Men to Business (M2B)

Maak jouw festival nog completer door dit Men 2 Business traject toe te voegen.
Voor ondernemende mannen die willen groeien en inspireren.

Hieronder zal je de informatie terugvinden van 2021.
Update 2022: Het M2B traject gaat opnieuw door, in maart komen de updates hierover.

Groei als man, ondernemer, leidinggevende en/of manager tijdens deze twee ontwikkeldagen in de bossen van het Meerdaalwoud. Een op maat gemaakt traject gericht op ondernemers en leidinggevenden in parallel met het 4-daagse Mannenfestival.

Laat je inspireren door verrassende trainers in deze out-of-the-box-setting. Verhoog je levenskwaliteit en energieniveau in jezelf, je omgeving, team en bedrijf.

Onze samenleving, economie en politiek hebben nood aan mannen die zelfbewust en in verbinding hun verantwoordelijkheid opnemen.

Via ‘Men 2 Business’ krijg je toegang tot een unieke groep mannen van andere leidinggevenden, ondernemers, managers en leidinggevenden. Samen ervaar je een verdieping in de bedding van het jaarlijkse mannenfestival waarbij je kan herbronnen en in uitwisseling kan gaan.

Waar wil jij op inzetten?

In je (privé) leven

In je team en bedrijf

M2B Aanbod

Stel zelf je programma samen. Kies uit meer dan 50 workshops. Je kiest zelf hoe diep je gaat, hoe pittig het mag zijn, en op welke thema’s uit werk en leven je inzoomt. 

Zoals daar bijvoorbeeld zijn: welk toekomstbeeld heb je voor jezelf en je onderneming? Hoe kun jij leiding geven als je team thuiswerkt? 

Doorheen het festival kom je dagelijks samen in een kleiner groepje met 9 andere ondernemende mannen. Zo vorm je je eigen vertrouwde groep binnen het grotere festival. De sfeer van vertrouwen en broederschap zorgt voor gespreksruimte over dingen waar je met je (zaken)partner of vrienden niet over zou praten.

Je slaapt in een glamping tent met bed, voorzien met heel wat extra kampeercomfort.

Uiteraard is ‘vol pension’ in de prijs inbegrepen.

Voor het festival is er, indien gewenst, een persoonlijk kennismakingsgesprek. In het najaar is er een terugkommoment.

Benefits

Ontdek de kracht van broederschap. Met gelijkgestemde ondernemende mannen deel je dit avontuur van 2 dagen in de diepe bossen van Meerdaalwoud. Inspireer en laat je inspireren.

Na het festival zien we vaak mooie vriendschappen ontstaan. Wie weet houd je er ook boeiende professionele samenwerkingen aan over?

Verwerf inzichten en ervaringen die je meteen kan toepassen in je bedrijf en privéleven.

Als jij je beter voelt op fysiek, mentaal en emotioneel vlak, dan heb je meer impact op je omgeving en bedrijf.

Dit Men To Business-programma is op een toegankelijke manier ingebed in het vierdaags mannenfestival, waar je kan kiezen uit meer dan 50 workshops. De trainers komen uit België en Nederland. Je hebt de keuze om ook de laatste 2 dagen toe te voegen van het 4-daagse Mannenfestival.

M2B Programma

Uniek aan het Men 2 Business programma is dat je de combinatie krijgt tussen het Mannenfestival ervaring en een persoonlijke begeleiding gericht op ondernemerschap. Na de kennismaking met je collega’s in de M2B groep, stap je in een compacte 2 dagen totaalervaring.

Donderdag 26 Augustus
2021

Dag 1

Aankomen en je installeren in je glampingtent
9u30
Kennismaking moment met de andere deelnemers
10u30
Maaltijd - Pitches van de workshops
12u
Opening Festival & Sacred Space + Praktische info
13u00
Workshopronde 1
15u00
Sharing Circles
17u15
Diner
18u30
Workshopronde 2
20u00
Ecstatic Dance
22u00

Vrijdag 27 Augustus
2021

Dag 2

Temazcal zweethut
6u
Ochtendworkshops
06u30
Ontbijt
8u
Workshopronde 3
10u
Lunch
12u30
Eigen tijd
13u30
Cross the line
14u30
Sharing Circles - Oogsten en afscheid nemen
17u
Diner
18u15
Voor wie blijft: workshopronde 4
19u45
Muzikaal Free Podium
22u00

Wil je twee extra dagen langer blijven? Dat kan tegen een kleine meerprijs 175 euro (incl. BTW).

Verken enkele workshops

Naast de onderstaande workshops gericht op ondernemers en leidinggevenden, heb je ook toegang tot alle andere workshops die op het Mannenfestival zullen aangeboden worden. Telkens voor de workshop begint kan jij nog beslissen waaraan je deelneemt.

Kiezen voor of gekozen worden als leider

Lieven Godderis

Kiezen voor of gekozen worden als leider

Al van jongs af aan word je gekozen om leiderschap en verantwoordelijkheid op te nemen. Je blijft koelbloedig in het heetst van de strijd en mensen geven jou op een natuurlijke manier autoriteit. Je voelt je vrij om leiderschap op te nemen. Soms is het appèl onafwendbaar zoals bij het begin van de lockdown, bij een crisis in je team of het vader worden....We delen met elkaar in enkele oefeningen en maken ons vrij(er) om (op-)nieuw leiderschap op te kunnen opnemen.
https://www.lievengodderis.be/

Het Geheime Leven van Groepen (Teams)

Gino Peremans

Het Geheime Leven van Groepen (Teams)

Vraag je je soms af waarom een team de ene dag topprestaties levert en de andere dag in het slop lijkt te zitten? Waarom je je in conflicten geduwd voelt of een kant dient te kiezen? Waarom beslissingen niet genomen worden of erop teruggekomen wordt!? Wil je meer begrijpen wat de groei van een team kan beïnvloeden? Via een 'tried and tested' model beleef je een 'aha' ervaring en begin je met hernieuwde moed en overgave terug samen te werken.
www.ginoperemans.com

Impact zonder Macht

Gino Peremans

Impact zonder Macht

Wat we allemaal nastreven is gehoord worden, impact hebben, inspireren zodat mensen ons willen volgen of ten minste doen wat we zeggen. Heb je al ervaren dat taken niet naar behoren worden uitgevoerd als je ze doordrukt? Wil je meer invloed hebben op anderen vanuit verbinding (als leidinggevende, als ondernemer, als vader)? Je komt uit deze workshop met een doorleeft inzicht over hoe anderen te impacteren en je gaat aan den lijve ondervinden dat dit niet kan als je macht gebruikt. Integendeel!
www.ginoperemans.com

Time & stressmanagment in fast changing times

Gert Daniels

Time & stressmanagment in fast changing times

Via nieuwe martial-arts technieken laten we stress los, ontdoen we ons van negatieve emoties of storende gedachten en komen in zachte kracht, flexibel, weerbaar, wendbaar, stressbestendig met een goede focus en centering in jezelf. Door meer in verbinding te staan met jezelf, is er meer verbinding met je omgeving, in je relatie, je job of je onderneming. Je (her)ontdekt de energiebron in jezelf en wordt een bron voor anderen. Tijd is relatief, én rekbaar... stress en gezondheid ook!
http://www.gertdaniels.dance/

Sexual energy & business… burn-in-men!

Gert Daniels

Sexual energy & business… burn-in-men!

Kan je burn-out voorkomen? JA! De weg naar binnen geeft oplossingen en kansen : burn-in ! Heeft ondernemen te maken met seksuele energie? YES! Every business needs fuel! Brandstof is een vorm van (seksuele) energie. Een gezonde houding t.o.v. jouw eigen energie, je seksuele energie is belangrijk voor jouw gezondheid, je relatie, je gezin, je werk, je team/bedrijf. Als jouw levensenergie in je hara stroomt dan ben je een bron van vreugde, joy, energie, passie...
http://www.gertdaniels.dance/

De Zevende Generatie. Wat is jouw legacy?

Ewoud Monbaliu

De Zevende Generatie. Wat is jouw legacy?

Vandaag leven we in die tijden waarvan komende generaties zullen zeggen: welke van onze voorouders hielpen indertijd mee het verschil maken?Welke erfenis wil jij nalaten aan de komende generaties? Welke rol wil jij hiertoe als man opnemen en voor-leven? Wat heb je te doen als partner, vader, ondernemer?Deze workshop neemt je mee in de 'Deep Time'. We reizen naar de 7de generatie, en vanuit die informatie dromen we onze legacy voor die nieuwe wereld tot leven.

Familie opstelling De kracht in je Vader-lijn als steun voor je onderneming

Christophhe Denys

Familie opstelling De kracht in je Vader-lijn als steun voor je onderneming

We richten onze aandacht op de vaderlijn waar we allen deel van uitmaken: ieder van ons is zoon, kleinzoon, en misschien ook (toekomstige) vader of grootvader. In deze familielijn wordt kracht, intentie en jouw specifieke manier van man-zijn zichtbaar. We gaan heel gericht op zoek naar de ondernemingskracht in onze mannenlijn: waar vinden we kracht, inspiratie en inzicht voor ons professioneel en persoonlijk levensproject?
http://www.traumaherstel.be/

Succesvol leiderschap

Odilon Mets

Succesvol leiderschap

Wat roept bij jou je leiderschap op? Hoe is je relatie met je medewerkers, je oversten? Moet je presteren om er te mogen zijn of kan je kwetsbaar zijn? Onbewuste weerspiegelingen en projecties uit het familiesysteem kunnen je leiderschap uithollen en kan je parten spelen. In deze workshop ervaar je hoe je anders aanwezig kunt zijn als leider en welk effect het heeft op de mensen waarmee je werkt. Verborgen dynamieken die je leiderschap bezwaren worden je bewust en transformeren.
http://www.bewustzijnshuis.be

Cross The Line

Joris Van Doorslaer

Cross The Line

Bewust man zijn betekent jezelf durven tonen zoals je werkelijk bent. Met cross the line brengen we de kracht van verbinding tot leven door met het hele mannenveld samen achter 1 lijn, telkens met een nieuwe vraag die wanneer die resoneert jou een kans geeft om dat te tonen.
nl.unleashingofpotential.com

Temazcal zweethut

Yves Vanopslagh

Temazcal zweethut

Elke ochtend is er de mogelijkheid tot overgave aan het zuiverende proces van de zweethut. Je kan je mannelijk anker ruimte geven, jezelf reinigen op hartsniveau, zodat je vol vertrouwen de dag mag starten. Het helpt ons om kracht te winnen, om met een heldere geest en visie ons dagelijks leven tegemoet te gaan.
templeoftheearth.org

Stemgebruik en presentatie

Erik Van Grootel

Stemgebruik en presentatie

Elk van ons heeft een manier van zichzelf uiten. Er is iets wat elk van ons doet bewegen als mens en man. We gaan op zoek naar jouw manier van uitdrukken, letterlijk en figuurlijk. De stem en je lichaam gebruiken als instrument om jezelf uit te drukken. WAT heb jij te zeggen en HOE doe je dat. Eric helpt je graag aan de hand van praktische oefeningen.
http://www.ericvangrootel.nl/

Jouw gastheren

Hallo, wij zijn je gastheren voor deze Men 2 Business-track. Contacteer ons gerust.
We ontmoetten elkaar op vorige edities van het mannenfestival. Lees hieronder onze getuigenis.

Play Video

Gino Peremans

Executive coach (INSEAD, Vlerick) & Transformational Consultant

Play Video

Jan Nouwen

COO bij een middelgroot metaalverwerkend bedrijf

Play Video

Nicolas Petit-Barreau

Ondernemer ecologische bouwconstructies

Play Video

Gert Daniëls

Directeur voor een vzw in de jeugdzorg

Play Video

Ewoud Monbaliu

Social entrepreneur

Deelnemen

Voor wie?

Men 2 Business richt zich tot alle ondernemers, CEO’s, managers en leiders die zichzelf, hun team en de organisatie naar het volgende niveau willen tillen.

Waar?

Jouw bijdrage heeft nu al impact op iemand anders z’n leven.

Jouw deelnameprijs steunt iemand anders zijn Mannenfestival ticket. Zo maak je het mogelijk dat ook jonge mannen uit kwetsbare situaties en personen met beperkte middelen aan het Mannenfestival kunnen deelnemen.

Vroegboek Ticket

(tot 30 juni)

998 Incl. BTW
Overnachten in glamping-tent
Vol pension
Toegang tot meer dan 50 workshops (met voorrang bij business workshops)
Individueel voor- en nagesprek
Zoom business groepscall voor en na het festival
Men 2 business sharing circle
Een deel van je ticket komt ook ten goede van een man met beperkte middelen

Standaard Ticket

-

1248 Incl. BTW
Overnachten in glamping-tent
Vol pension
Toegang tot meer dan 50 workshops (met voorrang bij business workshops)
Individueel voor- en nagesprek
Zoom business groepscall voor en na het festival
Men 2 business sharing circle
Een deel van je ticket komt ook ten goede van een man met beperkte middelen

Getuigenissen

Veelgestelde vragen

Het adres is “De Kluis 1, 3051 Sint-Joris-Weert”.

Voor de Men 2 Business groep is de start om 9u30 op donderdag 26 augustus en eindigt op vrijdagavond 27 augustus rond 18u.

Indien je nog 2 dagen toevoegt, dan eindigt voor jou het Mannenfestival op zondag 29 augustus om 16u30.

Op dit moment gaat het festival (net zoals onze zomer 2020 editie) gewoon door zoals gepland.

Indien er wijzigingen zijn of praktische beperkingen dan zal elke deelnemer mee op de hoogte gehouden worden per email van de ontwikkelingen. 

Indien we een beperking dienen in te voeren qua aantal deelnemers dan is het belangrijk dat je ticket op tijd is aangekocht, je ticket aankoopdatum is wat wij zullen gebruiken voor de telling. Op de website geven we aan wanneer we uitverkocht zijn.

Indien er iets zou gebeuren waardoor het echt niet kan doorgaan dan zorgen wij voor een terugbetaling van je ticket, op een administratieve kost na van 45 euro.

Het Mannenfestival is in de zomer van 2020 kunnen doorgaan, wat ons prachtige lessen heeft gegeven om ook dit jaar vol enthousiasme de 2021 editie te organiseren. Deze buitenlocatie in het midden van de natuur is de ideale plek om terug in verbinding te gaan met jezelf en elkaar.

We zitten op 15 minuten stappen van het trein station. Neem de trein tot het station van St.-Joris-Weert. Van hier is het +/- 15 minuten wandelen.

Komende uit het station ga je naar rechts, aan de spoorwegovergang ga je terug rechts en de eerstvolgende straat (Molenstraat) opnieuw rechts. Deze volg je tot aan de Polderstraat op je linkerkant. Sla hier linksaf en dan is het steeds rechtdoor.

Parkeerplaatsen zijn beperkt, dus onze eerste suggestie is om te carpoolen of openbaar vervoer te gebruiken. 

Indien je toch met de auto komt, stel je gps in op “De Kluis 1, 3051 Sint-Joris-Weert”. Extra tip is om Polderstraat in te geven, op het einde van die straat dien je te zijn en dan ga je de parking tegenkomen.

In elk ticket zitten alle maaltijden inbegrepen, van de eerste lunch op de aankomstdag tot de laatste lunch op de slotdag. Dit betekent ontbijt, lunch en avondeten. Onze kookploeg zorgt voor heerlijke, gezonde maaltijden via een buffet-stijl principe. Op meerdere plekken op het terrein kan je stromend water vinden om je eigen drinkbus te vullen. Ook zal er thee en koffie voorzien worden voor tijdens de maaltijden en op tussendoor pauze momenten.

Praktisch is het wel belangrijk is dat je je eigen bestek, bord, beker en afdroogdoek meebrengt. Er zal een plek zijn waar je je eigen spullen kan afwassen.

Er zal altijd een vegetarische en vegan optie ter beschikking zijn. Ook zal er er een glutenvrij en lactovrije optie zijn. Indien je speciale eet-restricties (buiten vegetarisch, vegan, glutenvrij of lactovrij) hebt die belangrijk zijn om aan onze kok door te geven dan kan je dit op voorhand mailen naar info@mannenfestival.be. Op dag 1 vragen we aan elke man met eet-restricties om dit te melden aan onze kok.

In het Men 2 Business ticket zitten overnachtingen inbegrepen in een glamping tent. Wat dit wil zeggen is dat alles voorzien is voor jou: comfortabel bed, lakens & kussen. Deze tent is ingericht zodat jij makkelijk kan toekomen, want alles is al opgezet. Ook zullen er douches en WC’s nabij zijn.

Wie 2 dagen toevoegt mag ook 2 nachten langer verblijven in deze glamping tent.

Onze kookploeg kan omgaan met verschillende restricties die je hebt. Standaard is er altijd een vegetarische en vegan optie, dus dit dien je niet door te geven. Zijn je eet-restricties beperkter dan dit dan is het belangrijk om dit op voorhand door te geven via info@mannenfestival.be zodat hier rekening mee gehouden kan worden. Tijdens het festival zelf kan je specifieke eet-restricties nog eens bespreken met de kok ter plaatse.

Het Mannenfestival werkt als een VZW, de volledige werking draait op de bijdrage van de tickets. Jij steunt dus mee de visie om ruimte te creëren om bewust man te zijn, waarmee we een beweging in gang zetten die veel groter is dan elk van ons apart. Hiermee wordt de betaling gedaan van alle onkosten die gepaard gaan gedurende het jaar en tijdens het festival. Zelfs onze workshopgevers en vrijwilligers doen nog steeds een bijdrage, dus elke persoon op het festival draagt mee dit festival. Uniek aan het M2B ticket is dat je ook een andere man mee ondersteunt die aan het gewone Mannenfestival kan deelnemen.

 • Je inkom-ticket
 • Een klein (rug)zakje waarmee je op het terrein kunt rondlopen. (Het terrein is best groot, dus handig als je niet voortdurend heen en weer moet voor je spullen)
  • Zaklamp
  • Eigen bord, soepbeker, mok, vork, lepel, mes en ander nuttig eetgerei (deze kun je na gebruik en afwas ook laten liggen aan je eetplek)
  • Afwasgerief (sponsje, handdoek)
  • Drinkfles, die je kan (her)vullen
  • Rolletje WC-papier
  • Schrijfgerief
 • Kledij: Houd rekening met weerschommelingen en koudere nachttemperaturen 
  • Regenkledij
  • Twee handdoeken (extra handdoek goed voor de zweethut)
  • Kledij waarin je makkelijk kan bewegen
  • Schoeisel waarmee je vlot in de natuur kan bewegen
  • En verder alles uit je garderobe waar je graag mee tevoorschijn komt 🙂
 • Muziek instrumenten (optioneel)
  • Drum, 
  • Ratel, gitaar,… 
 • Sacred Space. Neem gerust een krachtvoorwerp mee om hier te leggen tijdens het festival
 • Yoga-matje of iets dergelijks (nodig voor sommige workshops) 
 • Zitkussen, evt. handig stoeltje
 • Evt anti-muggen/teken spul
 • Zonnecrème
 • En verder alles wat voor jou bijdraagt aan een heel aangenaam, gezellig en krachtig mannen-gebeuren!
 • Voor het M2B ticket zijn slaapvoorzieningen geregeld (incl. bed, lakens, kussen, verlichting rond de tent)

Men 2 Business is gericht op ondernemers, leidinggevenden en managers die zich graag bewust willen ontwikkelen.

Op het Mannenfestival is elke man welkom, er zijn een aantal principes die we hebben neergeschreven waarvan we vragen dat elke man zich aan houdt om alles vlot te laten verlopen.

 1. Tijdens het MannenFestival gaan we op een respectvolle en ecologisch verantwoorde manier met elkaar om. Dit betekent o.a.
  • dat medewerkers en deelnemers respectvol omgaan met de medemensen, dieren, planten, vuur, stenen en bouwwerken op het festivalterrein,
  • dat medewerkers en deelnemers hun eigen bord, drinkgerei, bestek en handdoek meenemen en na de maaltijden hun eigen afwas doen,
  • dat medewerkers en deelnemers hun eigen rommel en afval opruimen (dus ook sigarettenpeuken!) en zoveel mogelijk afval sorteren in de daarvoor bestemde afvalbakken,
  • dat medewerkers en deelnemers met elkaar samen de wc, douches en kamers proper houden en
  • dat we gebruik maken van ecologische afwas- en poetsmiddelen.
 2. Iedere deelnemer is vrij om wel of niet aan de op het MannenFestival aangeboden activiteiten deel te nemen.
 3. Iedere deelnemer is zelf verantwoordelijk voor zijn fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid. Deelname is dus op eigen risico.
 4. Mocht je (per ongeluk) schade toebrengen aan een ander of andermans eigendom, dan neem je hier verantwoordelijkheid voor en doet indien nodig een beroep op je eigen familiale verzekering.
 5. De organisatie van het MannenFestival sluit alle vormen van aansprakelijkheid uit, van elke vorm van schade (materieel, fysiek, emotioneel of psychisch) opgedaan voor, tijdens, na of ten gevolge van deelname aan het festival.
 6. Tijdens het MannenFestival wordt er geen alcohol geschonken en gedronken!
 7. Tijdens het MannenFestival is het verboden om soft- of harddrugs mee te brengen, te gebruiken of te verhandelen.
 8. De organisatie van het MannenFestival is bevoegd deelnemers die zich niet aan regel 1, 7 en/of 8 houden van het festivalterrein te (laten) verwijderen en de verdere toegang tot het festivalterrein te ontzeggen.
 9. Jonge mannen zijn toegelaten vanaf 14 jaar. Jonge mannen van 14 tot en met 17 jaar nemen deel onder verantwoordelijkheid van hun vader, grootvader of een mentor.
 10. Door je aan te melden voor het MannenFestival verklaar je als deelnemer met de bovenstaande spelregels in te stemmen en je verantwoordelijkheid te nemen.

Op voorhand is er de optie tot een persoonlijk contact voor elke Men 2 Business deelnemer. Ook zal de groep al een online groep call hebben waardoor je al eerder start met de voorbereiding. Tijdens het festival is er een team dat ondersteuning geeft om jouw programma op maat samen te stellen. Ook zal er een M2B sharing cirkel op meerdere momenten tijdens de 2-daagse plaatsvinden.

Met Mannenfestival zelf wordt gedragen door een team aan ervaren workshop gevers, sharing cirkel hoeders en kernteam leden. Tegelijk is er ook een sacred space plek, een plek van stilte waar ten alle tijden van het festival ook vuurhoeders en waterhoeders aanwezig zijn. Ook is er een plek waar je een individuele heling sessie kan aanvragen. Om te ontspannen is er ook een vuurplek waar altijd thee aanwezig is. Elke dag zal er een sharing cirkel moment zijn, hier deel je binnen een kleinere groep die elke dag hetzelfde is wat er in je leeft zodat je ook ondersteuning kan krijgen van mede-mannen indien nodig.

Bewust man zijn betekent net dat je volledig mag opdagen zoals je bent, wat er ook naar boven wil komen. Tegelijk doe je dit samen met een heel veld aan mannen die ook bewust opdagen. Samen bieden we verbinding en ondersteuning aan elkaar.

We streven met het Mannenfestival ernaar om een zo breed mogelijk mannenveld te bereiken, meerdere generaties en personen van diverse achtergronden. Het Mannenfestival is een plek waar iedereen mag samenkomen, waar je ook staat in het leven. Soms kan een man financieel minder bijdragen wat zijn aanwezigheid in gedrang zou brengen, wat een gemis zou zijn voor de energie van het festival. 

Een deel van jouw ticket gaat rechtstreeks in het Mannenfonds.

Ja, je kan de twee extra dagen meteen bijboeken via het aankopen van het ticket. Je blijft dan in je glampingtent slapen.

Neen. Je kiest ter plaatse. Elke workshopronde wordt ingeleid door een algemene presentatie. Voor een aantal workshops is het mogelijk dat er een beperkt aantal plaatsen is. Er wordt wel voorrang gegeven aan Men to Business deelnemers voor workshops die zich specifiek richten tot de deelnemers aan het Men to Business-traject.

Ja, bij je inschrijving kan je je factuurgegevens achterlaten. 

Heb je specifieke vragen voor je factuur? Stuur dan je factuurgegevens naar info@mannenfestival.be. Je ontvangt de factuur via mail.