Programma

Ontdek wat je kan verwachten op het Mannenfestival. Je stelt je eigen programma samen met workshops die jij kiest, persoonlijke healing sessies waarvoor jij inschrijft, sacred space tijd die jij neemt voor jezelf, deelcirkel momenten of deelname aan één van de grote groep momenten. Tijdens het festival zullen er "pitch"-momenten zijn waarbij alle activiteiten nog eens worden voorgesteld. Ook zal je een programma boekje ter plekke ontvangen.

2023 programma:
Dit zal gelanceerd tegen 30 maart 2023 wanneer de ticket verkoop start, ook zullen we rond deze periode de tickets openstellen. Zorg dat je als eerste op de hoogte hiervan bent door op de nieuwsbrief in te schrijven.

Programma 2022

Woensdag 24 augustus 2022

optioneel

extra avond Landen

Onthaal & Slaapplek installeren
17u
Potluck: wij voorzien soep en brood
19u
Vuurcirkel met eigen instrumenten
21u

Donderdag 25 Augustus
2022

Dag 1

Opening &
Ont-moeting

Optioneel - Ochtend workshop
7u
Optioneel - Ontbijt
8u
Onthaal & aankomst moment
8u30
Opening sessie & Start festival
10u30
Lunch
12u45
Workshops
14u15
Deelcirkel
17u
Diner
18u15
Ecstatic dance of rustige optie avondwandeling
20u

Vrijdag 26 Augustus
2022

Dag 2

Samen man-zijn

Temazcal
6u
Ochtend workshops
7u
Ontbijt
8u15
Workshops
10u15
Lunch
12u45
Cross the line
14u15
Deelcirkel
17u
Diner
18u15
Workshops
19u45
Muzikaal Free Podium
21u45

Zaterdag 27 Augustus
2022

Dag 3

staan in je kracht

Temazcal
6u
Ochtend workshops
7u
Ontbijt
8u15
Workshops
10u15
Lunch
12u45
Vrije invulling
14u15
Deelcirkel
17u
Diner
18u15
Avond ceremonie - Samen naar koningschap vanuit het hart
20u

Zondag 28 Augustus
2022

Dag 4

Verankeren in je hart

Temazcal
6u
Ochtend workshops
7u
Ontbijt
8u15
Workshops
10u15
Lunch
12u45
Slot deelcirkels
13u45
Gezamelijke opruim
15u
Slotmoment
15u45
Einde
17u

Verken de eerste workshops - Mannenfestival 2023

Being comfortable with the uncomfortable

Mathieu Devies

Being comfortable with the uncomfortable

Met mindset, ademhaling en pijnprikkel (shakti-mat of acupressuur mat) ons zelfgenezend vermogen stimuleren, lichaamsbewustzijn vergroten, ontspannen en onszelf overkomen. Eventueel werken met douches - en starten met koudedouchen... Of een combi shakti mat en koude douchen...
https://www.aandachtsacademie.be

De man als hoeder in een verslaafde wereld

Bart Bogaerts

De man als hoeder in een verslaafde wereld

Verslavingen zijn er (steeds meer)omdat we de maatschappij niet (meer) aankunnen. Mensen die verslaafd zijn weten misschien dat ze verslaafd zijn maar ze weten ALLANG niet meer waarom. In deze workshop gaan we aan de slag om verschillende soorten verslavingen te (her)kennen, waarna we handvaten meekrijgen om hiermee aan de slag te gaan. Op een zachte manier leren we de ZIEKTE aan te raken bij de verslaafde én leren we hoe we hen duidelijk kunnen maken hoe ze aan hun zelfbeeld kunnen werken waardoor de verslaving vanzelf verdwijnt.

JAGAANA breathwork – Vitalising Connected Breath group session

Geoffrey François

JAGAANA breathwork – Vitalising Connected Breath group session

Close to the rebirthing breathwork, the Jagaana breathwork is a vitalising Connected Breath : you will be lying comfortably, surrounded by the proper music and do this connected breathing for 30 minutes (+ 20 min of integration time). Jagaana breathwork will allow to balance your emotions and your energy by bringing more oxygen to your brain and experience a state of well-being on all levels (bodily, emotionally, mentally and spiritually). Each session will begin with a series of explanations which will be followed by a Jagaana Breathing session. This session will be facilitated by in English by Geoffrey François - Inner Azur, Jagaana therapist and Mind-body therapist, Skydancing tantra practitioner.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100064000985188

Welk masker draag ik ? Onderzoek via emotioneel lichaamswerk.

Jean-Pierre Perron

Welk masker draag ik ? Onderzoek via emotioneel lichaamswerk.

Ieder draagt een masker. Dit om onze grijze zone te verbergen. Om te verbergen wat wij denken dat niet mag gezien worden. Als kind hadden we geen grijze zones, dan waren we puur natuur. Vanuit geschondenheid-afkeur als kind -puber of volwassen hebben we leren ons in te houden, onze grijze zones te verbergen. Het werd jouw rugzak. In deze workshop gaan we in ons lijf voelen welke grijze zone aanwezig is, en of we dit hoeven weg te steken? Mogen we gewoon wel ons zelf zijn ? Via emotioneel lichaamswerk gaan we op onderzoek en halen we het pure kind, man naar boven, genieten we ervan en helen we elkaar en ons zelf.
www.energia-energia.be

Heling in relaties – Het Nieuwe Familieopstellen

Odilon Mets

Heling in relaties – Het Nieuwe Familieopstellen

De relatie tussen man en vrouw is de meest verrijkende en de meest uitdagende relatie. Vele ons niet bewuste krachten werken hier. Niet enkel hetgeen wij meekregen en herhalen uit de herkomstfamilie spelen in onze huidige relatie een rol. Vele dynamieken maken dat de partnerrelatie en andere relaties een bijzondere uitdaging zijn. En wat is de invloed van onze partnerrelatie op onze kinderen? Zijn wij, en zij, vrij? Of voelen wij, en zij, zich belast? Vragen die we kunnen stellen zijn: Hoe kijk ik als vrouw naar mijn man, hoe kijk ik als man naar mijn vrouw? Welke oude beelden en verstrikkingen werken hier nog? Welke krachten en energieën van vorige partners werken nog in de huidige relatie? Hoe groeien wij door en met onze partner? Hoe vinden wij de balans tussen het eigen leven en het gedeelde leven? Hoe gaan we om met wat er achter de niet ingevulde verlangens schuilt in de partnerrelatie zoals kinderwens, seksualiteit, vertrouwen…? Hoe gaan we om met verlies, miskraam, abortus, scheiding of dood van een partner…? Hoe functioneert een evenwichtige balans van geven en nemen in de partnerrelatie? Hoe respectvol gaan we om met onze partner en met onze relatie, betalen wij nog of wreken wij nog partners van voorouders die al lang overleden zijn? Wat sterkt relatievormen zoals patchworkfamilies, partnerrelaties van hetzelfde geslacht met of zonder kinderen...?
https://www.bewustzijnshuis.be

Butoh/theater/dans workshop

Niplu Van Meirhaeghe

Butoh/theater/dans workshop

Beweging in butoh en theater in dansvorm, expressie, toneel. Verbinding met het innerlijk kind, natuur, oerelementen.

Papoea play

Nick Baelus

Papoea play

De homo ludens oftewel spelende mens mag hier helemaal tot leven komen.Laat jouw jachtinstinct volledig tot leven komen in je lijf en ervaar ook wat het met je doet als er op je gejaagd wordt. Geniet van de boeiende dynamiek die in de jacht, het spel, je oerinstincten wakker maakt.
www.koach.be

Play Wild

Harald De Bondt

Play Wild

Verwelkom je innerlijke kind, jouw dierlijk instinct om te spelen. We verkennen verschillende aspecten van bewegen en verbeelden. Je kan je aan een combinatie verwachten van contactimprovisatie, speelvechten, primal play, rollenspel en clownerie. Dit is een moment voor mensen die zich opnieuw willen verbinden met hun aangeboren speelse natuur. Voor alle "movers" die hun vaardigheden in het wild willen ervaren. Voor zij die hun "embodied" woordenschat willen uitbreiden om op onschuldige en creatieve manier te verbinden met andere wezens rondom ons.
http://multi-orgasmic.life/

Recognize your inner child by lauchter

Bart Bogaerts

Recognize your inner child by lauchter

Kinderen lachen 60 keer per dag omdat ze het spontaan doen. de westerse wereld leert ons "serieus" door het leven te gaan, waardoor we onze spontaan verliezen. in deze workshop pakken de draad van het "kind-zijn" opnieuw op door "gericht" te gaan lachen. onze hersenen pikken deze signalen op waardoor er steeds meer soorten gelukshormonen worden vrijgezet en voor we het beseffen zijn we écht aan het lachen. daarnaast wordt hierdoor een bovennormale hoeveelheid zuurstof naar de hersenen gebracht, waardoor we als het ware herleven en herbronnen. tot slot brengen we onszelf weer tot rust via een mooi landingsmomentje

Movement

Arnout Gielen

Movement

Krachtige functionele bewegingen die gemakkelijk te vertalen zijn naar de dansvloer. Zachte acrobatie op een vloeiende en lichaam-dienende manier gebracht.
Www.monk-e.net

Vrijheid! Blijheid?

Willem Lutjeharms

Vrijheid! Blijheid?

Zijn we niet allemaal op zoek naar meer vrijheid. Meer zelf controle hebben over ons leven. Tegelijk is die vrijheid ook beangstigend. Want dan moet je het zelf invullen. Wij sprongen 5 jaar geleden in het diepe en verkochten alles wat we hadden en gingen full time reizen met een gezin van 5. Dat was pas vrijheid. Toch?! Al snel werd duidelijk dat die vrijheid niet per sé ligt in het bevrijd zijn van alle “moetjes”. Het gaat veel meer om het kunnen invullen van wat er dan in die vrijgekomen ruimte komt. Hoe je dat doet, daar gaat het hier over. Zelf je leven in handen nemen, zelf je angsten onder ogen zien, zelf jouw paradijs scheppen.
www.mannenhakkenhout.be

Activeren van je lichtlichaam of MerKaBah

Aaron Claeys

Activeren van je lichtlichaam of MerKaBah

Bij deze workshop duiken we in de occulte kennis & wijsheid van ons lichtlichaam, hoe is ons eigen energieveld opgebouwd? Hoe kunnen we dichter contact maken met onze eigen zielsessentie en hartenergie? Bewust werken met je lichtlichaam is zowel een beslissing als activatie om je volledige zielspotentieel en je zielsmissie te claimen en naar aarde te brengen. We overlopen het belang van deze thema's en doen daarna een begeleide meditatie waar we gaan voelen, kennismaken en wie er klaar voor is het lichtlichaam activeren.

Kom uit je kop

Willem Lutjeharms

Kom uit je kop

Je hoort zo vaak dat je niet alles moet analyseren. Dat je minder moet nadenken en meer moet voelen. Dat je bij je gevoel moet blijven. Dat je moet vertrouwen op jouw hart of je buikgevoel. Mooi gezegd. Maar hoe doe je dat? In deze workshop gaan we daar mee aan de slag. Via heel eenvoudige oefeningen die iedereen kan leren krijg je inzicht in jezelf. En kan je bij jezelf gaan voelen. Zonder dat dat hoofd daar een invloed op heeft.
www.mannenhakkenhout.be

Crisis of kans?

Luc Vanderlinden

Crisis of kans?

Niets gebeurt zo-maar… Toeval is hetgeen je toe-valt. In ons leven komen we wel eens in aanraking met een ernstig probleem, een onoverkomelijke ruzie, een ziektediagnose… Hoe kunnen we met deze crisismomenten omgaan? We verkennen de weg van kwetsend naar helend en van mede-lijden naar mede-dogen, van ziek zijn naar genezingscrisis en verder naar groei in bewustzijn.
www.chavalon.be

Trancejourney: free your sexual energy!

Gert Daniëls

Trancejourney: free your sexual energy!

Welkom op deze ceremonie om je bestaansrecht en je VRIJHEID als man te claimen. We zuiveren onze sexuele energie, onze bron, onze levenskracht. Doorheen de liggende trancereis laten we de band met de moeder los (cut the cord), zodat onze sexuele energie vrij wordt. Met gemak worden oude gedachten, oude patronen en gevoelens losgelaten. We bevrijden ons van oude relaties en patronen in de voorouderlijn. Vanuit deze vrijheid kan de seksuele energie, je brandstof, beter stromen in jezelf. Zo zal je niet uitblussen (burn-out, vermoeidheid, ...) maar geniet je van een goede balans tussen innerlijk vuur en innerlijke water! Elk jaar erg bijzonder!... een hoogtepunt voor de deelnemende mannen!
www.gertdaniels.dance

Pranayama – de link tussen adem, lichaam en geest

Atmapriya

Pranayama – de link tussen adem, lichaam en geest

Met de nodige theoretische omkaderingen en voorbereiding worden verschillende pranayama technieken geëxploreerd om het energielichaam te leren kennen en te leren managen.
http://www.gemvzw.be

Befriend Your Demons

Gino Peremans

Befriend Your Demons

In Darkness there is Light In Light there is Darkness Alleen wanneer we bereid zijn ons demonen onder ogen te zien en te aanvaarden kunnen we ze tot bondgenoten maken op ons LevensPad. Vanuit lichtheid zoeken we onze duisternis op en gaan we de verbinding aan, om te luisteren naar de boodschap die onze duisternis voor ons heeft. Een workshop voor durvers en diegenen die eindelijk komaf willen maken met verstikkende of destructieve patronen.
www.gentlegiants.be

Breath Ceremony

Jan Mouton

Breath Ceremony

Een Breath Ceremony is een krachtige groepssessie. We starten met beweging en dans om de lichaamsenergie te activeren gevolgd door een Adem Ceremonie gebaseerd op de BBTRS® methode. We maken gebruik van activerende muziek en life instrumenten. We vertrekken van een diep geconnecteerde ademhaling om de energetische vibratie in het lichaam te verhogen en emotionele en spierspanningen los te maken die verband houden met niet geuite emoties of onverwerkte trauma's. Tijdens een ceremony creëren we een veilige ruimte en ondersteunen jou in de vrije expressie van geblokkeerde energie. Het effect van een Breath Ceremony is een ervaring van diepe innerlijke vrede en het herwinnen van je volle kracht en vitaliteit.
www.janmouton.com

5 lichtlichamen elemental meditatie

Ben Chi

5 lichtlichamen elemental meditatie

Begeleid doorheen Aarde ( lichaam) , Water ( emoties) , Lucht ( denken), Vuur ( passie) Ether (eenheid) met visualisatie ,klank en ademhaling. Omarm wat niet meer dient in liefde en licht en wordt de vredesstichter van het leven ondersteund door de spirits van de ongeziene wereld.
www.ikbenchi.be

Transformatie via Sjamanisatie

Frank Coppieters

Transformatie via Sjamanisatie

Na een korte duiding over sjamanisme als een heerlijk hedendaagse vorm om inzicht te krijgen in onze ware natuur, voegt Frank de daad bij het woord. Via stem en trommel en ratel wordt de poort van de hemel en de aarde geopend. Alle deelnemers krijgen de kans om een directe ervaring te ontvangen van grenzeloosheid, openheid en transformatie. Na een lange zoektocht in het gezelschap van bijzondere leraren, na een inwijding in het universele sjamanisme in 1985, en na een verblijf van 37 jaar aan de westkust van de USA, woont Frank weer op zijn Vlaamse geboortegrond en is zeer gelukkig om onderricht door te geven.
livinglight-center.com

Creativiteit of je leven

Jonas Louisse

Creativiteit of je leven

Hoe oud was jij toen je besloot dat je niet (of juist wel) ‘creatief’ was? Ben je bereid om dieper in je ziel te kijken, en je scheppende kracht te vinden waarmee je ongekende werelden tot leven kunt wekken – mét anderen?
https://www.louisse.nl/

Bouwen met mannen

Simon Moeyaert

Bouwen met mannen

Samen bouwen aan de transformatie plek
Coachmoeyaert.com

Beelden van de ziel

Joris Peeters

Beelden van de ziel

We maken een innerlijke reis naar de beelden van onze ziel en geven hier kunstzinnige uitdrukking in een schilderij.
https://www.facebook.com/DjFalkor001

Schaarste/Overvloed

Jeroen Weyn

Schaarste/Overvloed

Heb jij geld tekort, of geld teveel, of is er gewoon genoeg voor jou? Verlang je steeds naar meer geld, ook al heb al zoveel? Hoe zou je leven eruitzien als er gewoon genoeg geld zou zijn, ongeacht wat je doet? Hoe zou het zijn als alles wat je nodig hebt, gewoon naar je toekomt?
www.onbegrensd.be

Verbindende Communicatie: de kracht van kwetsbaarheid

Wim Grootjans

Verbindende Communicatie: de kracht van kwetsbaarheid

Verbindende communicatie is de sleutel voor een stijl van persoonlijk leiderschap waarin authenticiteit centraal staat. De missie: jou als man versterken in onderlinge communicatie. Tijdens deze introductie workshop leren we een nieuwe taal en gaan we aan de slag met eigen cases. Zo leer je ervaren hoe je vanuit je persoonlijk leiderschap anderen inspireert tot respect en empathie voor elkaar.
www.walk-your-talk.be

Wat betekent Geld voor jou?

Jeroen Weyn

Wat betekent Geld voor jou?

Geld is op zich een louter symbool, waar wij zelf betekenis aan geven. Er zijn evidente betekenissen in de economische zin, maar in deze workshop gaan we op zoek naar de diepere betekenissen die we aan geld geven en waar we ons (nog) niet bewust van zijn. Wat leeft er in ons, dat we op Geld projecteren? Wat als we Geld zien, zoals het écht is, los van onze projecties? We onderzoeken op een ervaringsgerichte manier, blijven bij deze workshop uit de verhalen en in ons lichaam.
www.onbegrensd.be

Op de werkvloer vanuit de kracht van je mannenhart

Luc Limère

Op de werkvloer vanuit de kracht van je mannenhart

Hoe blijf je in je kracht staan, in die uitdagende omgeving van werk, bazen, stress, ...?
www.limere.eu

Loslaten

Dennis Deridder

Loslaten

Je krijgt een werkbare Los-Laat-Methode mee. Tijdens deze workshop leer je: - de vier stappen - het belang van loslaten - wat los te laten - en waarom Je krijgt volledig inzicht in het belang, de stappen en bent klaar om een geheel nieuwe toekomst tegemoet te gaan. Een toekomst die je wenst, een toekomst die je zelf schept, een toekomst die je met je geliefden delen wil.
https://transformatiecoach.be/

Intimiteit als mannelijke kracht

Erik Decolvenaer

Intimiteit als mannelijke kracht

Intimiteit start in je eigen lijf. Door in te dalen in je lichaam. Aanwezig te zijn. Te voelen, te ervaren, kwetsbaar durven zijn. Door je lichaam te openen, open je het wezenlijke in jezelf. In deze workshop kom je in beweging, ga je meer voelen en ervaar je de kracht van openheid en eerlijkheid, gebruik je je lichaam als fijnbesnaard instrument. Je leert je verlangens dieper kennen, en je grenzen bewaken. Durf contact te maken met de kracht van intimiteit in een mannenveld.
https://www.erikdecolvenaer.be/

Ochtend yoga

Simon Moeyaert

Ochtend yoga

Ashtanga yoga: We nemen de tijd om op en vredevolle en gezonde manier op te staan door te starten met wat ademhaling en meditatie om de geest te ontwaken en vervolgens voorzichtig over te stappen naar een moderne vorm van yoga om het lichaam te activeren. Wees welkom iedereen, en vooral als je opzoek bent naar een mooie nieuwe ochtend routine of graag de dag start met wat stimulatie van lichaam en geest.
https://www.coachmoeyaert.com/

Ligconcert / klankreis / soundhealing

Liener Van Hauwaert

Ligconcert / klankreis / soundhealing

Tijdens dit ligconcert gaan we in de overgave van een breed scala van diverse gekende en onbekende klanken. We maken in onszelf een reis van verschillende ervaringen, gesteund door verschillende geuren en een koesterende atmosfeer. Liener en zijn medemuzikanten verzoenen gekende instrumenten zoals gitaar, piano, bas en percussie met meer mysterieuzere geluiden en creëren een fusie van natuurgeluiden, gekende nostalgie en gezonde zintuigprikkeling.

Massage – adem – intuïtie

Gerard Blacquiere

Massage – adem – intuïtie

Je bent 1 keer masseur en 1 keer wordt je gemasseerd. Vertrouw je helende handen. Als masseur is je belangrijkste instrument je intuïtie. Je voelt wat je handen doen, je bent er helemaal voor die ander en vooral ben je je bewust van wat er in jezelf omgaat. Wordt je gemasseerd dan is er, in alle ontspanning, dat verfijnde gewaarzijn. Het is als een fysieke meditatie die je thuis brengt, in helder contact en sereniteit. De intense ademhaling is een andere pijler waardoor gedachten, vast zittende emoties en oordelen kunnen oplossen.
Neem een matje, handdoek en laken mee en zo mogelijk massageolie.
https://www.ecohuisje.be/

Vind kracht en inspiratie in je mannenlijn

Christophe Denys

Vind kracht en inspiratie in je mannenlijn

Via een specifieke familie opstelling nemen we onze eigen mannenlijn in beeld. We trekken hiermee 'ons persoonlijk verleden' in, op zoek naar helderheid en energie, inspiratie, richting en focus voor ons eigen leven en groeien als man, en als mens.
https://traumaherstel.be/

Gebruik je stem: Stap in je drakenkracht

Ward Kumpen

Gebruik je stem: Stap in je drakenkracht

Maak via je stem contact met je draak. Steek het vuur aan. Maak de draak in je wakker. Zet je grens. Na de opwarming gaan we aan de slag met een drakenmantra en eindigen met een korte meditatie.
https://valka.be/

Hoe sta jij als man in relatie tot je partner, kinderen, werk, ondernemen?

Odilon Mets

Hoe sta jij als man in relatie tot je partner, kinderen, werk, ondernemen?

Als man ben jij onbegrensd verbonden met het GEHEEL. Hoe zijn wij aangekomen als man in dit leven en welke ervaringen maken deel uit van ons zijn? Hoe relateer je jou met al die ervaringen van incarnatie, je geboorte je familiesysteem in je huidig leven? Wie en wat zijn daar essentieel? Je partner, kinderen, je werk, wat je onderneemt .... alle bewegingen die je doet en maakt zijn zinvol. We gaan de stilte in en met woordeloze niet gestuurde en vrij van moraal met opstellingen kijken naar wat ons beweegt. Hoe al die ervaringen ons sturen en hoe een geestelijke kracht die in de opstellingen werkt ons brengt naar heelheid, verbinding en kracht.
https://www.bewustzijnshuis.be/

De penis-dialogen

Koen Pellegrims

De penis-dialogen

Tijdens deze sessie maken we als mannen contact met onze penis of lingam. Het is de bron van onze seksuele energie, maar ook van onze daadkracht. Maar tegelijk zit er vaak ook schaamte op, of kennen we onze Lingam niet zo goed. In deze sessie, gaan we na hoe onze relatie met onze penis is. Hoe ziet hij eruit? Wat zijn zijn behoeften? Wanneer zijn we er gelukkig mee en wanneer veroorzaakt hij ons last?
https://www.fullofwonder.be/

Seksuele energie in bewustwording

Erik Decolvenaer

Seksuele energie in bewustwording

Hoe zet je als man seksuele energie in? Om jezelf te ontwikkelen, vervullende relaties te creëeren en meer bewustzijn in de wereld te brengen. In deze workshop ervaar je: -verbinding onder mannen via authentiek contact, intimiteit en openheid -dat de veiligheid van broederschap je seksuele energie ondersteunt, helder maakt en bekrachtigt -hoe penetrerende mannelijke energie op een gezonde en eJciënte manier kan ingezet worden voor jezelf, je relaties en de maatschappij. Ontdek en ervaar de potentie van bewuste seksuele energie in jezelf.
https://www.erikdecolvenaer.be/

Groei je Innerlijke Gentle Giant

Gino Peremans

Groei je Innerlijke Gentle Giant

Iedere man bestaat uit masculiene en feminiene energie. En ieder van ons heeft een uniek huwelijk tussen deze 2 energieën. Heb jij het gevoel dat je heel goed bent in jezelf aanpassen aan omstandigheden op een vlotte en creatieve manier maar worstelt met beslissingen nemen en richting geven? Of ben je eerder een man die duidelijk is, richting heeft, snel beslissingen kan nemen maar worstelt met het verbinden en in beweging brengen van jezelf of anderen? Dan is deze workshop voor jou! Omdat het je zal helpen inzicht te krijgen in wat je tegenhoudt om de volgende stappen te zetten.
http://www.gentlegiants.be/

Flow yoga

Arnout Gielen

Flow yoga

Een krachtige flow van asana die gebaseerd is op de ashtanga traditie. Goed om alle spanning uit uw lijf te krijgen en sterker en mobieler te worden in het proces.
https://www.monk-e.net/

Rituelen werken – Herwin de kracht die we verloren

Ewoud Monbaliu & Olivier Vaneeckhout

Rituelen werken – Herwin de kracht die we verloren

Waar mensen samenkomen in groep, zul je rituelen zien. Ook in jouw familie, gemeenschap, werkvloer. Mensen zijn in essentie rituele wezens. Via rituelen en symbolen verhouden we ons tot zowel de pijnlijke als de wonderlijke gebeurtenissen die het leven zin geven.
http://www.corporaterituals.be/

Hart & Ballen verbonden

Ralph Nelissen

Hart & Ballen verbonden

Je hart als kompas en je ballen die daadkracht in zich dragen. Kan jij je voorstellen wat deze verbinding met jou doet? Tijdens deze workshop ga je contact maken met je hart en ballen, en we gaan ervaren hoe we de verbinding kunnen leggen tussen beide, want vaak ervaren mannen een splitsing tussen hart en geslacht, en dat heeft een reden. Het is geen Quick fix want het vraagt om aandachtig voelen in je lijf om deze connectie weer te herstellen. Ik werk lichaamsgericht en systemisch. Je bent van harte welkom met alles wat je bent.
https://www.padvandeman.com/

Ecstatic dance

DJ Ben Chi, DJ Falkor & Robin Van den Bergh

Ecstatic dance

Ecstatic dance is een vorm van dans waarbij de dansers, soms zonder de noodzaak om specifieke stappen te volgen, zichzelf overgeven aan het ritme en vrij bewegen zoals de muziek hen meeneemt, wat leidt tot trance en een gevoel van extase. De dans zal afgesloten worden met een prachtige soundhealing.

Krachtige Impact zonder Macht

Gino Peremans

Krachtige Impact zonder Macht

Wat we allemaal nastreven is gehoord worden, impact hebben, inspireren zodat mensen ons willen volgen of ten minste doen wat we zeggen. Heb je al ervaren dat taken niet naar behoren worden uitgevoerd als je ze doordrukt? Wil je meer invloed hebben op anderen vanuit verbinding (als leidinggevende, als ondernemer, als vader)? Je komt uit deze workshop met een doorleeft inzicht over hoe anderen te impacteren en je gaat aan den lijve ondervinden dat dit niet kan als je macht gebruikt. Integendeel!
www.aspiria.be

Osho Dynamic meditatie

Jelle Pauwels

Osho Dynamic meditatie

In Osho Dynamic meditatie ga jij de uitdaging aan om je leven in eigen handen te nemen. Deze meditatie is een krachtige manier om je te ontdoen van vastgeroeste patronen die je gevangen houden. Je maakt verbinding met je vrijheid en je innerlijke getuige, om stilte en innerlijke rust te kunnen ervaren.
https://natuurlijkmediteren.be

Contact met je bekken en rusten in een schoot

Nobby Thys

Contact met je bekken en rusten in een schoot

We starten met in ons lichaam komen en gaan daarbij vooral focussen op ons bekken en nemen daarna de tijd om in een schoot te liggen en te zakken in dit gevoel.
www.pudroma.be

De Wilde Jacht

Stefaan Loncke

De Wilde Jacht

De Wilde Jacht is een wild balspel dat de grote circulaire dynamiek van het Leven laat zien. Wolf, Slang, Everzwijn en Buizerd We voelen hoe het is om elk van deze Dieren te zijn.. beleven hun instincten, hun krachten en zwakheden... luisteren naar hun lessen voor ons persoonlijk leven. Fysieke kracht, ruwheid, eerlijkheid, trickery, naaktheid.. Vier kampen vormen zich. Zon die wordt bevrijd of verslonden. Wie heeft wie nodig? Werken allen samen? Of ieder tegen ieder? Hoort de Zon hoog in de Hemel? Of in de Buik van de Aarde?
www.ahawa.be

Tog Chöd (tibetan wisdom-sword) & Trance Dance

Gert Daniels

Tog Chöd (tibetan wisdom-sword) & Trance Dance

De tibetaanse martial-art Tog Chöd (wisdom-sword) geeft tools om snel stress los te snijden, storende gedachten en emoties los te weken. (20 min) De trance-dance (1u30) is een super compacte Vision Quest. Doorheen de krachtige sjamanistische muziek duik je in een trancereis voor diepe heling. Je voelt je als herboren, fit en voldaan... energetisch gezuiverd en opgeladen om jouw droom verder aan de wereld te schenken. Stralend en thuis in jezelf, ben je een zon voor jezelf, je relatie, je gezin, je werk en de grotere context. Dat is man zijn. Zon zijn!... Heling in het diepst van je kern als man! Welkom!
http://www.gertdaniels.dance/

Wie denk je wel dat je bent

Bert Corsius

Wie denk je wel dat je bent

Wie/wat is die 'ik' waar we het constant over hebben? Je bent niet wie je denkt dat je bent, dat is louter een gedacht. Wacht niet tot enkele minuten voor je sterft om je ware ik te ont-dekken, maar realiseer het nu en ga in vrede.
https://bcorsius.com/

AUM meditatie

Jelle Pauwels

AUM meditatie

AUM meditatie is een reis doorheen je emoties. Is je leven voluit in eigen handen nemen. Door het uiten van al je opgekropte of weggedrukte emoties wordt de weg vrijgemaakt om ruimte te geven aan je verdriet, je kwetsbaarheid, je kracht en alles wat jou als mens uniek maakt. Het is een krachtige no-nonsense manier om emotioneel op te ruimen. Om meer ruimte in jezelf te laten ontstaan en zo de weg te effen om werkelijk met jezelf en anderen te verbinden.
https://natuurlijkmediteren.be

TAIKO-drums

Steven Cools

TAIKO-drums

“Je met heel je lijf in ritme smijten”… Voel dikke stokken in je handen, zie en hoor grote drums voor en rond je, ervaar in elke cel de stevige grooves die we samen met beweging via ons lijf door de drums de wereld in sturen…. Aardend, vurig, vloeiend en luchtig… Fysiek, ritmiek, coördinatie, dynamiek, groepsgevoel, samenspel, geheugen, uitleven en “loos gaan’, maar vooral percussionele goesting en plezier, zullen allemaal gecombineerd worden tot een workshop die niemand onberoerd zal laten. Lachen en zweten verzekerd!
https://www.facebook.com/InnerDrum/

Ochtendvuurcirkel

Christophhe Denys

Ochtendvuurcirkel

'De ochtendstond heeft Vuur in de mond'. Voor dag en dauw verzamelen we rond het vuur, om te delen en te verbinden, om kracht te verzamelen, om aanwezig te zijn in elk moment en in onszelf als man en als mens. Zo worden we wakker in wie we zijn én in waar we zijn: altijd 'Hier'. Het seizoen en datgene wat aanwezig is, nemen we als bedding om onszelf en elkaar in te herkennen en te erkennen. Het vuur zorgt voor focus, aarding en draagvlak voor jouw persoonlijke intenties.
http://www.traumaherstel.be/

Energetisch werken met jouw archétypes

Peter Grard

Energetisch werken met jouw archétypes

Welke archétypes willen er in en door jou heen geleefd worden? Wat hebben ze jou te vertellen en komen ze je duidelijk maken? Wat is hun functie, rol en betekenis in jouw leven? Is het de herder, de pelgrim, de kunstenaar, de schrijver, de wijze, de nar, de ondernemer, de creator, de wilde man, de herbergier, de reiziger, de kluizenaar, de leider, de stiltezoeker, de gids, de schrijver, …. die aandacht vraagt? Kom het ontdekken.
aykohuis.be

Verdriet in de ogen kijken

Nobby Thys

Verdriet in de ogen kijken

We gaan met behulp van een korte reeks lichaamswerk en intensief ademwerk in ons lichaam gaan voelen wat er leeft en daaraan expressie geven. We werken daarbij in 2-tallen.
pudroma.be

Temazcal zweethut

Nico Keeman & Yves Vanopslagh

Temazcal zweethut

Elke ochtend is er de mogelijkheid tot overgave aan het zuiverende proces van de zweethut. Je kan je mannelijk anker ruimte geven, jezelf reinigen op hartsniveau, zodat je vol vertrouwen de dag mag starten. Het helpt ons om kracht te winnen, om met een heldere geest en visie ons dagelijks leven tegemoet te gaan.
templeoftheearth.org

Je bent dat waar je naar op zoek bent. Wees het mirakel.

Bert Corsius

Je bent dat waar je naar op zoek bent. Wees het mirakel.

Als mens zoeken we steeds extern naar bevrediging, voldoening,... Maar alles is hier en nu in jezelf te vinden. Jij en het leven zijn ongekende mirakels. Leer die ervaring toe te laten in je leven. Eerst geloven en dan zullen we wel zien.
https://bcorsius.com/

De healers

Binnenkort online

Vuurteam

Nico

Nico

Mijn naam is Nico, en ben reeds drie jaar als vuurman aanwezig op het mannenfestival. Ook giet ik zelf zweethutten werk nu vijf jaar met medicijnplanten en Kambo.
www.anicha.eu

Pavan

Pavan

Mijn naam is Pavan, ik ben reeds 5 jaar firekeeper bij verschillende hutten en festivals, waaronder ook het mannenfestival. Al 3 jaar giet ik regelmatig hutten. Ook op het festival zal ik samen met Yves de temazcales verzorgen
http://www.grondig-coaching.nl

Leon

Leon

Hallo ik ben Leon de jongh en kom uit Nederland. Ik ben al ruim 15 jaar firekeeper/space holder, o.a. Hieros gamos , Wildeman Nederland en hier op het Mannenfestival België. Een space met ceremonieel vuur is voor mij belangrijk als een plek van verbinding, waar we elk ons verhaal kunnen vertellen of steun vragen. Daarnaast kan je hier ook een smudge krijgen om jezelf te reinigen. Het is een plek waar alles mag zijn maar niets moet.

Wim

Wim

Mijn naam is Wim en ben reeds jaren firekeeper voor zweethutten en het mannenfestival. Vuur is mijn passie. Deze editie van het Mannenfestival zal ik het vuurteam leiden.

Yves

Yves

Mijn naam is Yves en ben Elder van het vuurteam en de sacred space. Al ruim twintig jaar ben ik vuurman, watergieter in zweethutten en medicijnman. Samen met mijn partner runnen we de “Temple of The (h)Earth aan de westkust van Portugal waar ik mannen begeleid op het pad van de Hartekrijger.
www.templeoftheearth.org