Praktisch

Krijg een antwoord op al je vragen betreft het festival

Tickets

Boek je ticket op tijd, ontdek onze tarieven en schrijf je nu in.

Vroegboek Ticket

(tot 30 juni)

349
4 dagen eten & drinken
Toegang tot meer dan 50 workshops
Optionele persoonlijke healing sessie
3 Overnachtingen in tent
20 euro extra voor een bed in de slaapzaal

Standaard
Ticket

-

399
4 dagen eten & drinken
Toegang tot meer dan 50 workshops
Optionele persoonlijke healing sessie
3 Overnachtingen in tent
20 euro extra voor een bed in de slaapzaal

Jongeren
Ticket

(voor -26 jarigen)

299
4 dagen eten & drinken
Toegang tot meer dan 50 workshops
Optionele persoonlijke healing sessie
3 Overnachtingen in tent
20 euro extra voor een bed in de slaapzaal

Duo Korting Ticket

(voor 2 tickets)

698
4 dagen eten & drinken
Toegang tot meer dan 50 workshops
Optionele persoonlijke healing sessie
3 Overnachtingen in tent
20 euro extra voor een bed in de slaapzaal

Deelnemers

Het adres is “De Kluis 1, 3051 Sint-Joris-Weert”.

We starten op donderdag 26 augustus om 10u (je kan aankomen tussen 10 en 11u30) en eindigen op zondag 29 augustus rond 16u30. 

Op dit moment gaat het festival (net zoals onze zomer 2020 editie) gewoon door zoals gepland.

Indien er wijzigingen zijn of praktische beperkingen dan zal elke deelnemer mee op de hoogte gehouden worden per email van de ontwikkelingen. 

Indien we een beperking dienen in te voeren qua aantal deelnemers dan is het belangrijk dat je ticket op tijd is aangekocht, je ticket aankoopdatum is wat wij zullen gebruiken voor de telling. Op de website geven we aan wanneer we uitverkocht zijn.

Indien er iets zou gebeuren waardoor het echt niet kan doorgaan dan zorgen wij voor een terugbetaling van je ticket, op een administratieve kost na van 45 euro.

Het Mannenfestival is in de zomer van 2020 kunnen doorgaan, wat ons prachtige lessen heeft gegeven om ook dit jaar vol enthousiasme de 2021 editie te organiseren. Deze buitenlocatie in het midden van de natuur is de ideale plek om terug in verbinding te gaan met jezelf en elkaar.

We zitten op 15 minuten stappen van het trein station. Neem de trein tot het station van St.-Joris-Weert. Van hier is het +/- 15 minuten wandelen.

Komende uit het station ga je naar rechts, aan de spoorwegovergang ga je terug rechts en de eerstvolgende straat (Molenstraat) opnieuw rechts. Deze volg je tot aan de Polderstraat op je linkerkant. Sla hier linksaf en dan is het steeds rechtdoor.

Parkeerplaatsen zijn beperkt, dus onze eerste suggestie is om te carpoolen of openbaar vervoer te gebruiken. 

Indien je toch met de auto komt, stel je gps in op “De Kluis 1, 3051 Sint-Joris-Weert”. Extra tip is om Polderstraat in te geven, op het einde van die straat dien je te zijn en dan ga je de parking tegenkomen.

In elk ticket zitten alle maaltijden inbegrepen, van de eerste lunch op de aankomstdag tot de laatste lunch op de slotdag. Dit betekent ontbijt, lunch en avondeten. Onze kookploeg zorgt voor heerlijke, gezonde maaltijden via een buffet-stijl principe. Op meerdere plekken op het terrein kan je stromend water vinden om je eigen drinkbus te vullen. Ook zal er thee en koffie voorzien worden voor tijdens de maaltijden en op tussendoor pauze momenten.

Praktisch is het wel belangrijk is dat je je eigen bestek, bord, beker en afdroogdoek meebrengt. Er zal een plek zijn waar je je eigen spullen kan afwassen.

Er zal altijd een vegetarische en vegan optie ter beschikking zijn. Ook zal er er een glutenvrij en lactovrije optie zijn. Indien je speciale eet-restricties (buiten vegetarisch, vegan, glutenvrij of lactovrij) hebt die belangrijk zijn om aan onze kok door te geven dan kan je dit op voorhand mailen naar info@mannenfestival.be. Op dag 1 vragen we aan elke man met eet-restricties om dit te melden aan onze kok.

Je hebt de keuze om te slapen in je eigen tent of in 1 van de slaapzalen. Indien je kiest voor een bed in een slaapzaal dan dien je wel 20 euro extra te betalen. Er zijn maximaal 100 bedden die we ter beschikking hebben. Kamperen is inbegrepen als optie bij elk ticket, hiervoor dien je niet bij te betalen.

Er zijn plekken waar je tent kan opgesteld worden, deze liggen dicht bij faciliteiten zoals douches en WCs. Belangrijk is wel om zelf een extra wc-rol te voorzien. Ook is het belangrijk om een zaklamp mee te brengen zodat je in de nacht je tent goed kan terugvinden.

Onze kookploeg kan omgaan met verschillende restricties die je hebt. Standaard is er altijd een vegetarische en vegan optie, dus dit dien je niet door te geven. Zijn je eet-restricties beperkter dan dit dan is het belangrijk om dit op voorhand door te geven via info@mannenfestival.be zodat hier rekening mee gehouden kan worden. Tijdens het festival zelf kan je specifieke eet-restricties nog eens bespreken met de kok ter plaatse.

Het Mannenfestival werkt als een VZW, de volledige werking draait op de bijdrage van de tickets. Jij steunt dus mee de visie om ruimte te creëren om bewust man te zijn, waarmee we een beweging in gang zetten die veel groter is dan elk van ons apart. Hiermee wordt de betaling gedaan van alle onkosten die gepaard gaan gedurende het jaar en tijdens het festival. Zelfs onze workshopgevers en vrijwilligers doen nog steeds een bijdrage, dus elke persoon op het festival draagt mee dit festival.

 • Je inkom-ticket
 • Een klein (rug)zakje waarmee je op het terrein kunt rondlopen. (Het terrein is best groot, dus handig als je niet voortdurend heen en weer moet voor je spullen)
  • Zaklamp
  • Eigen bord, soepbeker, mok, vork, lepel, mes en ander nuttig eetgerei (deze kun je na gebruik en afwas ook laten liggen aan je eetplek)
  • Afwasgerief (sponsje, handdoek)
  • Drinkfles, die je kan (her)vullen
  • Rolletje WC-papier
  • Schrijfgerief
 • Kledij: Houd rekening met weerschommelingen en koudere nachttemperaturen 
  • Regenkledij
  • Twee handdoeken (extra handdoek goed voor de zweethut)
  • Kledij waarin je makkelijk kan bewegen
  • Schoeisel waarmee je vlot in de natuur kan bewegen
  • En verder alles uit je garderobe waar je graag mee tevoorschijn komt 🙂
 • Slaap je in een tent?
 • Veldbed/(lucht)matras (bij matras: neem zeker een isolatiemat mee om eronder te leggen, het kan anders ’s nachts heel koud worden)
 • Slaapzak + Extra deken
 • Eigen kussen
 • Optioneel is je eigen hangmat voor tussen de bomen
 • Slaap je in de zaal?
  • Eigen bedlinnen/slaapzak 
  • Eigen kussen
  • Kussensloop
  • Deken
 • Muziek instrumenten (optioneel)
  • Drum, 
  • Ratel, gitaar,… 
 • Sacred Space. Neem gerust een krachtvoorwerp mee om hier te leggen tijdens het festival
 • Yoga-matje of iets dergelijks (nodig voor sommige workshops) 
 • Zitkussen, evt. handig stoeltje
 • Evt anti-muggen/teken spul
 • Zonnecrème
 • En verder alles wat voor jou bijdraagt aan een heel aangenaam, gezellig en krachtig mannen-gebeuren!

Elke man is welkom, er zijn een aantal principes die we hebben neergeschreven waarvan we vragen dat elke man zich aan houdt om alles vlot te laten verlopen.

 1. Tijdens het MannenFestival gaan we op een respectvolle en ecologisch verantwoorde manier met elkaar om. Dit betekent o.a.
  • dat medewerkers en deelnemers respectvol omgaan met de medemensen, dieren, planten, vuur, stenen en bouwwerken op het festivalterrein,
  • dat medewerkers en deelnemers hun eigen bord, drinkgerei, bestek en handdoek meenemen en na de maaltijden hun eigen afwas doen,
  • dat medewerkers en deelnemers hun eigen rommel en afval opruimen (dus ook sigarettenpeuken!) en zoveel mogelijk afval sorteren in de daarvoor bestemde afvalbakken,
  • dat medewerkers en deelnemers met elkaar samen de wc, douches en kamers proper houden en
  • dat we gebruik maken van ecologische afwas- en poetsmiddelen.
 2. Iedere deelnemer is vrij om wel of niet aan de op het MannenFestival aangeboden activiteiten deel te nemen.
 3. Iedere deelnemer is zelf verantwoordelijk voor zijn fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid. Deelname is dus op eigen risico.
 4. Mocht je (per ongeluk) schade toebrengen aan een ander of andermans eigendom, dan neem je hier verantwoordelijkheid voor en doet indien nodig een beroep op je eigen familiale verzekering.
 5. De organisatie van het MannenFestival sluit alle vormen van aansprakelijkheid uit, van elke vorm van schade (materieel, fysiek, emotioneel of psychisch) opgedaan voor, tijdens, na of ten gevolge van deelname aan het festival.
 6. Tijdens het MannenFestival wordt er geen alcohol geschonken en gedronken!
 7. Tijdens het MannenFestival is het verboden om soft- of harddrugs mee te brengen, te gebruiken of te verhandelen.
 8. De organisatie van het MannenFestival is bevoegd deelnemers die zich niet aan regel 1, 7 en/of 8 houden van het festivalterrein te (laten) verwijderen en de verdere toegang tot het festivalterrein te ontzeggen.
 9. Jonge mannen zijn toegelaten vanaf 14 jaar. Jonge mannen van 14 tot en met 17 jaar nemen deel onder verantwoordelijkheid van hun vader, grootvader of een mentor.
 10. Door je aan te melden voor het MannenFestival verklaar je als deelnemer met de bovenstaande spelregels in te stemmen en je verantwoordelijkheid te nemen.

Dit festival wordt gedragen door een team aan ervaren workshop gevers, sharing cirkel hoeders en kernteam leden. Tegelijk is er ook een sacred space plek, een plek van stilte waar ten alle tijden van het festival ook vuurhoeders en waterhoeders aanwezig zijn. Ook is er een plek waar je een individuele heling sessie kan aanvragen. Om te ontspannen is er ook een vuurplek waar altijd thee aanwezig is. Elke dag zal er een sharing cirkel moment zijn, hier deel je binnen een kleinere groep die elke dag hetzelfde is wat er in je leeft zodat je ook ondersteuning kan krijgen van mede-mannen indien nodig.

Bewust man zijn betekent net dat je volledig mag opdagen zoals je bent, wat er ook naar boven wil komen. Tegelijk doe je dit samen met een heel veld aan mannen die ook bewust opdagen. Samen bieden we verbinding en ondersteuning aan elkaar.

Er zijn verschillende manieren waarop je toch kan opdagen als man, zelfs als je het financieel moeilijker hebt. Elke man heeft wel iets wat hij kan bijdragen aan het festival. De beste optie is om te kijken of 1 van de vrijwilligersposities past bij jou (zie volgende vragen-sectie), hierdoor is de kostprijs van het festival slechts 150 euro. Ook hoeders en workshop gevers krijgen een korting. 

Daarnaast hebben we sinds dit jaar ook een Mannenfonds, elke man kan een vrije bijdrage bij zijn ticket doen om een andere man te ondersteunen. We streven ernaar om een zo breed mogelijk mannenveld te bereiken, meerdere generaties en personen van diverse achtergronden. Het Mannenfestival is een plek waar iedereen mag samenkomen. 

Je kan appliceren voor een korting via het Mannenfonds door een mail te sturen naar wouter@mannenfestival.be

Onderwerp: “Applicatie Mannenfonds”

Wat schrijf je in je mail:

 • Wat is je motivatie om deel te nemen aan het Mannenfestival? 
  Dit is onze allereerste prioriteit in de selectie.
 • Op welke manier kan je toch bijdragen aan het festival?
  (Vrijwilliger, diversiteit, connecties, houtsculpturen bouwen, jeugdigheid, …)
 • Wat maakt het financieel uitdagender in je leven op dit moment?
  Geef ons een korte schets, we houden dit vertrouwelijk.
 • Wat zou je toch nog financieel kunnen bijdragen voor een ticket?
  Een financiële bijdrage is ook tonen aan jezelf dat het waarde heeft.

We streven met het Mannenfestival ernaar om een zo breed mogelijk mannenveld te bereiken, meerdere generaties en personen van diverse achtergronden. Het Mannenfestival is een plek waar iedereen mag samenkomen, waar je ook staat in het leven. 

Bij elk ticket kan je een vrije bijdrage toevoegen aan je ticket, dit bedrag gaat rechtstreeks in het Mannenfonds. Soms kan een man financieel minder bijdragen wat zijn aanwezigheid in drang zou brengen, wat een gemis zou zijn voor de energie van het festival. Elke man die financiële ondersteuning krijgt van het mannenfonds wordt wel gevraagd om te kijken of hij ook op een andere manier kan bijdragen aan het festival. Zo hebben we vrijwilligersposities en jaar werkgroepen waar altijd noden zijn.

Elke man die gebruik wil maken van het fonds doet dat op de volgende manier, mail naar wouter@mannenfestival.be

Onderwerp: “Applicatie Mannenfonds”

Wat schrijf je in je mail:

 • Wat is je motivatie om deel te nemen aan het Mannenfestival? 
  Dit is onze allereerste prioriteit in de selectie.
 • Op welke manier kan je toch bijdragen aan het festival?
  (Vrijwilliger, diversiteit, connecties, houtsculpturen bouwen, jeugdigheid, …)
 • Wat maakt het financieel uitdagender in je leven op dit moment?
  Geef ons een korte schets, we houden dit vertrouwelijk.
 • Wat zou je toch nog financieel kunnen bijdragen voor een ticket?
  Een financiële bijdrage is ook tonen aan jezelf dat het waarde heeft.

 

Workshopgevers

Als workshopgever geef je 1 of 2 workshops van ongeveer 2 uur. Samen met de leden van het kernteam en de vrijwilligers schep je een veilig draagvlak en zorg je voor een geslaagd festival waarvan iedereen met een optimaal gevoel naar huis keert! En natuurlijk kan je naast je eigen workshops zelf ook genieten van al het andere goeds dat het MannenFestival te bieden heeft.

 • Dat je met hart en ziel een aangename en leerzame workshop geeft.
 • Dat je 1 dag eerder al aankomt op het festival en blijft tot het einde van het festival, zodat we goed kunnen afstemmen en afronden.
 • Dat je actief meehelpt om het MannenFestival te promoten. Bijvoorbeeld door mannen in je netwerk aan te spreken, flyers rond te delen of neer te leggen op geschikte plaatsen bij jou in de buurt, onze berichten op Facebook te liken en te delen en het MannenFestival op je website te vermelden.
 • Bij bevestiging van je deelname aanvaard je onze deelnamevoorwaarden en neem je eigen verantwoordelijkheid.
 • De mogelijkheid om met een fantastisch mannenteam samen te werken en bij te dragen aan het welzijn, bekrachtiging en persoonlijke ontwikkeling van de mannen die aan het MannenFestival deelnemen.
 • Voor 1 workshop te geven krijg je een korting van 100€ op het toegangstarief van het MannenFestival. Bij een 2de workshop komt hier 50€ bij, wat het totaal brengt op 150€. 
 • Reclame voor je eigen praktijk in de vorm van
 • Een vermelding met link naar je eigen website op deze website.
 • Ruimte op het festival om je flyers te leggen.

Bij het programmeren van de workshops betrachten we een maximale verscheidenheid in workshops en bekijken we binnen het kernteam welke kandidaten in aanmerking komen.

We zijn altijd op zoek naar workshopgevers en houden een lijst bij van iedereen die zich ooit kandidaat heeft gezet. 

 

Stuur zo snel mogelijk een mail naar peter@mannenfestival.be om te laten weten dat je wel graag een workshop zou willen geven. Je kan altijd info@mannenfestival.be in cc zetten.

Laat hierbij weten:

 • Welk onderwerp zou jij graag als workshopgever brengen?
 • Geef een beschrijving van de inhoud
 • Wat is jouw workshopgever achtergrond
 • Als je een website hebt dan is het goed om deze ook door te geven

Geen nood, indien wij je selecteren als workshopgever dan zorgen wij dat jij de korting krijgt teruggestort. Je zal op de hoogte gehouden worden door peter@mannenfestival.be.

Vrijwilligers

We steunen graag op de hulp van vrijwilligers. Deelnemen als vrijwilliger is een fijne manier om nog meer verbonden te zijn door mee je schouders te zetten onder de uitbouw van dit bijzondere evenement.

Als vrijwilliger word je ingezet voor taken in de keuken, tijdens workshops, bij het vuurteam, op het terrein, bij de opbouw en afbouw of als EHBO-vrijwilliger.

Indien je graag als vrijwilliger wil deelnemen om mee dit festival te ondersteunen, en daarvoor ook heel wat voordelen en onze waardering wil ontvangen, stuur dan snel een mail naar de organisatie om jouw plek als vrijwilliger te garanderen

 • Samenwerking met een heerlijk vrijwilligersteam en de ervaring om deel uit te maken van iets groots en waardevol.
 • Een werkplanning met ruimte voor deelname aan heel of een groot deel van het programma
 • De garantie op 5 of 8 onvergetelijke dagen inclusief maaltijden en overnachting (8 dagen is voor de personen die mee komen helpen met de opbouw van het festival)
 • En natuurlijk: een korting! Je betaalt slechts 150€ i.p.v. 399€

Opbouw- en Afbouw vrijwilligers (10 plekken)

 • Je werkt 4 dagen: 3 dagen bij de volledige opbouw van het festivalterrein (start maandag 23 augustus) en 1 dag bij de volledige opruim (avond 29 augustus en beschikbaar op maandag 30 augustus als we niet klaar zijn)
 • Tijdens het festival ben je volledig vrij om aan het programma deel te nemen


Festival-vrijwilligers (5 plekken)

 • Je werkt 4 dagen: 2 dagen bij op-en afbouwen van het festivalterrein en 4 halve dagen tijdens het festival
 • Tijdens het festival ben je enkele uren per dag beschikbaar voor allerlei taakjes, zoals klaarzetten van de workshopruimtes, klaarzetten en opruimen (muziek) installaties, assisteren bij workshops waar gewenst, onderhoud van het terrein, ontvangst en begeleiding van deelnemers, enz. Om tijdens het festival met elkaar af te stemmen hebben festival vrijwilligers ook hun eigen sharing cirkel.
Videograaf-vrijwilligers (2 plekken)
 • Je bent beroeps- of hobby videograaf en je hebt je eigen materiaal. Pluspunt als je ook een drone ter beschikking hebt.
 • Je neemt gedurende gans het festival sfeervideo’s welke dan later door VZW Mannenfestival kunnen gebruikt worden voor website, folder, enz.
 • Je bent goed met video en kan op een discrete manier beelden maken
 • Je kan ondersteuning bieden in de verwerking achteraf van het beeldmateriaal

Stuur rechtstreeks een mail naar wouter@mannenfestival.be.

Geef aan welke vrijwilligerspositie jou wel zou liggen: (i) Opbouw-en Afbouw vrijwilliger (ii) Festival vrijwilliger of (iiI) Videograaf vrijwilliger

Onderwerp van de mail: “Opgeven als Mannenfestival vrijwilliger”

Informatie om in de mail te schrijven:

 • Je telefoonnummer
 • Korte motivatie
 • Als je iets van ervaring hebt die relevant is dan is dat goed om mee te geven
 • Vragen die je eventueel hebt
 
Wouter zal je per mail bevestigen voor de vrijwilligerspositie.
Indien je al een ticket hebt gekocht, dan krijg je toch nog de vrijwilligerskorting teruggestort.