onberoerd zal laten. Lachen en zweten verzekerd!
https://www.facebook.com/InnerDrum/

Orsedd Tan

Stefaan Loncke

Orsedd Tan

In dit sjamanistisch (krijgers-) ritueel herinnert Voorvader Vuur ons aan zijn Vuurzaad dat in ons binnenste leeft, opdat we met hernieuwde kracht in onze mannelijkheid kunnen staan. Het ritueel brengt ons naar het oermannelijk principe, ontdaan van bedekking. Het Hart van Vuur opent onze mannelijke Kracht en plaatst ons op de Troon van Vuur, waar we het moment van de oercreatie aanraken.
www.ahawa.be

Ochtendvuurcirkel

Christophhe Denys

Ochtendvuurcirkel

'De ochtendstond heeft Vuur in de mond'. Voor dag en dauw verzamelen we rond het vuur, om te delen en te verbinden, om kracht te verzamelen, om aanwezig te zijn in elk moment en in onszelf als man en als mens. Zo worden we wakker in wie we zijn én in waar we zijn: altijd 'Hier'. Het seizoen en datgene wat aanwezig is, nemen we als bedding om onszelf en elkaar in te herkennen en te erkennen. Het vuur zorgt voor focus, aarding en draagvlak voor jouw persoonlijke intenties.
http://www.traumaherstel.be/

De Weg van het Zwaard

Jos Jeurissen

De Weg van het Zwaard

Het Zwaardspel ontwikkelt je wilskracht en lichaamsbewustzijn. Het zwaard is een verlengstuk van jezelf. Alleen als het lichaam ontspannen is en de geest vrij en de aandacht gericht naar de punt van het zwaard kun je (leren) de chi vanuit je hand naar buiten (te) sturen. Op een speelse manier zullen we met het zwaard vertrouwd raken.
https://tai-chi-maastricht.nl/

Energetisch werken met jouw archétypes

Peter Grard

Energetisch werken met jouw archétypes

Welke archétypes willen er in en door jou heen geleefd worden? Wat hebben ze jou te vertellen en komen ze je duidelijk maken? Wat is hun functie, rol en betekenis in jouw leven? Is het de herder, de pelgrim, de kunstenaar, de schrijver, de wijze, de nar, de ondernemer, de creator, de wilde man, de herbergier, de reiziger, de kluizenaar, de leider, de stiltezoeker, de gids, de schrijver, …. die aandacht vraagt? Kom het ontdekken.
aykohuis.be

Cross The Line

Joris Van Doorslaer

Cross The Line

Bewust man zijn betekent jezelf durven tonen zoals je werkelijk bent. Met cross the line brengen we de kracht van verbinding tot leven door met het hele mannenveld samen achter 1 lijn, telkens met een nieuwe vraag die wanneer die resoneert jou een kans geeft om dat te tonen.
unleashingofpotential.com

Verdoofd. Verslaafd. Verbonden

Ewoud Monbaliu

Verdoofd. Verslaafd. Verbonden

Alcohol. Werk. Seks. Porno. Drugs. Suiker. Netflix. Tabak. Deze workshop nodigt uit om te kijken op welke manieren we onszelf verdoven, wat we niet willen voelen, en van waaruit we verslaving kunnen ontwikkelen maar ook ont-wikkelen. In broederschap bespreken en ontdekken we nieuwe levenspaden om te gaan van verdoofd naar verbonden.
http://www.corporaterituals.be/

Verdriet in de ogen kijken

Nobby Thys

Verdriet in de ogen kijken

Het vergt kracht en moed om verdriet in de ogen te kijken. Als man durven naar deze kwetsbare laag gaan is een vaardigheid waarbij we verbinding maken met onszelf en anderen.
pudroma.be

Rauwe Mannelijkheid

Steven Cools

Rauwe Mannelijkheid

We gaan de vastberaden krijger in onszelf ontdekken, losmaken, en naar buiten brengen... Waar zit dat vuur in jezelf? Hoe voelt dat? Voor jezelf, bij anderen, samen... Dit belooft een lekker fysieke workshop te worden... maar open voor iedereen, het gaat niet om de eerste of de beste zijn, maar om hoe het voor elk van ons voelt en dat samen in groep mogen ervaren, neerzetten en laten zien...
https://www.facebook.com/InnerDrum/

Temazcal zweethut

Yves Vanopslagh

Temazcal zweethut

Elke ochtend is er de mogelijkheid tot overgave aan het zuiverende proces van de zweethut. Je kan je mannelijk anker ruimte geven, jezelf reinigen op hartsniveau, zodat je vol vertrouwen de dag mag starten. Het helpt ons om kracht te winnen, om met een heldere geest en visie ons dagelijks leven tegemoet te gaan.
templeoftheearth.org

Hier en nu

Bert Corsius

Hier en nu

Het mentale kan woorden wel begrijpen maar geen ‘eenheidservaring’ bevatten omdat het alleen ‘duaal’ kan denken. Door in te zakken op ‘diepere vragen’ of ‘de stilte in jezelf’ kan elke man zelf tot inzicht komen.
https://bcorsius.com/

De healers

No data was found

Vuurteam

Nico

Nico

Mijn naam is Nico, en ben reeds drie jaar als vuurman aanwezig op het mannenfestival. Ook giet ik zelf zweethutten werk nu vijf jaar met medicijnplanten en Kambo.
www.anicha.eu

Pavan

Pavan

Mijn naam is Pavan, ik ben reeds 5 jaar firekeeper bij verschillende hutten en festivals, waaronder ook het mannenfestival. Al 3 jaar giet ik regelmatig hutten. Ook op het festival zal ik samen met Yves de temazcales verzorgen
http://www.grondig-coaching.nl

Leon

Leon

Hallo ik ben Leon de jongh en kom uit Nederland. Ik ben al ruim 15 jaar firekeeper/space holder, o.a. Hieros gamos , Wildeman Nederland en hier op het Mannenfestival België. Een space met ceremonieel vuur is voor mij belangrijk als een plek van verbinding, waar we elk ons verhaal kunnen vertellen of steun vragen. Daarnaast kan je hier ook een smudge krijgen om jezelf te reinigen. Het is een plek waar alles mag zijn maar niets moet.

Wim

Wim

Mijn naam is Wim en ben reeds jaren firekeeper voor zweethutten en het mannenfestival. Vuur is mijn passie. Deze editie van het Mannenfestival zal ik het vuurteam leiden.

Yves

Yves

Mijn naam is Yves en ben Elder van het vuurteam en de sacred space. Al ruim twintig jaar ben ik vuurman, watergieter in zweethutten en medicijnman. Samen met mijn partner runnen we de “Temple of The (h)Earth aan de westkust van Portugal waar ik mannen begeleid op het pad van de Hartekrijger.
www.templeoftheearth.org