Programma

Ontdek wat je kan verwachten op het Mannenfestival. Je stelt je eigen programma met workshops die jij kiest, persoonlijke healing sessies waarvoor jij inschrijft, sacred space tijd die jij neemt voor jezelf, sharing cirkel momenten of deelname aan één van de grote groep momenten. Tijdens het festival zullen er "pitch"-momenten zijn waarbij alle activiteiten nog eens worden voorgesteld. Ook zal je een programma boekje ter plekke ontvangen.

Update 2022 programma: Dit zal aangekondigd worden ergens in maart.
Als je als eerste op de hoogte wil zijn van ticket lancering en het nieuwe programma dan kan je voor de nieuwsbrief inschrijven.

Programma 2021

Donderdag 26 Augustus
2021

Dag 1

Landen in
Ont-moeting

Aankomstmoment & Slaapplek installeren
10u
Maaltijd
12u
Opening Festival & Sacred Space + Praktische info
13u
Sharing Circles
14u30
Workshops
16u
Diner
18u15
Workshops
19u30
Ecstatic Dance
21u45

Vrijdag 27 Augustus
2021

Dag 2

Stroming in het man-zijn

Temazcal
6u
Ochtendworkshops
7u
Ontbijt
8u
Workshops
9u30
Lunch
12u
Eigen tijd
13u
Cross the line
14u
Sharing Circels
16u30
Diner
17u45
Workshops
19u15
Muzikaal Free Podium
21u45

Zaterdag 28 Augustus
2021

Dag 3

Innerlijke vuur wakker maken

Temazcal
6u
Ochtendworkshops
7u
Ontbijt
8u
Workshops
9u30
Lunch
12u
Eigen tijd
13u
Workshops
14u
Sharing circels
16u30
Diner
17u45
Krijger ceremonie van vuur en water
19u

Zondag 29 Augustus
2021

Dag 4

diepe verbinding verankeren

Temazcal
6u
Ochtendworkshops
7u
Ontbijt
8u
Workshops
10u
Lunch
12u30
Slot sharing circels
13u30
Gezamelijke opruim
14u45
Slotceremonie
15u30
Einde
16u

Verken de 2021 workshops

Vuur!

Lieven Godderis

Vuur!

Je hebt een wezenlijke verbinding met vuur, wordt als vuurman gezien bij de open haard, aan het kampvuur of bij het verwarmen van de stenen voor de zweethut. We maken zelf vuur en houden dat aan terwijl we delen en leren over vuur. Oude verhalen vertellen over de poot naar de andere zijde. Vuur is bijna bij elk ritueel aanwezig. We kennen het nu als (wier-)rook, in een kaars of smokey/BBQ in kleine vorm en als kampvuur al dan niet in vuurschaal als we elkaar ont-moeten in de open ruimte of bij de haard. We gaan ons warmen en genezen aan verschillende vuurtjes. We kruiden en geuren met verschillende houtsoorten kool en vuur. We laven ons aan het vuur en delen met elkaar onze kennis en ervaringen.
https://www.lievengodderis.be

Kiezen voor of gekozen worden als leider

Lieven Godderis

Kiezen voor of gekozen worden als leider

Al van jongs af aan word je gekozen om leiderschap en verantwoordelijkheid op te nemen. Je blijft koelbloedig in het heetst van de strijd en mensen geven jou op een natuurlijke manier autoriteit. Je voelt je vrij om leiderschap op te nemen. Soms is het appèl onafwendbaar zoals bij het begin van de lockdown, bij een crisis in je team of het vader worden....We delen met elkaar in enkele oefeningen en maken ons vrij(er) om (op-)nieuw leiderschap op te kunnen opnemen.
https://www.lievengodderis.be/

Wie ben je als man, wie ben je als vrouw?

Erik Habraken

Wie ben je als man, wie ben je als vrouw?

Om als man en om je man-zijn, je mannelijke polariteit helemaal te durven innemen, heb je ook je innerlijke vrouw toe te laten. Je vrouwelijke kant is naar binnen gericht, je gevoel toelaten, zakken in je lijf, je intuïtie laten spreken. Het mannelijke is de beweging naar buiten, jezelf manifesteren, je laten horen, je laten zien. Breng die twee in verbinding en er ontstaat rust en balans. Het principe van Yin&Yang of het Doen en het Zijn. Het ene kan niet zonder het andere. Een workshop gebaseerd op emotioneel lichaamswerk om je te verbinden met de mannelijke en vrouwelijke polariteiten die in ons allemaal werkzaam zijn.
https://www.assayya.be/

Trauma & stress release

Jan Guetens

Trauma & stress release

Chronische stress, oude trauma’s en onverwerkte emoties zorgen ervoor dat spanning zich in het lichaam gaat vastzetten. Via specifieke oefeningen gaan we spontane trillingen opwekken die deze dieper opgeslagen spanningen tot ontlading brengen. Het resultaat is een vrijere energiedoorstroming, een diep gevoel van ontspanning en meer innerlijke rust.
www.janguetens.be

Innerlijke rust en balans in lichaam en geest

Jan Guetens

Innerlijke rust en balans in lichaam en geest

Hoe vind je een krachtige balans en stabiliteit in jezelf, doorheen het dagelijks leven en in uitdagende tijden? Mindfulness, meditatie en qi-gong bieden eenvoudige tools met een centerend, helend en transformerend effect.
www.janguetens.be

Loslaten, afronden en opnieuw beginnen

Dennis Deridder

Loslaten, afronden en opnieuw beginnen

Vaak krijgen we het advies om los te laten. Snel gezegd, maar hoe doe ik dat? En toch ook, wat moet ik loslaten? Dennis stelde een werkbare Los-Laat-Methode samen uit een mix van psychologische, filosofische, therapeutische en spirituele technieken en concentreerde dit in vier eenvoudige stappen. Tijdens deze workshop leer je: 1) de vier stappen 2) het belang van loslaten 3) wat los te laten en 4) waarom. Je krijgt volledig inzicht in het belang, de stappen en bent klaar om een geheel nieuwe toekomst tegemoet te gaan. Een toekomst die je wenst, een toekomst die je zelf schept, een toekomst die je met je geliefden delen wil. Hoe dan ook, opluchting is gegarandeerd!
https://transformatiecoach.be/

Creatieve expressie door middel van dans, beweging en schilderkunst

Joris Peeters

Creatieve expressie door middel van dans, beweging en schilderkunst

We gaan op onderzoek in onszelf, wat er leeft en welke kleur dat heeft. Onder begeleiding van muziek gaan we dit in beweging zetten, in een dansreis. Welke kleuren leven er en hoe kan je dat vorm gaan geven met je lichaam. Hierna vertalen we het naar beeld, door het te schilderen vanuit het gevoel. Vanuit de energie die zich heeft opgebouwd maken we een afspiegeling op papier met kleur en vorm. De dans wordt een schilderij, het dansen wordt verder gezet in het spel met verf, kleur en vorm.

Verbindende communicatie- de innerlijke dans

Ben Chi

Verbindende communicatie- de innerlijke dans

In deze introductie workshop deel ik de grondbeginselen van geweldloze of verbindende communicatie. Ook voor degene die al bekend zijn met het model gaan we de dansvloeren toelichten. Hoe je zelf doorheen de 4 stappen van geweldloze communicatie in verbinding kunt komen met je ware gevoelens en behoeftes en deze ook beter naar buiten brengen. Deze kennis was voor mij de missing link in mijn spirituele beoefening en heeft rust en verbinding gebracht in al mijn relaties.
https://www.ikbenchi.be/

Oersterk Bewegen (HIIT – Kettlebell)

Ben Chi

Oersterk Bewegen (HIIT – Kettlebell)

Wat kunnen we van onze voorouders leren? Als oersterk coach baseer ik mijn adviezen op de evolutionaire geneeskunde en wat de moderne jager verzamelaar stammen ons vertellen. Kennis wat bewegen nu juist met ons doet , waarom het zo gezond is en wat de beste manier is als man om te bewegen. Ervaring ik ben zelf dol enthousiast over HIIT high intensity interval training met kettlebell. Een korte krachtige full body workout waarmee ik zelf zeer snel onverwacht resultaat heb behaald. Deze wil ik graag met mijn broeders delen.
https://www.ikbenchi.be/

Stress-relief & empowerment

Christoffel Hendrickx

Stress-relief & empowerment

Yogasessie gericht op stress-relief en empowerment
https://www.atmapriya.be/

Ecstatic dance

DJ's Ben Chi & Falkor

Ecstatic dance

Ecstatic dance is een vorm van dans waarbij de dansers, soms zonder de noodzaak om specifieke stappen te volgen, zichzelf overgeven aan het ritme en vrij bewegen zoals de muziek hen meeneemt, wat leidt tot trance en een gevoel van extase.
https://www.ikbenchi.be/

Warrior Spirit

Nicky Caelen

Warrior Spirit

In deze workshop staat zelfhypnose en zelfcontrole centraal. Zelfhypnose kan onder andere een manier zijn om je innerlijke balans, jouw evenwicht tussen yin en yang te vinden. Adem, trancewerk en zelfs beweging maken hier onderdeel van uit (naargelang wat de groep nodig heeft)
Www.ptccanoa.be

Ritual Play

Sam Schallenbergh

Ritual Play

Bij Ritual Play is het afgebakend speelveld 2 yogamatjes. Je kijkt elkaar aan en stapt op de mat. Eens op de mat speel je jouw spel, wat er ontstaat is de magie die tussen jullie heerst. Zonder woorden zoals een dans, waarin jij de richting bepaald of je laat leiden. Is het niet jou spel stap dan af de mat. Het geeft inzicht in jouw dynamiek in contact.

Befriend Your Demons

Gino Peremans

Befriend Your Demons

In Darkness there is Light In Light there is Darkness Alleen wanneer we bereid zijn ons demonen onder ogen te zien en te aanvaarden kunnen we ze tot bondgenoten maken op ons LevensPad. Vanuit lichtheid zoeken we onze duisternis op en gaan we de verbinding aan, om te luisteren naar de boodschap die onze duisternis voor ons heeft. Een workshop voor durvers en diegenen die eindelijk komaf willen maken met verstikkende of destructieve patronen.
https://ginoperemans.com/

Embodying Shiva Integrale Yoga voor Mannen

Christoffel Hendrickx

Embodying Shiva Integrale Yoga voor Mannen

Integrale yoga; yoga als levensstijl: Oefeningen in asana, pranayama, meditatie en mantra en hoe die ons leven beïnvloeden en "issues" voor hedendaagse mannen kunnen verhelpen.
www.atmapriya.be

Het Geheime Leven van Groepen (Teams)

Gino Peremans

Het Geheime Leven van Groepen (Teams)

Vraag je je soms af waarom een team de ene dag topprestaties levert en de andere dag in het slop lijkt te zitten? Waarom je je in conflicten geduwd voelt of een kant dient te kiezen? Waarom beslissingen niet genomen worden of erop teruggekomen wordt!? Wil je meer begrijpen wat de groei van een team kan beïnvloeden? Via een 'tried and tested' model beleef je een 'aha' ervaring en begin je met hernieuwde moed en overgave terug samen te werken.
www.ginoperemans.com

Impact zonder Macht

Gino Peremans

Impact zonder Macht

Wat we allemaal nastreven is gehoord worden, impact hebben, inspireren zodat mensen ons willen volgen of ten minste doen wat we zeggen. Heb je al ervaren dat taken niet naar behoren worden uitgevoerd als je ze doordrukt? Wil je meer invloed hebben op anderen vanuit verbinding (als leidinggevende, als ondernemer, als vader)? Je komt uit deze workshop met een doorleeft inzicht over hoe anderen te impacteren en je gaat aan den lijve ondervinden dat dit niet kan als je macht gebruikt. Integendeel!
www.ginoperemans.com

Jongere zijn tussen ouderen

Nathan Ryheul

Jongere zijn tussen ouderen

In cirkel waar alle jonge mannen (14-26 jaar) welkom zijn om samen te zitten. In deze cirkel gaan we landen bij elkaar. Aan de hand van vraagstelling en oefening eens voelen hoe we ons verhouden als jongere man ten opzichte van elkaar en mannen die ouder zijn dan ons.

De kracht van de oervader

Erik Habraken

De kracht van de oervader

Achter elke man staat een vader en achter deze man weer een vader en zo komen we bij onze oorsprong, bij de bron waar het ooit begon 'De Oervader'. Om tot je essentie te geraken heb je onder de rokken van je moeder te komen. Je bevrijden en los te maken uit overtuigingen en afhankelijkheden die je hebt eigengemaakt. Afscheid nemen van je moeder vanuit je hart, om daarna echt te verbinden met je mannelijke kern en oorsprong! Kom!
https://www.assayya.be/

Osho Dynamic meditatie

Jelle Pauwels

Osho Dynamic meditatie

In Osho Dynamic meditatie ga jij de uitdaging aan om je leven in eigen handen te nemen. Deze meditatie is een krachtige manier om je te ontdoen van vastgeroeste patronen die je gevangen houden. Je maakt verbinding met je vrijheid en je innerlijke getuige, om stilte en innerlijke rust te kunnen ervaren.
https://natuurlijkmediteren.be

Boost je immuniteitssysteem

Eric van Grootel

Boost je immuniteitssysteem

Stem- en ademoefeningen voor je gezondheid die je thuis kunt doen. De positieve werking van stem- en ademtraining op de gezondheid is in talloze studies aangetoond, zowel fysiek als geestelijk. Daarmee kun je je wapenen tegen angst en stress. Je zuurstofopname in het bloed wordt groter, waardoor je organen gezonder worden. Mantra's, in combinatie met gronding en zelfwaarneming, zal je tevens helpen om rust te vinden en beter in contact te blijven met jezelf, maar ook met anderen.
http://www.ericvangrootel.nl/

Drumcirkel voor respect en dankbaarheid

Patrick Fasseur

Drumcirkel voor respect en dankbaarheid

Voel je welkom broeders bij de drumcirkel van dankbaarheid en respect. Deze drumcirkel is een uitnodiging om samen onze dankbaarheid met elkaar te delen. Een offer en een intentie te brengen bij het vuur voor de spirits. Tijdens de drumcirkel nodigen we de spirits uit en respecteren we de 4 windrichtingen van het medicijnwiel. Tussen iedere windrichting nemen we tijd voor meditatie en stilte. We drummen samen in harmonie uit respect voor de natuur en de wereld.

Het Spel van de Vijf Elementen en haar emoties

Jos Jeurissen

Het Spel van de Vijf Elementen en haar emoties

Als man vervullen we veel verschillende rollen in een snel veranderende maatschappij. Je lichaam kan ziek worden van onderdrukte emoties. Hoe krijg je de ‘Kracht van Verbinding’ met jezelf. Het is geweldig om te ontdekken hoe je vanuit adem, beweging, en het doen van ‘eenvoudige’ oefeningen uit je hoofd in je lichaam kan komen. De emotionele lading komt dan vanzelf tot rust. De heilzame effecten worden voor een belangrijk deel onderbouwd aan de hand van de 5 Elementen.
https://tai-chi-maastricht.nl/

Rusten in je bekken en liggen in een schoot

Nobby Thys

Rusten in je bekken en liggen in een schoot

Een oefening waarbij een man op de grond ligt en al zijn bekkenbeweging mag voelen en verkennen terwijl de andere man aanwezig is en desgewenst ten dienste van de liggende man oogcontact of handcontact kan maken. In een volgende fase is er ruimte om bij een man in de schoot te liggen op de manier die voor jou het best aanvoelt. Tussendoor is er ruimte om te delen en verlangens uit te drukken wat betreft eventuele ondersteunende boodschappen die je graag wil horen.
www.pudroma.be

De Wilde Jacht

Stefaan Loncke

De Wilde Jacht

De Wilde Jacht is een wild balspel dat de grote circulaire dynamiek van het Leven laat zien. Wolf, Slang, Everzwijn en Buizerd We voelen hoe het is om elk van deze Dieren te zijn.. beleven hun instincten, hun krachten en zwakheden... luisteren naar hun lessen voor ons persoonlijk leven. Fysieke kracht, ruwheid, eerlijkheid, trickery, naaktheid.. Vier kampen vormen zich. Zon die wordt bevrijd of verslonden. Wie heeft wie nodig? Werken allen samen? Of ieder tegen ieder? Hoort de Zon hoog in de Hemel? Of in de Buik van de Aarde?
www.ahawa.be

Prenatale ervaring

Ron borsboom

Prenatale ervaring

Prenatale ervaringen hebben een sterk imprint op jou leven nu. Door op een veilige manier weer in de ervaring te gaan kunnen we problemen in dit leven oplossen. ik doen dat met een aantal mannen de andere kijken. Daarna gaan we evalueren en leg ook wat uit wat er speelt.
www.babytherapie.nl

Time & stressmanagment in fast changing times

Gert Daniels

Time & stressmanagment in fast changing times

Via nieuwe martial-arts technieken laten we stress los, ontdoen we ons van negatieve emoties of storende gedachten en komen in zachte kracht, flexibel, weerbaar, wendbaar, stressbestendig met een goede focus en centering in jezelf. Door meer in verbinding te staan met jezelf, is er meer verbinding met je omgeving, in je relatie, je job of je onderneming. Je (her)ontdekt de energiebron in jezelf en wordt een bron voor anderen. Tijd is relatief, én rekbaar... stress en gezondheid ook!
http://www.gertdaniels.dance/

Sexual energy & business… burn-in-men!

Gert Daniels

Sexual energy & business… burn-in-men!

Kan je burn-out voorkomen? JA! De weg naar binnen geeft oplossingen en kansen : burn-in ! Heeft ondernemen te maken met seksuele energie? YES! Every business needs fuel! Brandstof is een vorm van (seksuele) energie. Een gezonde houding t.o.v. jouw eigen energie, je seksuele energie is belangrijk voor jouw gezondheid, je relatie, je gezin, je werk, je team/bedrijf. Als jouw levensenergie in je hara stroomt dan ben je een bron van vreugde, joy, energie, passie...
http://www.gertdaniels.dance/

Quantum Healing

Joris Vander Cammen

Quantum Healing

We gaan leren om de energie van de aarde in ons lichaam te trekken door gefocuste ademhaling. We nemen de 'Schumanfrequentie' op en verhogen daarmee ook onze eigen trilling. Zo kunnen we ons eigen lichaam van vitale levensenergie voorzien en haar genezende krachten activeren. Daarnaast kunnen we ook deze energie doorgeven aan anderen. Wat hun lichaam activeert en zo een natuurlijke genezing opwekt.

De Zevende Generatie. Wat is jouw legacy?

Ewoud Monbaliu

De Zevende Generatie. Wat is jouw legacy?

Vandaag leven we in die tijden waarvan komende generaties zullen zeggen: welke van onze voorouders hielpen indertijd mee het verschil maken?Welke erfenis wil jij nalaten aan de komende generaties? Welke rol wil jij hiertoe als man opnemen en voor-leven? Wat heb je te doen als partner, vader, ondernemer?Deze workshop neemt je mee in de 'Deep Time'. We reizen naar de 7de generatie, en vanuit die informatie dromen we onze legacy voor die nieuwe wereld tot leven.

Inner Child playing

Peter Grard

Inner Child playing

Als kind waren we puur en zuiver en verbonden met onze natuurlijke staat van zijn die alles te maken heeft met liefde, spel en genieten in zorgeloosheid, tijdloosheid en vreugde. Tijdens deze workshop gaan we het spelende kind in jou -dat er nog steeds is- weer naar boven halen zodat je het vuur en levensvreugde weer in jezelf kan aanwakkeren.
www.aykohuis.be

Ochtendmeditatie Art of Being

Mark Van Breemen

Ochtendmeditatie Art of Being

In deze ochtend meditatie neem ik jullie mee vanuit je hoofd naar je lijf, en langzaam naar je lagere chakra's ..... om vanwaaruit je hele wezen te voeden tot een ontlading in het mysterie - blijf kijken en open je hart. Begin de dag alsof het een nieuwe dag is.
http://www.markvanbreemen.nl/

Ademen

Gerard Blacquiere

Ademen

Maak je adem vrij en je bent een vrij mens. Bewust ademen is thuiskomen.In onze adem zit de levenscyclus die we telkens herhalen. Door die cyclus te doorbreken geven we echte ruimte voor verandering. We doen dat in beweging, met klank en in stilte. De bron van liefde, vervulling en succes zit in ons. Doorheen onze emoties en mentale constructies ademen we ons vrij. Daar is durf voor nodig.
www.ecohuisje.be

Man Kind Project mannencirkel

Bruno De Nys & Eric Van Horen

Man Kind Project mannencirkel

Ontdek hoe Mankind Project als een brotherhood mannen ondersteunt in het leiden van een leven van integriteit, authenticiteit en dienstbaarheid.We werken met de collectieve energie van de groep. Elke cirkel is anders: we gaan aan de slag met wat zich op dat moment in de groep aandient. Een cirkel van broeders die uitnodigt je essentie te ontdekken en je helpt losmaken van beperkende overtuigingen die je saboteren, zodat je (persoonlijk) leiderschap kan ontwikkelen.
www.mankindproject.be

Authentic Relating

Sam Schallenbergh

Authentic Relating

Authentic Relating is het doorvoelen en in verbinding brengen wat er werkelijk ‘rauw’ leeft: gevoelens, emoties, observaties, verlangens, gedachten die opborrelen. Aanwezig zijn bij jezelf en tegelijk bij de ander.

Hypnotic inner journey

Nicky Caelen

Hypnotic inner journey

Laat je mee op reis nemen naar je diepste zelf om daar tot inzichten te komen, dingen op een rij te zetten of uit te klaren en vooral om rust te vinden.
Www.ptccanoa.be en www.zozenzo.be

Wie denk je wel dat je bent

Bert Corsius

Wie denk je wel dat je bent

Je bent wie je bent, wie je denkt dat je bent is slechts een gedacht. Je bent zoveel meer dan slechts deze persoon en zeker het idee dat je hebt over deze persoon. Blijf trouw aan jezelf, wordt onverwoestbaar en krijg toegang tot alles wat er mogelijk is in dit leven.

AUM meditatie

Jelle Pauwels

AUM meditatie

AUM meditatie is een reis doorheen je emoties. Is je leven voluit in eigen handen nemen. Door het uiten van al je opgekropte of weggedrukte emoties wordt de weg vrijgemaakt om ruimte te geven aan je verdriet, je kwetsbaarheid, je kracht en alles wat jou als mens uniek maakt. Het is een krachtige no-nonsense manier om emotioneel op te ruimen. Om meer ruimte in jezelf te laten ontstaan en zo de weg te effen om werkelijk met jezelf en anderen te verbinden.
https://natuurlijkmediteren.be

Bewust seksuele man zijn

Erik Decolvenaer

Bewust seksuele man zijn

Laat je essentie indalen door je diep te verbinden met je lichaam. Durven aanwezig zijn in je weefsels, in je mannelijkheid. Doorvoelen wat er van daaruit tot je komt. Seksualiteit is je basis. In hoeverre kan je aanwezig zijn in je seksualiteit? Zonder te hoeven presteren, te vergelijken, iets te moeten. Aanwezig zijn in je kern en in je basis. Via het lijf je diepte ervaren. Soms onwennig, soms vertrouwd. Steeds binnen je eigen grenzen en een helder kader.
https://www.erikdecolvenaer.be/

Percussie, de oerkracht van het ritme

Gerard Blacquiere

Percussie, de oerkracht van het ritme

De oerklank van de aarde op de Afrikaanse djembee. Je zult binnen een uur al spelen en zingen erbij. Ritmes geboren uit het hart. Percussie niet alleen een individuele expressie maar ook verbindend.
 We geven met onze handen uiting aan ons oergevoel, met onze stem aan wat er in ons leeft.

 Niet statisch, niet technisch, maar levend en uniek. Krachtige levensritmes die gehoord mogen worden. Trommelen heeft met slaan te maken. Je voelt het vel en vind het juiste timbre.
https://www.ecohuisje.be/

TAIKO-drums

Steven Cools

TAIKO-drums

“Je met heel je lijf in ritme smijten”… Voel dikke stokken in je handen, zie en hoor grote drums voor en rond je, ervaar in elke cel de stevige grooves die we samen met beweging via ons lijf door de drums de wereld in sturen…. Aardend, vurig, vloeiend en luchtig… Fysiek, ritmiek, coördinatie, dynamiek, groepsgevoel, samenspel, geheugen, uitleven en “loos gaan’, maar vooral percussionele goesting en plezier, zullen allemaal gecombineerd worden tot een workshop die niemand onberoerd zal laten. Lachen en zweten verzekerd!
https://www.facebook.com/InnerDrum/

Die before you die

Mark Van Breemen

Die before you die

Stel dat dit de laatste 3 uren van je leven zijn? Welke hoofdstukken zijn dan nog niet afgeschreven? Wat laat je toe wat je niet meer wilt, en wie of wat heb je nog niet vergeven? In deze workshop neem ik je mee op reis, een voorproefje van jouw laatste uur. Ik garandeer je dat je in deze reis jouzelf op voelt lossen als een druppel in de oceaan, om terug te keren als een oceaan in een druppel.
http://www.markvanbreemen.nl/

Familie opstelling De kracht in je Vader-lijn als steun voor je onderneming

Christophhe Denys

Familie opstelling De kracht in je Vader-lijn als steun voor je onderneming

We richten onze aandacht op de vaderlijn waar we allen deel van uitmaken: ieder van ons is zoon, kleinzoon, en misschien ook (toekomstige) vader of grootvader. In deze familielijn wordt kracht, intentie en jouw specifieke manier van man-zijn zichtbaar. We gaan heel gericht op zoek naar de ondernemingskracht in onze mannenlijn: waar vinden we kracht, inspiratie en inzicht voor ons professioneel en persoonlijk levensproject?
http://www.traumaherstel.be/

Ochtendvuurcirkel

Christophhe Denys

Ochtendvuurcirkel

'De ochtendstond heeft Vuur in de mond'. Voor dag en dauw verzamelen we rond het vuur, om te delen en te verbinden, om kracht te verzamelen, om aanwezig te zijn in elk moment en in onszelf als man en als mens. Zo worden we wakker in wie we zijn én in waar we zijn: altijd 'Hier'. Het seizoen en datgene wat aanwezig is, nemen we als bedding om onszelf en elkaar in te herkennen en te erkennen. Het vuur zorgt voor focus, aarding en draagvlak voor jouw persoonlijke intenties.
http://www.traumaherstel.be/

Succesvol leiderschap

Odilon Mets

Succesvol leiderschap

Wat roept bij jou je leiderschap op? Hoe is je relatie met je medewerkers, je oversten? Moet je presteren om er te mogen zijn of kan je kwetsbaar zijn? Onbewuste weerspiegelingen en projecties uit het familiesysteem kunnen je leiderschap uithollen en kan je parten spelen. In deze workshop ervaar je hoe je anders aanwezig kunt zijn als leider en welk effect het heeft op de mensen waarmee je werkt. Verborgen dynamieken die je leiderschap bezwaren worden je bewust en transformeren.
http://www.bewustzijnshuis.be

Natural Running

Jens Dromos Tree

Natural Running

Lopen doen we al miljoenen jaren, alleen, met anderen, een hele tribe, voor vele redenen. Wanneer we in contact komen met de oer-beweging van het lopen brengen we ons lichaam in balans. Dansend met de zwaartekracht zal je merken dat wanneer je je overgeeft aan de beweging ademen, lopen én leven hand in hand gaan.
www.reconnect.be

In het spoor van Parcival

Martin Baptist

In het spoor van Parcival

De mythe van Parcival en zijn zoektocht naar de heilige Graal uit de 12de eeuw laat zien hoe wij onze eigen graal kunnen zoeken en daarmee ons noodlot in een lotsbestemming kunnen veranderen. Wij gaan dit doen door de sjamanistische techniek van ziele reizen.
www.wunjo.info

Zoon-vader relatie

Patrick Fasseur

Zoon-vader relatie

Dit is een diepgaande workshop in contact met je vader waarin we open delen over de kleine stukjes die diepgeworteld zijn in onze cellen proberen te transformeren. Tijdens deze workshop zal er ook gebruik gemaakt worden van dans en beweging. Om regelmatig uit het hoofd en bij ons lichaam te komen.

De Weg van het Zwaard

Jos Jeurissen

De Weg van het Zwaard

Het Zwaardspel ontwikkelt je wilskracht en lichaamsbewustzijn. Het zwaard is een verlengstuk van jezelf. Alleen als het lichaam ontspannen is en de geest vrij en de aandacht gericht naar de punt van het zwaard kun je (leren) de chi vanuit je hand naar buiten (te) sturen. Op een speelse manier zullen we met het zwaard vertrouwd raken.

Energetisch werken met jouw archétypes

Peter Grard

Energetisch werken met jouw archétypes

Welke archétypes (deelpersoonlijkheden van jezelf) willen er in en door jou heen geleefd worden? Wat hebben ze jou te vertellen en komen ze je duidelijk maken? Wat is hun functie, rol en betekenis in jouw leven? Is het de herder, de pelgrim, de kunstenaar, de schrijver, de wijze, de nar, de ondernemer, de creator, de wilde man, de herbergier, de reiziger, de kluizenaar, de leider, de stiltezoeker, de gids, de schrijver, de verbinder, de hogepriester, de avonturier, …. die aandacht vraagt? Kom het ontdekken tijdens deze ervaringsgerichte workshop waar we intuïtief en energetisch met jouw archétypes aan het werk gaan (o.a. geleide visualisatie, opstellingswerk, chakrawerk).
aykohuis.be

Scary honesty

Wim Grootjans

Scary honesty

Ontdek hoe je radicale eerlijkheid kan inzetten en zo je relaties een echte kans kan geven om te groeien, te verdiepen en te verbinden. Een oefening in je kwetsbaar opstellen; leren uit te spreken waar je voor staat, patronen doorprikken en te luisteren met je volle aandacht en hart.
walk-your-talk.be

Cross The Line

Joris Van Doorslaer

Cross The Line

Bewust man zijn betekent jezelf durven tonen zoals je werkelijk bent. Met cross the line brengen we de kracht van verbinding tot leven door met het hele mannenveld samen achter 1 lijn, telkens met een nieuwe vraag die wanneer die resoneert jou een kans geeft om dat te tonen.
nl.unleashingofpotential.com

De kracht van je gedacht

Luc Vanderlinden

De kracht van je gedacht

In deze workshop experimenteren we met gedachten-kracht in positieve en negatieve zin. Wanneer sta je in je kracht en wat is hierin bepalend? Wat haalt je uit je kracht? We gaan verder ook op zoek naar de invloed van het gedacht op gezondheid en ziek zijn.

Verdoofd. Verslaafd. Verbonden

Ewoud Monbaliu

Verdoofd. Verslaafd. Verbonden

Alcohol. Werk. Seks. Porno. Drugs. Suiker. Netflix. Tabak. Deze workshop nodigt uit om te kijken op welke manieren we onszelf verdoven, wat we niet willen voelen, en van waaruit we verslaving kunnen ontwikkelen maar ook ont-wikkelen. In broederschap bespreken en ontdekken we nieuwe levenspaden om te gaan van verdoofd naar verbonden.

Ademhaling

Joris Vandercammen

Ademhaling

In deze workshop zal je leren waarom ademen door de neus de meest ideale vorm van ademen is. Maar nog belangrijker leer je een techniek aan waarbij je de capaciteit van je longen terug leert winnen. We vergroten niet alleen het volume van onze longen maar ook de effectiviteit van ons ademen. Zo kan ons lichaam meer leven-gevende zuurstof opnemen en koolstofdioxide kwijt. Een van de hoofdoorzaken van verzuring van het menselijke lichaam. Deze workshop is een weldaad voor je lichaam. Het lijkt eenvoudig maar het heeft een grote impact.

Verdriet in de ogen kijken

Nobby Thys

Verdriet in de ogen kijken

Het vergt kracht en moed om verdriet in de ogen te kijken. Als man durven naar deze kwetsbare laag gaan is een vaardigheid waarbij we verbinding maken met onszelf en anderen.
pudroma.be

Geboorte herbeleving

Ron Borsboom

Geboorte herbeleving

Geboorte is een overgang, door een diepe herbeleving kan je relatie dynamieken, familie relaties en eigen patronen doorgronden. Dit is een lichaamsgerichte workshop, waarbij je gaat voelen wat het betekent om opnieuw door je geboorte kanaal te gaan.

Healing Harmonics

Jens Desaer

Healing Harmonics

Als je lichaam een wonde oploopt dan geneest dit vanzelf. Jij bent je eigen genezer. Maak de heler in jezelf wakker door je eigen lichaam als helende instrument te ontdekken. Ga in verbinding met de energie in jezelf, de natuur en anderen.

Rauwe Mannelijkheid

Steven Cools

Rauwe Mannelijkheid

We gaan de vastberaden krijger in onszelf ontdekken, losmaken, en naar buiten brengen... Waar zit dat vuur in jezelf? Hoe voelt dat? Voor jezelf, bij anderen, samen... Dit belooft een lekker fysieke workshop te worden... maar open voor iedereen, het gaat niet om de eerste of de beste zijn, maar om hoe het voor elk van ons voelt en dat samen in groep mogen ervaren, neerzetten en laten zien...
https://www.facebook.com/InnerDrum/

Temazcal zweethut

Yves Vanopslagh

Temazcal zweethut

Elke ochtend is er de mogelijkheid tot overgave aan het zuiverende proces van de zweethut. Je kan je mannelijk anker ruimte geven, jezelf reinigen op hartsniveau, zodat je vol vertrouwen de dag mag starten. Het helpt ons om kracht te winnen, om met een heldere geest en visie ons dagelijks leven tegemoet te gaan.
templeoftheearth.org

Belichaam je pure essentie

Erik Decolvenaer

Belichaam je pure essentie

Intimiteit is de ervaring dat je helemaal verbonden bent met jezelf en je lichaam en vanuit die diepe connectie in verbinding gaat met het ruimere: andere mensen, de natuur… Intimiteit betekent meer jezelf zijn en ruimte creëren voor jezelf in je eigen lichaam. Intimiteit verbindt je met je hoogste potentieel. Wens je op een dieper niveau voeling te krijgen met jezelf, je lichaam en de anderen? Warm welkom.
https://www.erikdecolvenaer.be/

Mindful boksen

Martin Baptist

Mindful boksen

Mindfulness leven is leven in de volle aandacht, als tegenwicht tegen het in de maalstroom van je leven zijn. De inkeer, de rust en het op zoek gaan naar je innerlijke antwoorden op vragen die je jezelf wellicht nog niet eens hebt gevraagd. We starten de weg naar je innerlijke via je expressieve buitenkant.

Stemgebruik en presentatie

Erik Van Grootel

Stemgebruik en presentatie

Elk van ons heeft een manier van zichzelf uiten. Er is iets wat elk van ons doet bewegen als mens en man. We gaan op zoek naar jouw manier van uitdrukken, letterlijk en figuurlijk. De stem en je lichaam gebruiken als instrument om jezelf uit te drukken. WAT heb jij te zeggen en HOE doe je dat. Eric helpt je graag aan de hand van praktische oefeningen.
http://www.ericvangrootel.nl/

Hier en nu

Bert Corsius

Hier en nu

Het mentale kan woorden wel begrijpen maar geen ‘eenheidservaring’ bevatten omdat het alleen ‘duaal’ kan denken. Door in te zakken op ‘diepere vragen’ of ‘de stilte in jezelf’ kan elke man zelf tot inzicht komen.

Familie opstellingen geen wortels geen vleugels

Odilon Mets

Familie opstellingen geen wortels geen vleugels

Een familie opstelling verbindt je met jouw familiesysteem, jouw voorouders en hun lot waardoor je zelf terug beweging kunt brengen in wat vast zit en herhaalt.
bewustzijnshuis.be

De healers

Innerlijke herbronning

Mathias Mareen

Innerlijke herbronning

Matthias gebruikt een mix van soundhealing (via therapeutische stemvorken), acupressuur, oliemassage en aurazuivering. Samen vormt dit een geneeskrachtig geheel afgestemd op het moment. Ook elk apart biedt ieder onderdeel een ontspannende, helende en intense ervaring. De ruimte die hij neerzet zit vol positieve vibes vanuit dankbaarheid en verbondenheid.
levensboomtherapie.be

Verbinden met Jezelf

Erik Decolvenaer

Verbinden met Jezelf

Tijdens de sessie creëer en bewaak ik de ruimte voor bewustwording, heling en transformatie. Door in zachtheid dieper te zakken in je lijf, komt naar boven wat hier en nu aan de orde is. Een blokkade transformeren, emoties vrij laten, je authentieke kracht ervaren, een inzicht laten opborrelen uit het diepste van je kern. Belichaam je pure essentie.
jezelfzijn.be

Reconnect

Jens Dromos Desaer

Reconnect

EHBO for the Body and Soul. Je bent welkom zoals je bent, met al je emoties en gedachten. In een integere ruimte nemen we tijd voor de herverbinding met jezelf. Laten we de woorden verder proberen achterwege te laten, kom gewoon als je je geroepen voelt.
www.reconnect.be

Holistic Healing

Nicky Caelen

Holistic Healing

Dit is een op maat te snijden aanpak die elementen van wetenschap (psychologie, hypnose en massage technieken) combineert met meer spirituele elementen (energetisch en intuïtief masseren, sjamanistisch reizen, spiritueel advies, runeleggen en meer)
www.ptccanoa.be

Herverbinding met de oude goden en geesten

Michiel Segaert

Herverbinding met de oude goden en geesten

Misschien ken je de oude goden en geesten van onze streken niet meer. Maar zij zien jou wel! Hier wordt gewerkt vanuit de sjamanistische tradities van onze eigen streken, het Druïdisme van de Belgae. Via contact met de Andere Wereld tasten we af wat jij op dit moment nodig hebt: een power retrieval? Hulp bij incarneren? Extractie van vreemde energie? Ontspan je, stel je open en laat de geesten hun werk doen.

Geraakt door aanraking, helen in contact

René Tengrootenhuysen

Geraakt door aanraking, helen in contact

Geraakt worden door aanraking ontstaat door in overgave te ontvangen. Helende handen in contact met jouw lichaam brengen rust, ontspanning, genot. Jij hoeft er alleen maar te zijn, het contact ontstaat vanuit intuïtie, die van jou en die van mij. Rusten in mijn schoot, helende handen, een massage, gekleed of naakt, durf jouw wens te uiten dan vinden we het contact dat bij jou past.

Schelpenhoeder

Jeroen Claesen

Schelpenhoeder

Welke helende boodschap (via klank, energie of woorden) hebben de Schelpen voor jou? Voel je de ‘calling’ om langs te komen, ook al snap je met je hoofd niet waarom, waarom kom je dan gewoon niet langs? Maar ook met een levensvraag ben je van harte welkom.
www.vleugelhoorn.be

Familie opstelling individueel

Christophe Denys

Familie opstelling individueel

Krijg een zicht, letterlijk en visueel, op de thema’s die in je leven een belangrijke rol spelen.
www.traumaherstel.be

Onderbewuste herprogrammeren

Emmanuel Van Inner-Vibes

Onderbewuste herprogrammeren

Heb je een steeds terugkerend patroon in je leven? Dan kijken we samen hoe we die kunnen herprogrammeren. Ik help je met het bijsturen van je innerlijke onbewuste overtuigingen om je zo terug in je authentieke kracht te zetten.
inner-vibes.be

Vuurteam

Nico

Nico

Mijn naam is Nico, en ben reeds drie jaar als vuurman aanwezig op het mannenfestival. Ook giet ik zelf zweethutten werk nu vijf jaar met medicijnplanten en Kambo.
www.anicha.eu

Pavan

Pavan

Mijn naam is Pavan, ik ben reeds 5 jaar firekeeper bij verschillende hutten en festivals, waaronder ook het mannenfestival. Al 3 jaar giet ik regelmatig hutten. Ook op het festival zal ik samen met Yves de temazcales verzorgen
http://www.grondig-coaching.nl

Leon

Leon

Hallo ik ben Leon de jongh en kom uit Nederland. Ik ben al ruim 15 jaar firekeeper/space holder, o.a. Hieros gamos , Wildeman Nederland en hier op het Mannenfestival België. Een space met ceremonieel vuur is voor mij belangrijk als een plek van verbinding, waar we elk ons verhaal kunnen vertellen of steun vragen. Daarnaast kan je hier ook een smudge krijgen om jezelf te reinigen. Het is een plek waar alles mag zijn maar niets moet.

Wim

Wim

Mijn naam is Wim en ben reeds jaren firekeeper voor zweethutten en het mannenfestival. Vuur is mijn passie. Deze editie van het Mannenfestival zal ik het vuurteam leiden.

Yves

Yves

Mijn naam is Yves en ben Elder van het vuurteam en de sacred space. Al ruim twintig jaar ben ik vuurman, watergieter in zweethutten en medicijnman. Samen met mijn partner runnen we de “Temple of The (h)Earth aan de westkust van Portugal waar ik mannen begeleid op het pad van de Hartekrijger.
www.templeoftheearth.org