Men to Business (M2B)

Maak jouw festival nog completer door dit Men 2 Business traject toe te voegen.
Voor ondernemende mannen die willen groeien en inspireren.

Hieronder staat de informatie voor de 2022 editie.

Groei als man, ondernemer, leidinggevende en/of manager tijdens deze twee ontwikkeldagen in de bossen van het Meerdaalwoud. Een op maat gemaakt traject gericht op ondernemers en leidinggevenden in parallel met het 4-daagse Mannenfestival.

Laat je inspireren door verrassende trainers in deze out-of-the-box-setting. Verhoog je levenskwaliteit en energieniveau in jezelf, je omgeving, team en bedrijf.

Onze samenleving, economie en politiek hebben nood aan mannen die zelfbewust en in verbinding hun verantwoordelijkheid opnemen.

Via ‘Men 2 Business’ krijg je toegang tot een unieke groep mannen van andere leidinggevenden, ondernemers, managers en leidinggevenden. Samen ervaar je een verdieping in de bedding van het jaarlijkse mannenfestival waarbij je kan herbronnen en in uitwisseling kan gaan.

Waar wil jij op inzetten?

In je (privé) leven

In je team en bedrijf

M2B Aanbod

Stel zelf je programma samen. Kies uit meer dan 60 workshops. Je kiest zelf hoe diep je gaat, hoe pittig het mag zijn, en op welke thema’s uit werk en leven je inzoomt. 

Zoals daar bijvoorbeeld zijn: welk toekomstbeeld heb je voor jezelf en je onderneming? Hoe kun jij leiding geven als je team thuiswerkt? 

Doorheen het festival kom je dagelijks samen in een kleiner groepje met 9 andere ondernemende mannen. Zo vorm je je eigen vertrouwde groep binnen het grotere festival. De sfeer van vertrouwen en broederschap zorgt voor gespreksruimte over dingen waar je met je (zaken)partner of vrienden niet over zou praten.

Je slaapt in een glamping tent met bed, voorzien met heel wat extra kampeercomfort.

Uiteraard is ‘vol pension’ in de prijs inbegrepen.

Voor het festival is er, indien gewenst, een persoonlijk kennismakingsgesprek. In het najaar is er een terugkommoment.

Benefits

Ontdek de kracht van broederschap. Met gelijkgestemde ondernemende mannen deel je dit avontuur van 2 of 4 dagen in de diepe bossen van Meerdaalwoud. Inspireer en laat je inspireren.

Na het festival zien we vaak mooie vriendschappen ontstaan. Wie weet houd je er ook boeiende professionele samenwerkingen aan over?

Verwerf inzichten en ervaringen die je meteen kan toepassen in je bedrijf en privéleven.

Als jij je beter voelt op fysiek, mentaal en emotioneel vlak, dan heb je meer impact op je omgeving en bedrijf.

Dit Men To Business-programma is op een toegankelijke manier ingebed in het vierdaags mannenfestival, waar je kan kiezen uit meer dan 90 workshops. De trainers komen uit België en Nederland. Je hebt de keuze om ook de laatste 2 dagen toe te voegen van het 4-daagse Mannenfestival voor dezelfde prijs.

M2B Programma

Uniek aan het Men 2 Business programma is dat je de combinatie krijgt tussen het Mannenfestival ervaring en een persoonlijke begeleiding gericht op ondernemerschap. Na de kennismaking met je collega’s in de M2B groep, stap je in een compacte 2 dagen totaalervaring.

Woensdag
24 Augustus
2022

Aankomen

Aankomst & onthaal
17u
Potluck met de groep
19u
Kennismaking met de Men 2 Business groep
20u

Donderdag
25 Augustus
2022

Dag 1

Ontbijt
8u
Opening festival
10u30
Lunch
12u45
Workshops
14u15
Deelcirkel
17u
Dinner
18u15
Ecstatic Dance of Rustige avondwandeling
20u00

Vrijdag
26 Augustus
2022

Dag 2

Temazcal zweethut
6u
Ochtend workshops
7u
Ontbijt
8u15
Workshops
10u15
Lunch
12u45
Cross the line
14u15
Deelcirkel - Oogsten en afscheid nemen
17u
Dinner
18u15
Voor wie blijft: Workshop ronde
19u45
Muzikaal Vrij Podium
21u45

Zaterdag
27 Augustus
2022

Dag 3

Temazcal zweethut
6u
Ochtend workshops
7u
Ontbijt
8u15
Workshop ronde
10u15
Lunch
12u45
Vrije invulling & Ontspanning
14u15
Deelcirkel
17u
Dinner
18u15
Slot avond moment met iedereen
20u
Dans moment
22u00

Zondag
28 Augustus
2022

Dag 4

Temazcal zweethut
6u
Ochtend workshops
7u
Ontbijt
8u
Workshop ronde
10u15
Lunch
12u45
Slot deelcirkel
13u45
Opruim met iedereen
15u
Slot moment
15u45
Einde
17u

Verken enkele workshops

Naast de onderstaande workshops gericht op ondernemers en leidinggevenden, heb je ook toegang tot alle andere workshops die op het Mannenfestival zullen aangeboden worden. Telkens voor de workshop begint kan jij nog beslissen waaraan je deelneemt.

No data was found

Jouw gastheren

Hallo, wij zijn je gastheren voor deze Men 2 Business-track. Contacteer ons gerust.
We ontmoetten elkaar op vorige edities van het mannenfestival. Lees hieronder onze getuigenis.

Play Video

Gino Peremans

Executive coach (INSEAD, Vlerick) & Transformational Consultant

Play Video

Ewoud Monbaliu

Social entrepreneur

Play Video

Olivier Vaneeckhout

Ondernemer

Play Video

Bram
Balcaen

Ondernemer

Play Video

Luc
Brosens

IT consultant

Deelnemen

Voor wie?

Men 2 Business richt zich tot alle ondernemers, CEO’s, managers en leiders die zichzelf, hun team en de organisatie naar het volgende niveau willen tillen.

Waar?

Jouw bijdrage heeft nu al impact op iemand anders z’n leven.

Jouw deelnameprijs steunt iemand anders zijn Mannenfestival ticket. Zo maak je het mogelijk dat ook jonge mannen uit kwetsbare situaties en personen met beperkte middelen aan het Mannenfestival kunnen deelnemen.

Vroegboek Ticket

(tot 31 mei)

998 Incl. BTW
Overnachten in glamping-tent
Vol pension
Toegang tot meer dan 60 workshops (met voorrang bij business workshops)
Individueel voor- en nagesprek
Zoom business groepscall voor en na het festival
Men 2 business deelcirkel
Een deel van je ticket komt ook ten goede van een man met beperkte middelen

Standaard Ticket

-

1298 Incl. BTW
Overnachten in glamping-tent
Vol pension
Toegang tot meer dan 60 workshops (met voorrang bij business workshops)
Individueel voor- en nagesprek
Zoom business groepscall voor en na het festival
Men 2 business deelcirkel
Een deel van je ticket komt ook ten goede van een man met beperkte middelen

Getuigenissen

Veelgestelde vragen

Het adres is “De Kluis 1, 3051 Sint-Joris-Weert”.

Voor de Men 2 Business groep is de start om 20u op woensdag 24 augustus en eindigt op vrijdagavond 26 augustus rond 19u. Indien je nog 2 dagen langer wil blijven, dan kan dat voor dezelfde prijs en eindigt voor jou het Mannenfestival op zondag 28 augustus om 17u.

Op dit moment gaat het festival (net zoals onze zomer 2020 en 2021 editie) gewoon door zoals gepland.

Indien er wijzigingen zijn of praktische beperkingen dan zal elke deelnemer mee op de hoogte gehouden worden per email van de ontwikkelingen. 

Indien we een beperking dienen in te voeren qua aantal deelnemers dan is het belangrijk dat je ticket op tijd is aangekocht, je ticket aankoopdatum is wat wij zullen gebruiken voor de telling. Op de website geven we aan wanneer we uitverkocht zijn.

Indien er iets zou gebeuren waardoor het echt niet kan doorgaan dan zorgen wij voor een terugbetaling van je ticket, op een administratieve kost na van 45 euro.

Het Mannenfestival is in de zomer van 2020 en 2021 kunnen doorgaan, wat ons prachtige lessen heeft gegeven om ook dit jaar vol enthousiasme de 2022 editie te organiseren. Deze buitenlocatie in het midden van de natuur is de ideale plek om terug in verbinding te gaan met jezelf en elkaar.

We zitten op 15 minuten stappen van het trein station. Neem de trein tot het station van St.-Joris-Weert. Van hier is het +/- 15 minuten wandelen.

Komende uit het station ga je naar rechts, aan de spoorwegovergang ga je terug rechts en de eerstvolgende straat (Molenstraat) opnieuw rechts. Deze volg je tot aan de Polderstraat op je linkerkant. Sla hier linksaf en dan is het steeds rechtdoor.

Parkeerplaatsen zijn beperkt, dus onze eerste suggestie is om te carpoolen of openbaar vervoer te gebruiken. 

Indien je toch met de auto komt, stel je gps in op “De Kluis 1, 3051 Sint-Joris-Weert”. Extra tip is om Polderstraat in te geven, op het einde van die straat dien je te zijn en dan ga je de parking tegenkomen.

In elk ticket zitten alle maaltijden inbegrepen, van de eerste lunch op de aankomstdag tot de laatste lunch op de slotdag. Dit betekent ontbijt, lunch en avondeten. Onze kookploeg zorgt voor heerlijke, gezonde maaltijden via een buffet-stijl principe. Op meerdere plekken op het terrein kan je stromend water vinden om je eigen drinkbus te vullen. Ook zal er thee en koffie voorzien worden voor tijdens de maaltijden en op tussendoor pauze momenten.

Praktisch is het wel belangrijk is dat je je eigen bestek, bord, beker en afdroogdoek meebrengt. Er zal een plek zijn waar je je eigen spullen kan afwassen.

Er zal altijd een vegetarische en vegan optie ter beschikking zijn. Ook zal er er een glutenvrij en lactovrije optie zijn. Indien je speciale eet-restricties (buiten vegetarisch, vegan, glutenvrij of lactovrij) hebt die belangrijk zijn om aan onze kok door te geven dan kan je dit op voorhand mailen naar info@mannenfestival.be. Op dag 1 vragen we aan elke man met eet-restricties om dit te melden aan onze kok.

In het Men 2 Business ticket zitten overnachtingen inbegrepen in een glamping tent. Wat dit wil zeggen is dat alles voorzien is voor jou: comfortabel bed, lakens & kussen. Deze tent is ingericht zodat jij makkelijk kan toekomen, want alles is al opgezet. Ook zullen er douches en WC’s nabij zijn.

Onze kookploeg kan omgaan met verschillende restricties die je hebt. Standaard is er altijd een vegetarische en vegan optie, dus dit dien je niet door te geven. Zijn je eet-restricties beperkter dan dit dan is het belangrijk om dit op voorhand door te geven via info@mannenfestival.be zodat hier rekening mee gehouden kan worden. Tijdens het festival zelf kan je specifieke eet-restricties nog eens bespreken met de kok ter plaatse.

Het Mannenfestival werkt als een VZW, de volledige werking draait op de bijdrage van de tickets. Jij steunt dus mee de visie om ruimte te creëren om bewust man te zijn, waarmee we een beweging in gang zetten die veel groter is dan elk van ons apart. Hiermee wordt de betaling gedaan van alle onkosten die gepaard gaan gedurende het jaar en tijdens het festival. Zelfs onze workshopgevers en vrijwilligers doen nog steeds een bijdrage, dus elke persoon op het festival draagt mee dit festival. Uniek aan het M2B ticket is dat je ook een andere man mee ondersteunt die aan het gewone Mannenfestival kan deelnemen.

 • Je inkom-ticket
 • Een klein (rug)zakje waarmee je op het terrein kunt rondlopen. (Het terrein is best groot, dus handig als je niet voortdurend heen en weer moet voor je spullen)
  • Zaklamp
  • Eigen bord, soepbeker, mok, vork, lepel, mes en ander nuttig eetgerei (deze kun je na gebruik en afwas ook laten liggen aan je eetplek)
  • Afwasgerief (sponsje, handdoek)
  • Drinkfles, die je kan (her)vullen
  • Rolletje WC-papier
  • Schrijfgerief
 • Kledij: Houd rekening met weerschommelingen en koudere nachttemperaturen 
  • Regenkledij
  • Twee handdoeken (extra handdoek goed voor de zweethut)
  • Kledij waarin je makkelijk kan bewegen
  • Schoeisel waarmee je vlot in de natuur kan bewegen
  • En verder alles uit je garderobe waar je graag mee tevoorschijn komt 🙂
 • Muziek instrumenten (optioneel)
  • Drum, 
  • Ratel, gitaar,… 
 • Sacred Space. Neem gerust een krachtvoorwerp mee om hier te leggen tijdens het festival
 • Yoga-matje of iets dergelijks (nodig voor sommige workshops) 
 • Zitkussen, evt. handig stoeltje
 • Evt anti-muggen/teken spul
 • Zonnecrème
 • En verder alles wat voor jou bijdraagt aan een heel aangenaam, gezellig en krachtig mannen-gebeuren!
 • Voor het M2B ticket zijn slaapvoorzieningen geregeld (incl. bed, lakens, kussen, verlichting rond de tent)

Men 2 Business is gericht op ondernemers, leidinggevenden en managers die zich graag bewust willen ontwikkelen.

Op het Mannenfestival is elke man welkom, er zijn een aantal principes die we hebben neergeschreven waarvan we vragen dat elke man zich aan houdt om alles vlot te laten verlopen.

 1. Tijdens het MannenFestival gaan we op een respectvolle en ecologisch verantwoorde manier met elkaar om. Dit betekent o.a.
  • dat medewerkers en deelnemers respectvol omgaan met de medemensen, dieren, planten, vuur, stenen en bouwwerken op het festivalterrein,
  • dat medewerkers en deelnemers hun eigen bord, drinkgerei, bestek en handdoek meenemen en na de maaltijden hun eigen afwas doen,
  • dat medewerkers en deelnemers hun eigen rommel en afval opruimen (dus ook sigarettenpeuken!) en zoveel mogelijk afval sorteren in de daarvoor bestemde afvalbakken,
  • dat medewerkers en deelnemers met elkaar samen de wc, douches en kamers proper houden en
  • dat we gebruik maken van ecologische afwas- en poetsmiddelen.
 2. Iedere deelnemer is vrij om wel of niet aan de op het MannenFestival aangeboden activiteiten deel te nemen.
 3. Iedere deelnemer is zelf verantwoordelijk voor zijn fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid. Deelname is dus op eigen risico.
 4. Mocht je (per ongeluk) schade toebrengen aan een ander of andermans eigendom, dan neem je hier verantwoordelijkheid voor en doet indien nodig een beroep op je eigen familiale verzekering.
 5. De organisatie van het MannenFestival sluit alle vormen van aansprakelijkheid uit, van elke vorm van schade (materieel, fysiek, emotioneel of psychisch) opgedaan voor, tijdens, na of ten gevolge van deelname aan het festival.
 6. Tijdens het MannenFestival wordt er geen alcohol geschonken en gedronken!
 7. Tijdens het MannenFestival is het verboden om soft- of harddrugs mee te brengen, te gebruiken of te verhandelen.
 8. De organisatie van het MannenFestival is bevoegd deelnemers die zich niet aan regel 1, 7 en/of 8 houden van het festivalterrein te (laten) verwijderen en de verdere toegang tot het festivalterrein te ontzeggen.
 9. Jonge mannen zijn toegelaten vanaf 14 jaar. Jonge mannen van 14 tot en met 17 jaar nemen deel onder verantwoordelijkheid van hun vader, grootvader of een mentor.
 10. Door je aan te melden voor het MannenFestival verklaar je als deelnemer met de bovenstaande spelregels in te stemmen en je verantwoordelijkheid te nemen.

Op voorhand is er de optie tot een persoonlijk contact voor elke Men 2 Business deelnemer. Ook zal de groep al een online groep call hebben waardoor je al eerder start met de voorbereiding. Tijdens het festival is er een team dat ondersteuning geeft om jouw programma op maat samen te stellen. Ook zal er een M2B sharing cirkel op meerdere momenten tijdens de 2-daagse plaatsvinden.

Met Mannenfestival zelf wordt gedragen door een team aan ervaren workshop gevers, sharing cirkel hoeders en kernteam leden. Tegelijk is er ook een sacred space plek, een plek van stilte waar ten alle tijden van het festival ook vuurhoeders en waterhoeders aanwezig zijn. Ook is er een plek waar je een individuele heling sessie kan aanvragen. Om te ontspannen is er ook een vuurplek waar altijd thee aanwezig is. Elke dag zal er een sharing cirkel moment zijn, hier deel je binnen een kleinere groep die elke dag hetzelfde is wat er in je leeft zodat je ook ondersteuning kan krijgen van mede-mannen indien nodig.

Bewust man zijn betekent net dat je volledig mag opdagen zoals je bent, wat er ook naar boven wil komen. Tegelijk doe je dit samen met een heel veld aan mannen die ook bewust opdagen. Samen bieden we verbinding en ondersteuning aan elkaar.

We streven met het Mannenfestival ernaar om een zo breed mogelijk mannenveld te bereiken, meerdere generaties en personen van diverse achtergronden. Het Mannenfestival is een plek waar iedereen mag samenkomen, waar je ook staat in het leven. Soms kan een man financieel minder bijdragen wat zijn aanwezigheid in gedrang zou brengen, wat een gemis zou zijn voor de energie van het festival. 

Een deel van jouw ticket gaat rechtstreeks in het Mannenfonds.

Ja, je blijft dan in je glamping tent slapen.

Neen. Je kiest ter plaatse. Elke workshopronde wordt ingeleid door een algemene presentatie. Voor een aantal workshops is het mogelijk dat er een beperkt aantal plaatsen is. Er wordt wel voorrang gegeven aan Men to Business deelnemers voor workshops die zich specifiek richten tot de deelnemers aan het Men to Business-traject.

Ja, bij je inschrijving kan je je factuurgegevens achterlaten. 

Heb je specifieke vragen voor je factuur? Stuur dan je factuurgegevens naar info@mannenfestival.be. Je ontvangt de factuur via mail.