Dragers van het festival

Kernteam

Dragers van het festivalHoofdcoördinator en bezieler
Erik Habraken (1959°), geboren en getogen in de Kempen, vader van 2 volwassen zonen.
Meer dan 25 jaar stond Erik aan het hoofd van een voedingsbedrijf met een 12 tal mensen in dienst. Op materieel gebied had hij genoeg bereikt en toch miste hij diepgang en voldoening. In 2005 gooide Erik het roer om en gaf zichzelf ruimte om terug te studeren.

Hij koos holistische en lichaamsgerichte opleidingen en bekwaamde zich in ELW®, Reiki, Kundalini Yoga, Mannenwerk, Tantra, EMDR en Familieopstellingen. Deze weg bracht Erik dichter bij zichzelf en geeft hem voldoening en zingeving.
‘Gezondheid’ en ontdekken wat een mens gelukkig maakt’ of ‘wat hem terug in balans brengt’ heeft hem altijd geboeid.
De wijsheid over de menselijke geest, voeding, beweging, en ademhaling loopt als een rode draad door zijn leven. Erik ontdekt (nog) steeds nieuwe dingen. Genietend van het leven in een goede gezondheid, reizend, ziend en lerend, deelt hij graag deze ontdekkingen en ervaringen in groepslessen of individuele begeleiding.

 

Dragers van het festivalBrenger van woorden en Coördinator Ceremonie

Tim Vrancken. Al heel zijn leven is Tim gepassioneerd door alles wat met zelfontwikkeling en bewustwording te maken heeft. Na zijn studie filosofie ging hij in het onderwijs. Al wat hij onderweg bezig was te vergaren, mocht hij dan beginnen doorgeven – als leerkracht Moraal in het middelbaar, als staflid van Leerhuis Brussel (een Sudbury school) en als coördinator van Zeno vzw, Centrum voor Praktische Filosofie. Tien jaar later werd het tijd om enkele nieuwe stappen te zetten. Tim begon als levenscoach. Zijn liefde om aanwezig te zijn bij intense emoties en zijn enthousiasme voor al wat met het woord te maken heeft, vond daarnaast ook vorm in de rol van uitvaartbegeleider.

In zijn coachingpraktijk De Levensboom houdt Tim er enorm van om te werken met (jonge) mannen – om samen de innerlijke diepten te ont-dekken, daarin thuis te komen, te wortelen en van daaruit in de eigen scheppingskracht te gaan staan. Het is zo, gelooft Tim, dat de nieuwe aarde vorm begint te krijgen…

 

Dragers van het festivalCoördinator web, e-mail en administratie, Guardian of the Masculine en Man of Action

Dennis Deridder (1965°), vader van 4 kinderen en grootvader van 1 kleinzoon.
Na een werkongeval eind 1993 heeft hij het leven als bouwvakker achter zich gelaten en is de koers van zijn hart gaan varen. Al van kindsbeen zat hij vol vragen over emoties, reacties, gedachten en hun onderlinge samenhang en wou daarin grondig wat zaken veranderen. Dennis begon daardoor in 1994 aan de opleiding NLP-Practitioner en kreeg er antwoord op de meeste van zijn vragen én een set nieuwe en veel betere vragen. Helemaal in zijn element voltooide hij het ganse NLP-traject tot trainer. Daarna breidde hij zijn kennis en ervaringen verder uit met o.a. Transpersoonlijke Coaching en Counseling, The Work van Byron Katie, Psych-K, Deeksha, Reiki, The One Method, …
Gedreven om mensen te helpen veranderen, de waardigheid en kracht in ieder te herstellen en vrij en gelukkig verder te leven, leidt Dennis zijn eigen coaching en therapie praktijk als Transformatiecoach. Recentelijk startte hij ook het Centrum voor Levensvaardigheden en ontwikkelde eerder de RelieveTechniek, een krachtige methode om kwellingen en oud zeer los te laten. Dennis zet met plezier zijn vuur samen met dit prachtig team in, om het beste van wat zij én alle mannen te bieden hebben, samen te brengen in het echte Belgische MannenFestival.

 

Dragers van het festival

Coördinator jongeren en dansmaster

Gert Daniels. Als directeur en vrijwilliger in zijn vzw WCU-Dance (we see you dance) zet Gert zich samen met een team danschoreografen en bezielde vrijwilligers in om kinderen en jongeren in beweging te brengen, om hun dromen te leven, te dansen…. De laatste 5 jaren ligt de focus vooral op het werken met jongeren in de jeugdzorg en kinderen in de asielcentra, om wat licht te brengen in hun duisternis via dans en zang. Wat hij vooral merkte is dat er bitter weinig tools zijn om met jongens te werken in begeleiding. Via het mannenwerk zijn ze hiernaar op zoek gegaan, en vinden ze nieuwe tools!

In 2015 organiseerde Gert met een aantal mannen de 1e internationale Men Gathering op chateau Frandeux. Vorig jaar organiseerde hij de eerste Worldwide Wisdomkeeper Conference in Duitsland en dit jaar op Gran Canaria, z’n 2e thuis. Ook Gert is blij om dit jaar deel uit te maken van dit enthousiast team mannen die een jaarlijks terugkerend event op poten wensen te zetten ten gunste van alle mannen én jongens in ons unieke land ! “Want het unieke verbindende, voedende, helende van het samen komen onder mannen is nog niet voldoende gekend, en mag graag elke man bereiken!”, zegt Gert.

 

Dragers van het festivalPublicatie-master, FB- verantwoordelijke en coördinator workshopgevers

Peter Grard is liefhebbende vader van 4 kinderen waarvan twee overleden.
Na 14 jaar als begeleider en coördinator in jeugdwerk startte voor Peter een nieuwe levensheroriëntatiefase. Hij nam de stap om een droom te realiseren met Aykohuis:
mensen die met het bewustzijnspad bezig zijn samenbrengen en verbinden. Peter organiseert en begeleidt cursussen rond je levensmissie ontdekken en de reis naar jezelf. Tot verbinding komen met je essentie staat in al deze cursussen centraal. Daarnaast is Peter trainer van de Opleiding Word Levens- en Zielsmissiecoach voor (startende) coaches en begeleiders van mensen die willen doorbreken met hun missie.

Hij begeleidt mensen ook individueel en werkt hier naar de kern toe o.a. door gebruik te maken van de Akashakronieken, thetahealing, innerlijk kind werk.
Zijn missie: “Mensen tot zichzelf en hun essentie laten komen, opdat ieder vanuit zijn ziel en waarheid in vrijheid en verbinding met zichzelf en het leven kan leven.” Je ziel aanraken is zijn sterkste kracht.

Peter is enorm geboeid door de magie van het leven en houdt erg van rust, stilte en natuur, reizen (vooral naar magische plaatsen zoals de natuurreservaten van de Natives in Amerika, Glastonbury en Tintagel, Israël, …) mediteren, dansen en schrijven waarmee hij zijn ziel en waarheid blootlegt. Spiritualiteit, mystiek, de schoonheid en de magie van het leven houden hem wakker.
Op het ‘spirituele’ pad wil Peter het aardse en spirituele met elkaar verbinden. Geaarde spiritualiteit en geaarde liefde is wat telt. Niet boven of onder maar middenin het leven.

Peter werkt veel met archetypes in zijn begeleidingswerk. Archetypes die zeker bij Peter horen zijn de nar, de danser, de schrijver, de verbinder, de pelgrim, de kluizenaar, de wilde man, de avonturier, de minnaar, de muziekmaker en de heel- en leermeester. Peter nodigt jou uit op dit mannenfestival ook jouw ware potentieel te komen belichamen die verankerd zit in jouw belangrijkste archetypes. Puur en kwetsbaar, met speelsheid, humor en intensiteit jouw hart en dromen als man op tafel komen leggen, daarin daagt hij jou in essentie uit.

Meer over Peter op www.aykohuis.be

 

Dragers van het festivalHoeder van het woud en coördinator logistiek & vrijwilligers

Wouter Wuyts, (°1964) creatieve, ondernemende en praktisch ingestelde man met een hart voor de natuur en voor zijn puberzoon.

Wouter vertelt reeds 30 jaar verhalen aan kinderen. Hij doet dit professioneel met de Blauwe Schavuit en sedert dit jaar ook bij GoodPlanet Belgium.
Om volwassenen samen te brengen, organiseert hij in z’n vrije tijd o.a. dansfeesten. Verder brengt hij mannen samen in mannencirkels, in vader-zoon weekends, in de eerste International Men Gathering, op studiedagen en in de toekomst misschien op een heuse mannenraad.
Het vrij recente concept van ‘mannenfestivals’ heeft hij reeds als deelnemer ervaren; In 2016 en 2018 op het Wildemanfestival en in 2017 op het Hieros Gamos festival in NL.

Wouter was oorspronkelijk nog niet actief betrokken bij de oprichting van het eerste Belgische mannenfestival maar wel enthousiast. Later heeft hij zich geëngageerd om verantwoordelijkheid te nemen voor het materiële aspect van dit festival. Hij omschrijft zijn taak als volgt: “Ik noem mezelf soms – Architect van gezelligheid – en heb als bijdrage in dit team om deze prachtige locatie te transformeren naar een echt festivalterrein waar alle deelnemers hun weg vinden en zich op hun gemak voelen zodat ze zich onbezorgd aan en in de workshops kunnen overgeven.”

En verder stelt Wouter ook helder: “De jeugd maakt de toekomst van de wereld. Dit festival, en andere initiatieven voor mannen, dienen uiteindelijk ook ten dienste te staan van onze zonen en dochters. Anders zijn we gewoon onze tijd aan het verspillen.”

Vuurteam

Dragers van het festival

Hoeder van het vuur, harte-krijger en hoofdcoördinator vuurmannen.

Yves Vanopslagh, geboren in een klein Vlaams dorpje verloor op jonge leeftijd zijn beide ouders en kwam in een turbulente tijd terecht van leven en overleven. Op zijn 35ste kwam hij door een zwaar ongeval in een lange revalidatie terecht, dit was voor hem de volledige ommekeer in zijn leven.

In die tijd kwam hij zichzelf tegen, en zocht verdieping in het spirituele. Door verschillende opleidingen te volgen zoals holistische therapie, Munay Ki, Nusta Karpay, sjamanisme, e.a., ging zijn hart en gevoel open en werd hem duidelijk dat zijn intuïtie en invoelend vermogen steeds de leidraad was geweest in zijn leven.
Elke dag weer ben ik verwonderd en dankbaar voor de dingen die op mijn pad komen, de bijzondere mensen die ik ontmoet.

Sinds 2001 bekwaamde hij zich in zweethut ceremonies en werd Fire Keeper. Hij geeft nu zweethut ceremonies vanuit eigen gevoel en inzicht, met een basis vanuit de Navajo/Hopi culturen, maar met ruimte voor eigen creativiteit.
Yves bouwt en herstelt tevens al jaren yurts en verdiept zich nu in eco-building. Recent startte hij zijn eigen bedrijf Eco Dreams met de missie om steeds meer in de eco sector te kunnen creëren.

In elk menselijk hart schuilt een diep, spiritueel verlangen naar een duurzaam en standvastig geloof, een positief, voldoening schenkend geloof in een toekomstig bestaan. Een dergelijk geloof stabiliseert het karakter en veel van onze jonge mensen missen een stevig anker voor hun ziel. Laat ons samen stijgen naar een hogere dimensie zodat we onze kinderen en naasten kunnen helpen dit anker te vinden

In hart en liefde, één met natuur, de bron, en al onze verwanten…