Programma 2023

Ontdek wat je kan verwachten op het Mannenfestival. Je stelt je eigen programma samen met workshops die jij kiest, persoonlijke healing sessies waarvoor jij inschrijft, sacred space tijd die jij neemt voor jezelf, deelcirkel momenten of deelname aan één van de grote groep momenten.

Tijdens het festival zullen er "pitch"-momenten zijn waarbij alle activiteiten nog eens worden voorgesteld.
Ook zal je een programma boekje ter plekke ontvangen.

Programma 2023

Woensdag 23 augustus 2023

optioneel

extra avond Landen

Onthaal & Slaapplek installeren
17u
Diner: wij voorzien soep en brood.
19u
Muzikale jam avond. Vuurcirkel met eigen instrumenten
21u

Donderdag 24 Augustus
2023

Dag 1

Opening &
INzakken

Optioneel - Ochtend workshop
7u
Ontbijt is voorzien
8u
Onthaal & aankomst moment tot 10u
8u30
Opening sessie & Start festival
10u30
Lunch
12u45
Workshops
14u15
Deelcirkel
17u
Diner
18u15
Avond programma
20u

Vrijdag 25 Augustus
2023

Dag 2

Beweging & vertrouwen

Temazcal zweethut
6u
Ochtend workshops
7u
Ontbijt
8u15
Workshops
10u15
Lunch
12u45
Arena van het onbekende
14u15
Deelcirkel
17u
Diner
18u15
Workshops
19u45
Vrije expressie podium
21u45

Zaterdag 26 Augustus
2023

Dag 3

Overgave & omarmen

Temazcal zweethut
6u
Ochtend workshops
7u
Ontbijt
8u15
Workshops
10u15
Lunch
12u45
Exploratie & creëren
14u15
Deelcirkel
17u
Diner
18u15
Avond ceremonie - Omarmen van het onbekende
19u45

Zondag 27 Augustus
2023

Dag 4

Verankeren in je hart

Temazcal zweethut
6u
Ochtend workshops
7u
Ontbijt
8u15
Workshops
10u15
Lunch
12u45
Slot deelcirkels
13u45
Gezamelijke opruim
15u
Slotmoment
15u45
Einde
17u

Verken de eerste workshops - Mannenfestival 2023

Massagedans

Hans Roothaert, Kurt Verschaeve en Leo Vervliet

Massagedans

Massagedans is een verstilde, sensuele dans waarin we elkaar met ons hele lichaam in een liefdevolle en contactvolle beweging strelen en/of masseren. We ervaren samen "de liefde" en dan hebben we het niet over de seksuele kant. We raken elkaar aan met respect, aandacht, tederheid en een gevende intentie. Op een onvoorwaardelijke manier je helemaal gezien en geliefd voelen, waarbij leeftijd, geslacht, uiterlijk, etc geen rol speelt. We houden rekening met elkaars wensen en grenzen.

Ontdek meer

Deelcirkel homoseksualiteit

Marc De Baerdemaeker

Deelcirkel homoseksualiteit

In deze deelcirkel willen we stilstaan bij homoseksualiteit. Klopt het heersende narratief over homoseksualiteit voor jou? Heb je al stilgestaan bij wat de oorsprong zou kunnen zijn van homoseksuele verlangens? Heb je bepaalde inzichten en/of ervaringen rond homoseksualiteit? Wil je hierover misschien met anderen in dialoog gaan? Dan is deze deelcirkel wellicht iets voor jou. Iedereen is welkom trouwens.

Opstellingsworkshop intimiteit & seksualiteit

Wim Vandenbergh

Opstellingsworkshop intimiteit & seksualiteit

Intimiteit en seksualiteit is een van de krachtigste manieren om levensenergie vrij te maken. Wat er hierdoor vrij- en los komt is op z’n minst gezegd “profound” (diepgaand). Het kan dusdanig veel op gang brengen dat we ons helemaal anders gaan voelen en gedragen. Met als gevolg dat er ons leven helemaal anders gaat uitzien. Alleen zitten er soms wat energieblokkades door trauma’s, oude overtuigingen en angsten die misschien zelfs niet van ons zijn. Dit houd ons dan verwijderd van onze pure goudmijn die ter onze beschikking staat. Opstellingswerk is een heel krachtige manier om bewustzijn te krijgen op wat er onbewust nog in de weg zit. Door te werken met het morfogenetische veld krijgen we informatie die van onschatbare waarde is. Door hier bewust van te worden kan geblokkeerde energie terug gaan stromen. Tijdens deze opstellingsdag gaan we samen op verkenning in de wondere wereld van energie en onderstromen.

Ontdek meer

Seksualiteit- welke boodschap mbt seksualiteit kreeg je van opvoeders

Sascha Van Ras

Seksualiteit- welke boodschap mbt seksualiteit kreeg je van opvoeders

Welke boodschap kreeg je in je pubertijd voorgeleefd van je opvoeders. We werken met representanten en lichaamsgericht. Naast je reële ouders werken we met de méér idealere ouders. De boodschap die je graag ontvangen had om je gesteund te voelen in je seksuele ontwikkeling.

Ontdek meer

Do-In Yoga: Do-It!

Jonathan Verlinden

Do-In Yoga: Do-It!

Do-In Yoga is een meridiaan gebaseerde vorm van yoga waarin Yin (verstilling) en Yang (activering) elkaar afwisselen. De focus ligt op het weer thuiskomen in je lichaam. Hierbij wordt aandacht besteed aan de verbinding tussen het hoofd, hart en hara (onderbuik). De meridiaan-oefeningen zijn ook terug te vinden in de Hatha- en Power yoga, Tai Chi, Aikido en andere Oosterse krijgskunsten, alsook in Zen-meditatie. Ik richt me vooral op yoga-houdingen van Shizuto Masunaga, die Zen-Shiatsu heeft ontwikkeld.

Ontdek meer

Aankomen in de mannenlijn

Sascha Van Ras

Aankomen in de mannenlijn

Een lichaamsgerichte ervaring waarin je letterlijk de ondersteuning van je mannenlijn mag ervaren. We werken met representanten zoon vader en grootvader. Een reis naar een diepe lichamelijke ervaring van aankomen dat in steun en vertrouwen.

Ontdek meer

Shiatsu op ZEN gat

Jonathan Verlinden

Shiatsu op ZEN gat

Shi-atsu betekent letterlijk vinger-druk. Het is een manuele therapie die ontstaan is in Japan en gegroeid is uit de traditionele Oosterse geneeskunde. Shiatsu wil een totaalbehandeling bieden om je energie, en dus jezelf, meer in evenwicht te brengen. Door aangepaste druk en strekkingen worden bestaande interne systemen voor lichamelijk herstel en voor zelfgenezing geactiveerd. De aanwezige en soms geblokkeerde lichaamsenergie komt in beweging en zo wordt het lichaam in balans gebracht, met als resultaat een gedeeltelijk of volledig verdwijnen van ongemakken en ziektesymptomen. Kort uitgelegd, je gezondheid wordt er beter en ZEN van.

Ontdek meer

Overstijgen van het Ego met je emoties als kompas

Diederik De Reuse

Overstijgen van het Ego met je emoties als kompas

Zou je graag meer inzicht krijgen in jezelf en je emoties? Wil je leren hoe je beter kan omgaan met je gedachten en gevoelens? Dan is deze workshop iets voor jou! We kijken naar de werking van het ego en het emotionele systeem en hoe deze ons dagelijks leven beïnvloeden. We bespreken technieken om deze processen beter te begrijpen en hoe je ze kan gebruiken om jezelf te ontwikkelen. Door bewust te worden van je innerlijke processen, ben je in staat om meer rust, helderheid en balans te creëren in je leven. Ontdek hoe je jezelf kan bevrijden van negatieve gedachten en emoties om te leven vanuit een staat van innerlijke vrede en vrijheid.

Muzikale orgastische reis door de ziel

Lieven Goffin

Muzikale orgastische reis door de ziel

Met verschillende percussie instrumenten, windchimes, regenstok, gong en nog enkele bijzondere instrumenten, laat ik jullie hoog resonerende- en diepe bas klanken, verschillende trillingen ervaren in onze ziel, die emotie, het hart laat dansen en inner power gevoel doet ontstaan in buik en oor orgasmes ingang zet. Ik begin rustig, opbouwend tot een hoogtepunt en deins uit naar zachtere klanken ter integratie, rust en relax. Wees van harte welkom , beLEEF , beZIEL , laat de tranen en geluiden die er uit moeten de vrije loop . Meebrengen: dekentje of dergelijke voor jezelf te verwarmen, matje of kussen om zittend/liggend te genieten.

Een moment voor meditatie

Gieljan Van Goethem

Een moment voor meditatie

Een Moment voor Meditatie' is een korte inleiding tot meditatie en mindfulness. De deelnemers gaan naar binnen om te zien wat er in het moment aanwezig is. Door hun gedachten te observeren kunnen ze loskomen van conditionering en uiteindelijk tot meer harmonie en innerlijke rust komen.

Ontdek meer

Man Up: Versterk jouw connectie met jouw wortels en jezelf door de 5Ritmes

Daniël Struyf

Man Up: Versterk jouw connectie met jouw wortels en jezelf door de 5Ritmes

In deze 5 Ritmes workshop richten we ons op het vinden van innerlijke selfcare en het versterken van onze verbinding met onze wortels en onszelf. Door middel van de 5 Ritmes - Flowing, Staccato, Chaos, Lyrical en Stillness - zullen we onze relatie met ons lichaam, de grond en de ruimte versterken. We zullen verschillende oefeningen en bewegingen verkennen om onze mobiliteit en stabiliteit te verbeteren en ons te bevrijden van blokkades en weerstand. Het doel van deze workshop is om deelnemers te helpen hun energie, zelfvertrouwen en mentale helderheid terug te vinden, zodat ze hun waarheid kunnen uiten en een gezonde relatie met zichzelf en anderen kunnen ontwikkelen.

Ontdek meer

Man omarm je levensenergie en levensdoel

Shahid van Helden

Man omarm je levensenergie en levensdoel

Ben jij ook toe aan een diepere verbinding met jezelf en kun je wel wat steun gebruiken om daar te komen. Dan is deze workshop perfect voor jou. Begeleid door Shahid en in de bedding van je broeders gaan we middels (tantrische) oefeningen en meditaties de reis naar binnen aan én leer je hoe je dit in je dagelijkse leven kunt inpassen.

Ontdek meer

Shamanic Walk

Stijn Van Holm

Shamanic Walk

Actieve meditatie. We beginnen in een cirkel en verbinden ons met een intentie. Dan gaan we op stap en marcheren in stilte in het bos. We gaan onze intentie achterna. We eindigen terug in een cirkel in stilte en ontvangen.

Ontdek meer

5 Ritmes: Mannelijke kracht en authenticiteit

Daniël Struyf

5 Ritmes: Mannelijke kracht en authenticiteit

In deze 5 Ritmes workshop verkennen we onze mannelijkheid door middel van beweging en dans. Door de 5 Ritmes - Flowing, Staccato, Chaos, Lyrical en Stillness - te integreren in de workshop, kunnen deelnemers hun lichaam, geest en emoties integreren en zich bewust worden van hun eigen expressie. De facilitator creëert een veilige en ondersteunende ruimte waarin mannen zich authentiek kunnen uiten en verschillende aspecten van hun mannelijkheid kunnen ontdekken. Het doel van deze workshop is om mannen aan te moedigen om hun authentieke zelf te omarmen en zich te verbinden met hun mannelijke kracht en kwetsbaarheid.

Ontdek meer

Multi Orgasmische Man: Legende of Levenstijl?

Harald De Bondt

Multi Orgasmische Man: Legende of Levenstijl?

Waarom zijn de meeste mannen niet multi-orgasmisch? Zelfs met de opkomst van seks positieve bewegingen, "neo tantra", meer authentieke porno, popularisering van kink en een overvloed aan seksspeeltjes, is er nog lang niet genoeg kwalitatieve voorlichting voor mannen over het vervullen van hun orgasme potentieel. In deze workshop hebben we een eerlijk en open gesprek over het mannelijk orgasme, gevolgd door een verkenning van verschillende oefeningen om je open te stellen voor verschillende wegen naar genot. Je zult uitgerust vertrekken met technieken, die je gemakkelijk zelf kunt oefenen.

Ontdek meer

Linking en inquiry: tantrische gesprekstechnieken

Pieter Verstaelen

Linking en inquiry: tantrische gesprekstechnieken

Linking en inquiry nodigen uit om de verbinding met jezelf te verstreken terwijl je in contact bent met een ander. Een inquiry is een zelf onderzoek: wat leeft er nu in mij? In aanwezigheid van een ander persoon neem je rustige de tijd om te kijken wat er speelt in jezelf. Bij linking is er ruimte om daarnaast te onderzoeken wat er ontstaat in de ontmoeting tussen 2 mensen: hoe beïnvloeden 2 bewustzijns elkaar hier en nu? In de volheid van het leven zijn we geneigd om weg te bewegen van onze kern, deze technieken kunnen helpen om daar elke keer opnieuw terug bij te komen.

De kracht van aanraking

Pieter Spoelders

De kracht van aanraking

Huidhonger. Aanraking is een krachtige tool om gelukkiger door het leven te gaan, met stress om te gaan en pijn te verzachten. In deze workshop gaan we aan de slag met het aangeven van je grenzen en hoe je aangeraakt wilt worden. Via aanrakingsoefeningen, met wederzijdse toestemming, creëren we een gevoel van veiligheid en connectie.

Ontdek meer

Tao-Tempel: het geheim van transformatie-seksualiteit

Tim Vrancken

Tao-Tempel: het geheim van transformatie-seksualiteit

In deze sessie krijg je een introductie in een geheim dat duizenden jaren lang goed bewaard is geweest in Toaïstische mysteriescholen. Over de essentie van de seksuele kracht en hoe we die werkelijk kunnen aanboren. Het blijkt niet alleen heerlijk te zijn tussen twee mensen, maar het gaat over de oerkracht van de natuur zelf, de levenskracht die alles bezielt en die individueel gecultiveerd kan worden. Zo zorg je voor een heling en regeneratie van binnenuit.

Ontdek meer

Deelcirkel: intimiteit en seksualiteit

Yves Wouters

Deelcirkel: intimiteit en seksualiteit

Het doel is om met een groep mannen op een intieme en kwetsbare manier te delen over intimiteit en seksualiteit. We kijken wat er leeft, waar we als mannen tegenaan lopen, waarmee we worstelen. Samen onderzoeken we bepaalde thema's, we delen ervaringen en inspireren elkaar.

Doorbreek de Survival Loop

Peter Ceulemans

Doorbreek de Survival Loop

Ontevredenheid over je leven, over jezelf, over wat dan ook maakt dat je jezelf in overlevingsmodus houdt. Fight, flight, freeze wisselen zich af in je gedrag en reacties en creëren meer van hetzelfde. Je sterk houden, uitstelgedrag, jezelf niet goed genoeg vinden, zijn enkele van de vele gezichten van dat gedrag. Hoe krijg je terug stroming in je leven? Wat is de wetenschap daarachter? En hoe kunnen we omdenken door andere vragen te gaan stellen?

Ontdek meer

Het Zaad van de Levensboom

Tim Vrancken

Het Zaad van de Levensboom

Deze workshop is een archetypische transmissie over het nieuw sacraal-mannelijke dat verlangt om ont-dekt te worden. Ga mee in deze diepe reis naar de heling van de mannelijke psyche. Ga mee voorbij aan het patriarchale. Er is iets dat veel krachtiger is dan de structuren van macht en dominantie. Onze werkelijke kracht huist in het intieme contact met de Grote Moeder, de Aarde. Daar herontdekken we wie we zijn - in alle nederigheid én in alle grootsheid. We maken in deze workshop gebruik van diep authentiek delen, energetische transmissies, lichaamswerk en meditatie.

Ontdek meer

Ademen

Gerard Blacquiere

Ademen

Maak je adem vrij en je bent een vrij mens. Bewust ademen is thuiskomen. In onze adem zit de levenscyclus die we telkens herhalen. Door die cyclus te doorbreken geven we echte ruimte voor verandering. We doen dat in beweging, met klank en in stilte. De bron van liefde, vervulling en vormkracht zit in ons. Doorheen onze emoties en mentale constructies ademen we ons vrij. Daar is durf voor nodig. Je bent niet alleen we ondersteunen elkaar. Meenemen: matje, eventueel zitkussen en deken of slaapzak

Ontdek meer

De man in bed – bewuste seks(ualiteit)

Yves Bonroy

De man in bed – bewuste seks(ualiteit)

Tijdens de workshop neem ik de mannen op onderzoek naar wat voor hen fijne, ontspannen en verbindende intimiteit en seks inhoudt. En wat houdt dat eigenlijk in, seks? Waar lopen ze tegenaan, onzekerheden en uitdagingen, en wat kunnen ze doen om in hun lichaam te zijn én te blijven tijdens intimiteit, om afgestemd te zijn met een bedpartner. Kan je kwetsbaar zijn, wat houdt dat eigenlijk in!?

Ontdek meer

Van woest naar teder en terug

Sanne Bostyn

Van woest naar teder en terug

Tijdens seks is het belangrijk om van één energie te kunnen overgaan naar een ander. Samen exploreren we niet alleen hoe je wilder en zachter kan zijn tijdens seks maar hoe je snel van het ene naar het andere kan overgaan. Dat vereist dat we die energieën in onszelf naarboven kunnen halen. Daar werken we eerst aan en tegen einde toe proberen we af te wisselen tussen de twee.

Ontdek meer

Ontketen je innerlijke beest

Sanne Bostyn

Ontketen je innerlijke beest

Veel mannen durven niet naar het wilde, dierlijke in zichzelf gaan. Daar wil ik ze met deze workshop naartoe leiden. Het is dat beest die je nodig hebt om een partner te verslinden in de slaapkamer, om je eigen grenzen te bewaken, om je de drive te geven om te gaan voor wat je wilt, etc. Hier gaan we via verschillende oefeningen onze agressie en onze wildheid wat los laten. Wat vooral helend en nodig is voor mannen die gewend zijn te vriendelijke en te zacht te zijn.

Ontdek meer

Transformeer en manifesteer de beste versie van jezelf

Peter Grard

Transformeer en manifesteer de beste versie van jezelf

Hoe krijg je beweging in de manifestatie van je dromen, je hart- en zielsverlangens? Je leert werken met het manifestatie- en creatiewiel en passen dit toe op de belangrijkste levensgebieden (werk/carrière/levensmissie, relaties, liefde en romantiek, financiën, vrije tijd, persoonlijke ontwikkeling, gezondheid, huisvesting). We maken ook een quantumjump naar de beste versie van jezelf op je ideale tijdslijn die al weet hoe het is je bedoelde leven te leven.

Ontdek meer

Koning kies je Koningin!

Shahid van Helden

Koning kies je Koningin!

De man die haar het hof wil maken.⁣ Dient haar.⁣ Breekt haar zachtjes open.⁣ Haalt haar uit haar hoofd en in haar baarmoeder.⁣ Betreed haar met zijn brute kracht.⁣ De man die haar opeist met zijn openhartige, oprechte liefde.⁣ Versmelt met haar. Geeft haar zijn Zon.⁣ Shahid spreekt over hoe je gaat staan voor een vrouw, haar claimt en 100 % dient te kiezen.

Ontdek meer

Hoe word ik haar Tantrische geliefde?

Shahid van Helden

Hoe word ik haar Tantrische geliefde?

De Tantra nodigt uit alles te omarmen in het leven en dus ook in onze relatie. Hoe kan ik als man in mijn kracht staan, volledig in verbinding zijn met mijn vrouw en haar écht ontmoeten in gedeelde seksualiteit. Shahid deelt uit ervaring en spreekt over hartverbonden communicatie, de geheimen van de vrouwelijke plezier-anatomie en het tantrische gereedschap voor betere seks.

Ontdek meer

De magie van seksualiteit

Ronald Jonker

De magie van seksualiteit

Door magie in onze seksualiteit te kunnen ervaren is het nodig onszelf onder de loep te leggen en te kijken wat ons nog weerhoud om totaal stromend te kunnen zijn. In deze workshop krijgen we de mogelijkheid te ervaren waar onze grenzen liggen en als we deze raken, onszelf uit te dagen alles te mogen doorvoelen en zo te transformeren.

Ontdek meer

Aandacht in aanraking van man tot man

Ralph Nelissen

Aandacht in aanraking van man tot man

Aangeraakt worden door mannen kan spannend zijn, zowel in het geven alsook in het ontvangen. We gaan kijken waar het lichaam behoefte aan heeft en ervaren hoe fijn het is als je kan ontspannen in de aanwezige/liefdevolle/stevige aanraking van een andere man. Dit alles vanuit heldere communicatie over wat je wil/wenst. Er is aandacht op het bekkengebied waar veel 'schaamte/schuld' zit. Het is een workshop die diep kan gaan en daarom bouwen we het rustig en veilig op.

Ontdek meer

Yin & Yang op het werk: hoe ronde vierkanten maken?

Pascal Van Loo

Yin & Yang op het werk: hoe ronde vierkanten maken?

Een man is rond en vierkant. Kwetsbaar en krachtig. Ook op het werk. Voor leiders is werken een gepaste balans vinden tussen zachte en harde interventies. Yin & Yang. Het is echter in weinig bedrijven gangbaar om in deze termen te spreken. We stellen een andere en hybride taal voor van Ronde Vierkanten om gebalanceerde veranderingen op te zetten.

Ontdek meer

Welke plaats geven we aan onze Elders?

Ewoud Monbaliu

Welke plaats geven we aan onze Elders?

Elders zijn van cruciaal belang voor het doorgeven van wijsheid en kennis. Ze helpen organisatie en samenleving nederig te blijven en purposedriven. In onze Westerse bedrijven worden ouderen vanaf een bepaalde leeftijd veelal richting exit geduwd. Wat kunnen we leren van bijvoorbeeld Afrikaanse culturen of coöperaties zoals Mondragon? Via een opstelling kijken we naar de kracht van intergenerationeel samenwerken in organisaties en gemeenschappen, met bijzondere aandacht voor de rol van Elders.

Ontdek meer

Being comfortable with the uncomfortable

Mathieu Devies

Being comfortable with the uncomfortable

Met mindset, ademhaling en prikkel (shakti-mat of acupressuur mat en/of koudedouchen) ons zelfgenezend vermogen stimuleren, lichaamsbewustzijn vergroten, ons autonoom zenuwstelsel herprogrammeren en onszelf overkomen.

Ontdek meer

De man als hoeder in een verslaafde wereld

Bart Bogaerts

De man als hoeder in een verslaafde wereld

Verslavingen zijn er (steeds meer)omdat we de maatschappij niet (meer) aankunnen. Mensen die verslaafd zijn weten misschien dat ze verslaafd zijn maar ze weten ALLANG niet meer waarom. In deze workshop gaan we aan de slag om verschillende soorten verslavingen te (her)kennen, waarna we handvaten meekrijgen om hiermee aan de slag te gaan. Op een zachte manier leren we de ZIEKTE aan te raken bij de verslaafde én leren we hoe we hen duidelijk kunnen maken hoe ze aan hun zelfbeeld kunnen werken waardoor de verslaving vanzelf verdwijnt.

JAGAANA vitalising breathwork

Geoffrey François

JAGAANA vitalising breathwork

Close to the rebirthing breathwork, the Jagaana breathwork is a vitalising Connected Breath : you will be lying comfortably, surrounded by the proper music to do this connected breathing for 30 minutes (+ 20 min of integration time). Jagaana breathwork will allow you to balance your emotions and your energy by bringing more oxygen to your brain and experience a state of well-being on all levels (bodily, emotionally, mentally and spiritually). This session will be in English.

Ontdek meer

Welk masker draag ik?

Jean-Pierre Perron

Welk masker draag ik?

Ieder draagt een masker. In deze workshop gaan we in ons lijf voelen welke grijze zone aanwezig is, en of we dit hoeven weg te steken? Als kind hadden we geen grijze zones, dan waren we puur natuur. Mogen we terug ons zelf zijn ? Via emotioneel lichaamswerk gaan we op onderzoek en halen we het pure kind, man naar boven, genieten we ervan en helen we elkaar en ons zelf.

Ontdek meer

Heling in relaties – Het Nieuwe Familieopstellen

Odilon Mets

Heling in relaties – Het Nieuwe Familieopstellen

Via het nieuwe familieopstellen bekijken we de verrijkende en vaak uitdagende relatie tussen man en vrouw. Vele onze niet bewuste krachten werken hier. Hoe kijk ik als vrouw naar mijn man, hoe kijk ik als man naar mijn vrouw? Welke krachten en energieën van vorige partners werken nog in de huidige relatie? Hoe vinden wij de balans tussen het eigen leven en het gedeelde leven? Hoe gaan we om met wat er achter de niet ingevulde verlangens schuilt in de partnerrelatie zoals kinderwens, seksualiteit, vertrouwen…?

Ontdek meer

Butoh/theater/dans workshop

Niplu Van Meirhaeghe

Butoh/theater/dans workshop

Beweging in butoh en theater in dansvorm, expressie, toneel. Verbinding met het innerlijk kind, natuur, oerelementen.

Papoea play

Nick Baelus

Papoea play

De homo ludens oftewel spelende mens mag hier helemaal tot leven komen.Laat jouw jachtinstinct volledig tot leven komen in je lijf en ervaar ook wat het met je doet als er op je gejaagd wordt. Geniet van de boeiende dynamiek die in de jacht, het spel, je oerinstincten wakker maakt.

Ontdek meer

Play Wild

Harald De Bondt

Play Wild

Verwelkom je innerlijke kind, jouw dierlijk instinct om te spelen. We verkennen verschillende aspecten van bewegen en verbeelden. Je kan je aan een combinatie verwachten van contactimprovisatie, speelvechten, primal play, rollenspel en clownerie. Dit is een moment voor mensen die zich opnieuw willen verbinden met hun aangeboren speelse natuur. Voor alle "movers" die hun vaardigheden in het wild willen ervaren. Voor zij die hun "embodied" woordenschat willen uitbreiden om op onschuldige en creatieve manier te verbinden met andere wezens rondom ons.

Ontdek meer

Recognize your inner child by laughter

Bart Bogaerts

Recognize your inner child by laughter

Kinderen lachen 60 keer per dag omdat ze het spontaan doen. De westerse wereld leert ons "serieus" door het leven te gaan, waardoor we onze spontaan verliezen. In deze workshop pakken de draad van het "kind-zijn" opnieuw op door "gericht" te gaan lachen. Onze hersenen pikken deze signalen op waardoor er steeds meer soorten gelukshormonen worden vrij gezet en voor we het beseffen zijn we écht aan het lachen. daarnaast wordt hierdoor een bovennormale hoeveelheid zuurstof naar de hersenen gebracht, waardoor we als het ware herleven en herbronnen. Tot slot brengen we onszelf weer tot rust via een mooi landingsmomentje

Movement

Arnout Gielen

Movement

Krachtige functionele bewegingen die gemakkelijk te vertalen zijn naar de dansvloer. Zachte acrobatie op een vloeiende en lichaam-dienende manier gebracht.

Ontdek meer

Vrijheid! Blijheid?

Willem Lutjeharms

Vrijheid! Blijheid?

Zijn we niet allemaal op zoek naar meer vrijheid. Meer zelf controle hebben over ons leven. Tegelijk is die vrijheid ook beangstigend. Want dan moet je het zelf invullen. Wij sprongen 5 jaar geleden in het diepe en verkochten alles wat we hadden en gingen full time reizen met een gezin van 5. Dat was pas vrijheid. Toch?! Al snel werd duidelijk dat die vrijheid niet per sé ligt in het bevrijd zijn van alle “moetjes”. Het gaat veel meer om het kunnen invullen van wat er dan in die vrijgekomen ruimte komt. Hoe je dat doet, daar gaat het hier over. Zelf je leven in handen nemen, zelf je angsten onder ogen zien, zelf jouw paradijs scheppen.

Ontdek meer

Activeren van je lichtlichaam of MerKaBah

Aaron Claeys

Activeren van je lichtlichaam of MerKaBah

Bij deze workshop duiken we in de occulte kennis & wijsheid van ons lichtlichaam, hoe is ons eigen energieveld opgebouwd? Hoe kunnen we dichter contact maken met onze eigen zielsessentie en hartenergie? Bewust werken met je lichtlichaam is zowel een beslissing als activatie om je volledige zielspotentieel en je zielsmissie te claimen en naar aarde te brengen. We overlopen het belang van deze thema's en doen daarna een begeleide meditatie waar we gaan voelen, kennismaken en wie er klaar voor is het lichtlichaam activeren.

Kom uit je kop

Willem Lutjeharms

Kom uit je kop

Je hoort zo vaak dat je niet alles moet analyseren. Dat je minder moet nadenken en meer moet voelen. Dat je bij je gevoel moet blijven. Dat je moet vertrouwen op jouw hart of je buikgevoel. Mooi gezegd. Maar hoe doe je dat? In deze workshop gaan we daar mee aan de slag. Via heel eenvoudige oefeningen die iedereen kan leren krijg je inzicht in jezelf. En kan je bij jezelf gaan voelen. Zonder dat dat hoofd daar een invloed op heeft.

Ontdek meer

Crisis of kans?

Luc Vanderlinden

Crisis of kans?

Niets gebeurt zo-maar… Toeval is hetgeen je toe-valt. In ons leven komen we wel eens in aanraking met een ernstig probleem, een onoverkomelijke ruzie, een ziektediagnose… Hoe kunnen we met deze crisismomenten omgaan? We verkennen de weg van kwetsend naar helend en van mede-lijden naar mede-dogen, van ziek zijn naar genezingscrisis en verder naar groei in bewustzijn.

Ontdek meer

Trancejourney: free your sexual energy!

Gert Daniëls

Trancejourney: free your sexual energy!

Welkom op deze ceremonie om je bestaansrecht en je VRIJHEID als man te claimen. We zuiveren onze sexuele energie, onze bron, onze levenskracht. Doorheen de liggende trancereis laten we de band met de moeder los (cut the cord), zodat onze sexuele energie vrij wordt. Met gemak worden oude gedachten, oude patronen en gevoelens losgelaten. We bevrijden ons van oude relaties en patronen in de voorouderlijn. Vanuit deze vrijheid kan de seksuele energie, je brandstof, beter stromen in jezelf. Zo zal je niet uitblussen (burn-out, vermoeidheid, ...) maar geniet je van een goede balans tussen innerlijk vuur en innerlijke water! Elk jaar erg bijzonder!... een hoogtepunt voor de deelnemende mannen!

Ontdek meer

Pranayama – de link tussen adem, lichaam en geest

Atmapriya

Pranayama – de link tussen adem, lichaam en geest

Met de nodige theoretische omkaderingen en voorbereiding worden verschillende pranayama technieken geëxploreerd om het energielichaam te leren kennen en te leren managen.

Ontdek meer

Befriend Your Demons

Gino Peremans

Befriend Your Demons

In Darkness there is Light In Light there is Darkness Alleen wanneer we bereid zijn ons demonen onder ogen te zien en te aanvaarden kunnen we ze tot bondgenoten maken op ons LevensPad. Vanuit lichtheid zoeken we onze duisternis op en gaan we de verbinding aan, om te luisteren naar de boodschap die onze duisternis voor ons heeft. Een workshop voor durvers en diegenen die eindelijk komaf willen maken met verstikkende of destructieve patronen.

Ontdek meer

Breath Ceremony

Jan Mouton & Arne Daniëls

Breath Ceremony

Een Breath Ceremony is een krachtige groepssessie. We starten met beweging en dans om de lichaamsenergie te activeren gevolgd door een Adem Ceremonie gebaseerd op de BBTRS® methode. We maken gebruik van activerende muziek en life instrumenten. We vertrekken van een diep geconnecteerde ademhaling om de energetische vibratie in het lichaam te verhogen en emotionele en spierspanningen los te maken die verband houden met niet geuite emoties of onverwerkte trauma's. Het effect van een Breath Ceremony is een ervaring van diepe innerlijke vrede en het herwinnen van je volle kracht en vitaliteit.

Ontdek meer

5 lichtlichamen elemental meditatie

Ben Chi

5 lichtlichamen elemental meditatie

Begeleid doorheen Aarde ( lichaam) , Water ( emoties) , Lucht ( denken), Vuur ( passie) Ether (eenheid) met visualisatie ,klank en ademhaling. Omarm wat niet meer dient in liefde en licht en wordt de vredesstichter van het leven ondersteund door de spirits van de ongeziene wereld.

Ontdek meer

Transformatie via Sjamanisatie

Frank Coppieters

Transformatie via Sjamanisatie

Na een korte duiding over sjamanisme als een heerlijk hedendaagse vorm om inzicht te krijgen in onze ware natuur, voegt Frank de daad bij het woord. Via stem en trommel en ratel wordt de poort van de hemel en de aarde geopend. Alle deelnemers krijgen de kans om een directe ervaring te ontvangen van grenzeloosheid, openheid en transformatie. Na een lange zoektocht in het gezelschap van bijzondere leraren, na een inwijding in het universele sjamanisme in 1985, en na een verblijf van 37 jaar aan de westkust van de USA, woont Frank weer op zijn Vlaamse geboortegrond en is zeer gelukkig om onderricht door te geven.

Ontdek meer

Creativiteit of je leven

Jonas Louisse

Creativiteit of je leven

Hoe oud was jij toen je besloot dat je niet (of juist wel) ‘creatief’ was? Ben je bereid om dieper in je ziel te kijken, en je scheppende kracht te vinden waarmee je ongekende werelden tot leven kunt wekken – mét anderen?

Ontdek meer

Bouwen met mannen

Simon Moeyaert

Bouwen met mannen

Samen bouwen aan de transformatie plek

Ontdek meer

Beelden van de ziel

Joris Peeters

Beelden van de ziel

We maken een innerlijke reis naar de beelden van onze ziel en geven hier kunstzinnige uitdrukking in een schilderij.

Ontdek meer

Schaarste/Overvloed

Jeroen Weyn

Schaarste/Overvloed

Heb jij geld tekort, of geld teveel, of is er gewoon genoeg voor jou? Verlang je steeds naar meer geld, ook al heb al zoveel? Hoe zou je leven eruitzien als er gewoon genoeg geld zou zijn, ongeacht wat je doet? Hoe zou het zijn als alles wat je nodig hebt, gewoon naar je toekomt?

Ontdek meer

Verbindende Communicatie: de kracht van kwetsbaarheid

Wim Grootjans

Verbindende Communicatie: de kracht van kwetsbaarheid

Verbindende communicatie is de sleutel voor een stijl van persoonlijk leiderschap waarin authenticiteit centraal staat. De missie: jou als man versterken in onderlinge communicatie. Tijdens deze introductie workshop leren we een nieuwe taal en gaan we aan de slag met eigen cases. Zo leer je ervaren hoe je vanuit je persoonlijk leiderschap anderen inspireert tot respect en empathie voor elkaar.

Ontdek meer

Wat betekent Geld voor jou?

Jeroen Weyn

Wat betekent Geld voor jou?

Geld is op zich een louter symbool, waar wij zelf betekenis aan geven. Er zijn evidente betekenissen in de economische zin, maar in deze workshop gaan we op zoek naar de diepere betekenissen die we aan geld geven en waar we ons (nog) niet bewust van zijn. Wat leeft er in ons, dat we op geld projecteren? Wat als we geld zien, zoals het écht is, los van onze projecties? We onderzoeken op een ervaringsgerichte manier, blijven bij deze workshop uit de verhalen en in ons lichaam.

Ontdek meer

Op de werkvloer vanuit de kracht van je mannenhart

Luc Limère

Op de werkvloer vanuit de kracht van je mannenhart

Hoe blijf je in je kracht staan, in die uitdagende omgeving van werk, bazen, stress, ...?

Ontdek meer

Loslaten

Dennis Deridder

Loslaten

Je krijgt een werkbare Los-Laat-Methode mee. Tijdens deze workshop leer je: - de vier stappen - het belang van loslaten - wat los te laten - en waarom Je krijgt volledig inzicht in het belang, de stappen en bent klaar om een geheel nieuwe toekomst tegemoet te gaan. Een toekomst die je wenst, een toekomst die je zelf schept, een toekomst die je met je geliefden delen wil.

Ontdek meer

Intimiteit als mannelijke kracht

Erik Decolvenaer

Intimiteit als mannelijke kracht

Intimiteit start in je eigen lijf. Door in te dalen in je lichaam. Aanwezig te zijn. Te voelen, te ervaren, kwetsbaar durven zijn. Door je lichaam te openen, open je het wezenlijke in jezelf. In deze workshop kom je in beweging, ga je meer voelen en ervaar je de kracht van openheid en eerlijkheid, gebruik je je lichaam als fijnbesnaard instrument. Je leert je verlangens dieper kennen, en je grenzen bewaken. Durf contact te maken met de kracht van intimiteit in een mannenveld.

Ontdek meer

Ochtend yoga

Simon Moeyaert

Ochtend yoga

Ashtanga yoga: We nemen de tijd om op en vredevolle en gezonde manier op te staan door te starten met wat ademhaling en meditatie om de geest te ontwaken en vervolgens voorzichtig over te stappen naar een moderne vorm van yoga om het lichaam te activeren. Wees welkom iedereen, en vooral als je opzoek bent naar een mooie nieuwe ochtend routine of graag de dag start met wat stimulatie van lichaam en geest.

Ontdek meer

Sound Healing ligconcert

Liener Van Hauwaert

Sound Healing ligconcert

Tijdens dit ligconcert gaan we in de overgave van een breed scala van diverse gekende en onbekende klanken. We maken in onszelf een reis van verschillende ervaringen, gesteund door verschillende geuren en een koesterende atmosfeer. Liener en zijn medemuzikanten verzoenen gekende instrumenten zoals gitaar, piano, bas en percussie met meer mysterieuzere geluiden en creëren een fusie van natuurgeluiden, gekende nostalgie en gezonde zintuigprikkeling.

Ontdek meer

Massage – adem – intuïtie

Gerard Blacquiere

Massage – adem – intuïtie

Je bent 1 keer masseur en 1 keer wordt je gemasseerd. Vertrouw je helende handen. Als masseur is je belangrijkste instrument je intuïtie. Je voelt wat je handen doen, je bent er helemaal voor die ander en vooral ben je je bewust van wat er in jezelf omgaat. Wordt je gemasseerd dan is er, in alle ontspanning, dat verfijnde gewaarzijn. Het is als een fysieke meditatie die je thuis brengt, in helder contact en sereniteit. De intense ademhaling is een andere pijler waardoor gedachten, vast zittende emoties en oordelen kunnen oplossen.
Neem een matje, handdoek en laken mee en zo mogelijk massageolie.

Ontdek meer

Vind kracht en inspiratie in je mannenlijn

Christophe Denys

Vind kracht en inspiratie in je mannenlijn

Via een specifieke familie opstelling nemen we onze eigen mannenlijn in beeld. We trekken hiermee 'ons persoonlijk verleden' in, op zoek naar helderheid en energie, inspiratie, richting en focus voor ons eigen leven en groeien als man, en als mens.

Ontdek meer

Gebruik je stem: Stap in je drakenkracht

Ward Kumpen

Gebruik je stem: Stap in je drakenkracht

Maak via je stem contact met je draak. Steek het vuur aan. Maak de draak in je wakker. Zet je grens. Na de opwarming gaan we aan de slag met een drakenmantra en eindigen met een korte meditatie.

Ontdek meer

Hoe sta jij als man in relatie tot je partner, kinderen, werk, ondernemen?

Odilon Mets

Hoe sta jij als man in relatie tot je partner, kinderen, werk, ondernemen?

Als man ben jij onbegrensd verbonden met het GEHEEL. Hoe zijn wij aangekomen als man in dit leven en welke ervaringen maken deel uit van ons zijn? Hoe relateer je jou met al die ervaringen van incarnatie, je geboorte je familiesysteem in je huidig leven? Wie en wat zijn daar essentieel? Je partner, kinderen, je werk, wat je onderneemt .... alle bewegingen die je doet en maakt zijn zinvol. We gaan de stilte in en met woordeloze niet gestuurde en vrij van moraal met opstellingen kijken naar wat ons beweegt. Hoe al die ervaringen ons sturen en hoe een geestelijke kracht die in de opstellingen werkt ons brengt naar heelheid, verbinding en kracht.

Ontdek meer

De penis-dialogen

Koen Pellegrims

De penis-dialogen

Tijdens deze sessie maken we als mannen contact met onze penis of lingam. Het is de bron van onze seksuele energie, maar ook van onze daadkracht. Maar tegelijk zit er vaak ook schaamte op, of kennen we onze Lingam niet zo goed. In deze sessie, gaan we na hoe onze relatie met onze penis is. Hoe ziet hij eruit? Wat zijn zijn behoeften? Wanneer zijn we er gelukkig mee en wanneer veroorzaakt hij ons last?

Ontdek meer

Seksuele energie in bewustwording

Erik Decolvenaer

Seksuele energie in bewustwording

Hoe zet je als man seksuele energie in? Om jezelf te ontwikkelen, vervullende relaties te creëeren en meer bewustzijn in de wereld te brengen. In deze workshop ervaar je: -verbinding onder mannen via authentiek contact, intimiteit en openheid -dat de veiligheid van broederschap je seksuele energie ondersteunt, helder maakt en bekrachtigt -hoe penetrerende mannelijke energie op een gezonde en efficiënte manier kan ingezet worden voor jezelf, je relaties en de maatschappij. Ontdek en ervaar de potentie van bewuste seksuele energie in jezelf.

Ontdek meer

Ojos de dios/ geluksbrengers maken

Carlos Sanchez

Ojos de dios/ geluksbrengers maken

In deze workshop leer je om een oog van God te maken, dat van zuid-amerikaanse oorsproog is en bescherming en zegeningen frengt voor jou en je gezin.

Groei je Innerlijke Gentle Giant

Gino Peremans

Groei je Innerlijke Gentle Giant

Iedere man bestaat uit masculiene en feminiene energie. En ieder van ons heeft een uniek huwelijk tussen deze 2 energieën. Heb jij het gevoel dat je heel goed bent in jezelf aanpassen aan omstandigheden op een vlotte en creatieve manier maar worstelt met beslissingen nemen en richting geven? Of ben je eerder een man die duidelijk is, richting heeft, snel beslissingen kan nemen maar worstelt met het verbinden en in beweging brengen van jezelf of anderen? Dan is deze workshop voor jou! Omdat het je zal helpen inzicht te krijgen in wat je tegenhoudt om de volgende stappen te zetten.

Ontdek meer

Djembe

Gerard Blacquiere

Djembe

De oerklank van de aarde op de Afrikaanse djembee. Je zult binnen een uur al spelen en zingen erbij. Ritmes geboren uit het hart. Percussie niet alleen een individuele expressie maar ook verbindend.
 We geven met onze handen uiting aan ons oergevoel, met onze stem aan wat er in ons leeft.

 Niet statisch, niet technisch, maar levend en uniek. Krachtige levensritmes die gehoord mogen worden. Trommelen heeft met slaan te maken. Je voelt het vel en vind het juiste timbre.

Ontdek meer

Flow yoga

Arnout Gielen

Flow yoga

Een krachtige flow van asana die gebaseerd is op de ashtanga traditie. Goed om alle spanning uit uw lijf te krijgen en sterker en mobieler te worden in het proces.

Ontdek meer

Rituelen werken – Herwin de kracht die we verloren

Ewoud Monbaliu & Olivier Vaneeckhout

Rituelen werken – Herwin de kracht die we verloren

Waar mensen samenkomen in groep, zul je rituelen zien. Ook in jouw familie, gemeenschap, werkvloer. Mensen zijn in essentie rituele wezens. Via rituelen en symbolen verhouden we ons tot zowel de pijnlijke als de wonderlijke gebeurtenissen die het leven zin geven.

Ontdek meer

Hart & Ballen verbonden

Ralph Nelissen

Hart & Ballen verbonden

Je hart als kompas en je ballen die daadkracht in zich dragen. Kan jij je voorstellen wat deze verbinding met jou doet? Tijdens deze workshop ga je contact maken met je hart en ballen, en we gaan ervaren hoe we de verbinding kunnen leggen tussen beide, want vaak ervaren mannen een splitsing tussen hart en geslacht, en dat heeft een reden. Het is geen Quick fix want het vraagt om aandachtig voelen in je lijf om deze connectie weer te herstellen. Ik werk lichaamsgericht en systemisch. Je bent van harte welkom met alles wat je bent.

Ontdek meer

Ecstatic dance

DJ Ben Chi, DJ Falkor & Robin Van den Bergh

Ecstatic dance

Ecstatic dance is een vorm van dans waarbij de dansers, soms zonder de noodzaak om specifieke stappen te volgen, zichzelf overgeven aan het ritme en vrij bewegen zoals de muziek hen meeneemt, wat leidt tot trance en een gevoel van extase. De dans zal afgesloten worden met een prachtige soundhealing.

Krachtige Impact zonder Macht

Gino Peremans

Krachtige Impact zonder Macht

Wat we allemaal nastreven is gehoord worden, impact hebben, inspireren zodat mensen ons willen volgen of ten minste doen wat we zeggen. Heb je al ervaren dat taken niet naar behoren worden uitgevoerd als je ze doordrukt? Wil je meer invloed hebben op anderen vanuit verbinding (als leidinggevende, als ondernemer, als vader)? Je komt uit deze workshop met een doorleeft inzicht over hoe anderen te impacteren en je gaat aan den lijve ondervinden dat dit niet kan als je macht gebruikt. Integendeel!

Ontdek meer

Osho Dynamic meditatie

Jelle Pauwels

Osho Dynamic meditatie

In Osho Dynamic meditatie ga jij de uitdaging aan om je leven in eigen handen te nemen. Deze meditatie is een krachtige manier om je te ontdoen van vastgeroeste patronen die je gevangen houden. Je maakt verbinding met je vrijheid en je innerlijke getuige, om stilte en innerlijke rust te kunnen ervaren.

Ontdek meer

Contact met je bekken en rusten in een schoot

Nobby Thys

Contact met je bekken en rusten in een schoot

We starten met in ons lichaam komen en gaan daarbij vooral focussen op ons bekken en nemen daarna de tijd om in een schoot te liggen en te zakken in dit gevoel.

Ontdek meer

De Wilde Jacht

Stefaan Loncke

De Wilde Jacht

De Wilde Jacht is een wild balspel dat de grote circulaire dynamiek van het Leven laat zien. Wolf, Slang, Everzwijn en Buizerd We voelen hoe het is om elk van deze Dieren te zijn.. beleven hun instincten, hun krachten en zwakheden... luisteren naar hun lessen voor ons persoonlijk leven. Fysieke kracht, ruwheid, eerlijkheid, trickery, naaktheid.. Vier kampen vormen zich. Zon die wordt bevrijd of verslonden. Wie heeft wie nodig? Werken allen samen? Of ieder tegen ieder? Hoort de Zon hoog in de Hemel? Of in de Buik van de Aarde?

Ontdek meer

Tog Chöd (tibetan wisdom-sword) & Trance Dance

Gert Daniels

Tog Chöd (tibetan wisdom-sword) & Trance Dance

De tibetaanse martial-art Tog Chöd (wisdom-sword) geeft tools om snel stress los te snijden, storende gedachten en emoties los te weken. (20 min) De trance-dance (1u30) is een super compacte Vision Quest. Doorheen de krachtige sjamanistische muziek duik je in een trancereis voor diepe heling. Je voelt je als herboren, fit en voldaan... energetisch gezuiverd en opgeladen om jouw droom verder aan de wereld te schenken. Stralend en thuis in jezelf, ben je een zon voor jezelf, je relatie, je gezin, je werk en de grotere context. Dat is man zijn. Zon zijn!... Heling in het diepst van je kern als man! Welkom!

Ontdek meer

Quantum Healing

Joris Vander Cammen

Quantum Healing

We gaan de helende energie van Moeder Aarde in ons lichaam trekken via aandachtige ademhaling. Hierdoor komt het helend vermogen en de wijsheid van het Lichaam in actie. Breng een matje en nodige spulletje mee om aangenaam te kunnen liggen bij deze workshop.

Wie denk je wel dat je bent

Bert Corsius

Wie denk je wel dat je bent

Wie/wat is die 'ik' waar we het constant over hebben? Je bent niet wie je denkt dat je bent, dat is louter een gedacht. Wacht niet tot enkele minuten voor je sterft om je ware ik te ont-dekken, maar realiseer het nu en ga in vrede.

Ontdek meer

AUM meditatie

Jelle Pauwels

AUM meditatie

AUM meditatie is een reis doorheen je emoties. Is je leven voluit in eigen handen nemen. Door het uiten van al je opgekropte of weggedrukte emoties wordt de weg vrijgemaakt om ruimte te geven aan je verdriet, je kwetsbaarheid, je kracht en alles wat jou als mens uniek maakt. Het is een krachtige no-nonsense manier om emotioneel op te ruimen. Om meer ruimte in jezelf te laten ontstaan en zo de weg te effen om werkelijk met jezelf en anderen te verbinden.

Ontdek meer

TAIKO-drums

Steven Cools

TAIKO-drums

“Je met heel je lijf in ritme smijten”… Voel dikke stokken in je handen, zie en hoor grote drums voor en rond je, ervaar in elke cel de stevige grooves die we samen met beweging via ons lijf door de drums de wereld in sturen…. Aardend, vurig, vloeiend en luchtig… Fysiek, ritmiek, coördinatie, dynamiek, groepsgevoel, samenspel, geheugen, uitleven en “loos gaan’, maar vooral percussionele goesting en plezier, zullen allemaal gecombineerd worden tot een workshop die niemand onberoerd zal laten. Lachen en zweten verzekerd!

Ontdek meer

Ochtendvuurcirkel

Christophe Denys

Ochtendvuurcirkel

'De ochtendstond heeft Vuur in de mond'. Voor dag en dauw verzamelen we rond het vuur, om te delen en te verbinden, om kracht te verzamelen, om aanwezig te zijn in elk moment en in onszelf als man en als mens. Zo worden we wakker in wie we zijn én in waar we zijn: altijd 'Hier'. Het seizoen en datgene wat aanwezig is, nemen we als bedding om onszelf en elkaar in te herkennen en te erkennen. Het vuur zorgt voor focus, aarding en draagvlak voor jouw persoonlijke intenties.

Ontdek meer

Energetisch werken met jouw archétypes

Peter Grard

Energetisch werken met jouw archétypes

Welke archétypes willen er in en door jou heen geleefd worden? Wat hebben ze jou te vertellen en komen ze je duidelijk maken? Wat is hun functie, rol en betekenis in jouw leven? Is het de herder, de pelgrim, de kunstenaar, de schrijver, de wijze, de nar, de ondernemer, de creator, de wilde man, de herbergier, de reiziger, de kluizenaar, de leider, de stiltezoeker, de gids, de schrijver, …. die aandacht vraagt? Kom het ontdekken.

Ontdek meer

Verdriet in de ogen kijken

Nobby Thys

Verdriet in de ogen kijken

We gaan met behulp van een korte reeks lichaamswerk en intensief ademwerk in ons lichaam gaan voelen wat er leeft en daaraan expressie geven. We werken daarbij in 2-tallen.

Ontdek meer

Temazcals – zweethutten

Yves Vanopslagh & Nico Keeman

Temazcals – zweethutten

Elke ochtend en overdag heb je de mogelijkheid om temazcals en/of zweethutten te doen. Een overgave aan een zuiverende proces. Je kan je mannelijk anker ruimte geven, jezelf reinigen op hartsniveau, zodat je vol vertrouwen de dag mag starten. Het helpt ons om kracht te winnen, om met een heldere geest en visie ons dagelijks leven tegemoet te gaan.

Ontdek meer

Je bent dat waar je naar op zoek bent. Wees het mirakel.

Bert Corsius

Je bent dat waar je naar op zoek bent. Wees het mirakel.

Als mens zoeken we steeds extern naar bevrediging, voldoening,... Maar alles is hier en nu in jezelf te vinden. Jij en het leven zijn ongekende mirakels. Leer die ervaring toe te laten in je leven. Eerst geloven en dan zullen we wel zien.

Ontdek meer

De healers

Conscious Deep Bodywork

Wim Vandenbergh

Conscious Deep Bodywork

Bij Conscious Deep Bodywork gaan we aan de slag met de plekken in je lichaam die niet bezield zijn.

Ontdek meer

Oshun Bodywork Shibari

Michael Bentein

Oshun Bodywork Shibari

Overgave betekent loslaten. Vertrouwen dat je opgevangen wordt, door het leven, door liefde, door iemand. Hoewel deze sessie erg intens is en intiem met jezelf, is deze niet seksueel.

Ontdek meer

Shiatsu en Live The Connection

Jonathan Verlinden

Shiatsu en Live The Connection

Shiatsu is een vorm van acupressuur behandeling. De naam komt van het Japanse “shi-atsu”, letterlijk" vinger-druk". De behandeling wordt gedaan op een futon (een Japanse matras). Je draag best comfortable en los zittende kleding, dat helpt mij voor stretching en rotatie te kunnen uitvoeren.

Ontdek meer

Gestalt therapie en ademwerk

Klaas Bals

Gestalt therapie en ademwerk

Vanuit een gelijkwaardig contact onderzoeken we in een gesprek wat er gaande is en of daarin iets kan verschuiven. Eventueel doen we experimenten die helderheid kunnen brengen. Doorvoelen, woorden geven, stilte, vertragen, ademen.

Ontdek meer

Energetische Healing

Mathijs Derycke

Energetische Healing

Als pyschodynamica coach in healingtechnieken ga ik op een lliefdevolle en neutrale manier het zelfhelend vermogen stimuleren. Door middel van het toepassen van verschillende healingtechnieken gebeuren er veranderingen in het bewustzijn met als doel de levenskwaliteit te verhogen op mentaal, emotioneel en fysiek vlak.

Ontdek meer

Reiki & Shiatsu, Shamanic Inca Healing

Kristof De Backer

Reiki & Shiatsu, Shamanic Inca Healing

Sjamanic Healing Reiki & Shiatsu

Wonder of Sharing from Silence and Presence

Jan De Bruyckere

Wonder of Sharing from Silence and Presence

Na een korte ronde empatisch luisteren stappen we buiten de tijd, helemaal in het hier en nu. Van zodra we zielscontact hebben, connecteren ons met de oneindige intelligentie van het veld. Vanop deze plaats kun je jezelf gaan helen.

Broncode Healing & Activatie

Peter Ceulemans

Broncode Healing & Activatie

We gaan op zoek naar wat je op dit moment het meeste nodig hebt om vanuit je Kracht te gaan leven en je Licht te laten schijnen, door af te stemmen op jouw Broncode. Met behulp van verschillende oude technieken gaan we jouw originele blauwdruk in ere herstellen.

Ontdek meer

Van het verleden in het heden staan

Jean-Pierre Perron

Van het verleden in het heden staan

Wie we nu zijn is mede gevormd door wat we hebben beleefd of niet hebben mogen beleven vanuit onze authentieke kern. Belangrijke elementen in onze groei naar man zijn : gezonde hechting, er mogen zijn, ook als seksueel wezen, en dit ook als kind. Ieder heeft hier rond wel wat geschondenheid of triggers. Je bent er helemaal welkom mee, met alles wat er is, niets hoeft weggestoken te worden.

Ontdek meer

Centering – diepgaande energetische healing

Mozes Cosijn

Centering – diepgaande energetische healing

Als healer en Centeringpractitioner stem ik me af en voel op welke laag van je lichaam en bewustzijn er heling nodig is. Via zachte aanraking (technieken) help ik jouw lichaam naar ontspanning te brengen zodat je levensenergie opnieuw natuurlijk kan gaan stromen en bewegen door gans je lichaam. Heling - ontspanning- verbinding - centering -aarding

Ontdek meer

Innerlijke rust hervinden in jezelf.

Patrick Fasseur

Innerlijke rust hervinden in jezelf.

Je voelt je niet lekker in je element. Waar heb jij nu behoefte aan? Wanneer je even de controle over jezelf kwijt bent of gedachten teveel tijd van je wegnemen. Komt er een trauma aan de oppervlakte? Dan kan het zijn dat je te weinig in je lichaam aanwezig bent waardoor angsten vat op jou kunnen krijgen. Ik kan je hiermee helpen je terug in je lichaam te brengen. Ik maak gebruik van een ademsessie in combinatie met trage bewegingen, contact met de natuur, een sessie stemwerk en stoel reiki. Zo kan je opnieuw beter in je element komen en terug de kracht in jezelf hervinden.

Ontdek meer

Familie opstelling individueel

Christophe Denys

Familie opstelling individueel

Krijg een zicht, letterlijk en visueel, op de thema’s die in je leven een belangrijke rol spelen.

Ontdek meer

Flow massage – Team verantwoordelijke

Emmanuel Van De Poel

Flow massage – Team verantwoordelijke

Healingveld teamverantwoordelijke. Weet je niet bij wie je moet zijn? Zal ik je proberen te helpen om de juiste healer te vinden. Verder geef ik af en toe korte sessies Onderbewuste herprogrameren of Inner-Vibes-Flow-massages (waterwiegen in de lucht).

Ontdek meer

Sacred Space & Temazcal Zweethutten

Yves Vanopslagh

Yves Vanopslagh

Hoeder en Elder van de Sacred space en temascal/zweethutten

Ontdek meer

Stefaan Loncke

Stefaan Loncke

Hoeder Sacred Space - Waterblessings

Ontdek meer

Joachim Aerts

Joachim Aerts

Hoeder Sacred space, watergieter zweethutten

Nico Keeman

Nico Keeman

Hoeder van de zweethutten/temascals, watergieter

Ontdek meer

Leon de Jongh

Leon de Jongh

Firekeeper en space holder Sacred space

Erik Bakker

Erik Bakker

Firekeeper en space holder Sacred space

Jahon Seneca

Jahon Seneca

Waterhoeder Sacred Space

Jeroen Claesen

Jeroen Claesen

Waterhoeder Sacred Space

Ontdek meer

Carlos Sanchez

Carlos Sanchez

Waterhoeder/blessings Sacred space

Brecht Vastesaeger

Brecht Vastesaeger

Watergieter temascals

Ontdek meer

Jeroen Klijberg

Jeroen Klijberg

Watergieter zweethutten

Ontdek meer

Ad Hamers

Ad Hamers

Watergieter zweethutten

Ontdek meer

Michiel van Leer

Michiel van Leer

Firekeeper zweethutten

Ontdek meer

Edwin Nijland

Edwin Nijland

Firekeeper zweethutten

Don Keizer

Don Keizer

Firekeeper zweethutten

Wim Rosseel

Wim Rosseel

Firekeeper zweethutten

Arjan Mieras

Arjan Mieras

Firekeeper zweethutten

Ontdek meer

Jelle Hainje

Jelle Hainje

Watergieter zweethutten