Jongeren initiatie traject

Ben je tussen de 16 en 26 jaar? Dan kan je instappen in het jongeren initiatie traject van het Mannenfestival.
Initiatie naar man is een eeuwenoude traditie die in ons moderne leven niet de aandacht en bedding krijgt die ervoor nodig is.
Na de opening ceremonie ga je 3 dagen in initiatie met een aparte groep en wanneer je terugkeert verwelkomt heel het mannenveld jou.
Je bent zelfs zo welkom dat we jou extra korting geven om te komen.

Het Pad van de Man

Het proces van jongeman naar man zit vol grote stappen; je groeit langzaam los van je ouders en start je eigen leven, je groeit naar een vaste relatie, vindt eigen werk en je denkt stilaan aan apart wonen en een eigen gezin.

Soms bots je wel eens op vragen als “Wat voor man wil ik zijn ?” of zelfs “Wat is überhaupt een man ?” en “Hoe neem ik de fakkel over om te zorgen voor mezelf en mijn geliefden ?”

Heel herkenbare en wezenlijke vragen.
Er is geen eenduidig antwoord, elke man gaat zijn individueel pad.

Een man is meer dan het ééndimensionale beeld dat we vaak horen of lezen. Wij gaan met jou 3 dagen de 7 archetypes van de man verkennen. Wat resoneert bij jou ? Waar ligt jouw kracht, jouw identiteit, jouw bezieling ?

 

Jongeren initiatie traject

Ben je tussen 16 en 26 jaar oud, dan kan je in het initiatietraject stappen. We vormen een groep van 24 jonge mannen en gaan samen op avontuur. De eerste 3 dagen van het festival leven we apart in ons Parcival bos.
Zaterdag sluiten we dan terug aan bij de grote groep van het festival.

Wij ontwikkelden een uitgebalanceerd programma dat je liefdevol leidt naar een diepere versie van jezelf. In oefeningen, opdrachten en deelcirkels vind je je eigen mannelijkheid en de laatste avond onderga je een bijzonder initiatieritueel.

Je kan met de initiatie een ankermoment vastleggen in je eigen groei en ontwikkeling tot man.

Anderhalve maand na de initiatie op het festival, organiseren we een terugkomdag of re-integratie op zaterdag 14 oktober. We komen dan opnieuw samen, nu met je ouders. Ook je ouders ondergaan een transformatie. Die dag vieren we met jou en je ouders de nieuwe stap die jij in je leven hebt gezet.

 

Praktische zaken

We zorgen ervoor dat jij als ouder volledig betrokken bent bij deze initiatie van je (plus/pleeg)zoon. Daarom organiseren we op 9 augustus 2023, van 19u30 tot 21u, vòòr de start van het festival, een zoomsessie enkel voor ouders/voogden, waarin we het traject, de waarom ervan en alle praktische zaken nog eens uit de doeken doen opdat je goed op de hoogte bent.

Daarnaast zetten we ook in op nazorg: Zo’n initiatie doet niet alleen iets met de jongeren maar ook met zijn omgeving. We nodigen jou en je (plus/pleeg)zoon uit voor een verbindende dag op 14 oktober 2023, van 19u30 tot 17u. We gaan dan dieper in op jullie ervaringen en ondersteunen je om je (plus/pleeg)zoon op een goede manier verder te begeleiden in zijn groeitraject naar man-zijn.

Je wordt voor beide sessies automatisch uitgenodigd na inschrijving voor de jongereninitiatie.

Blokkeer alvast beide data in je agenda.

Als je kiest voor een jongerenticket, mag je nog een mail verwachten met wat concrete informatie over het jongeren-initiatietraject en heb je de keuze om in dit traject in te stappen of gewoon mee te doen met het algemene programma van het 4-daagse Mannenfestival.

Omdat het initiatietraject op een eigen plek doorgaat, slapen en eten de deelnemende jongeren ook apart van de rest van de deelnemers, dit ook om de groepsvorming alle kansen te geven. 

Dit wil ook zeggen dat er geen mogelijkheid is om binnen in een kamer te slapen.

Zoals voor elke man op het festival is er ook voor de jongeren in het initiatie traject dagelijks een moment waarop je kan delen wat er allemaal gebeurt. Dit kan een goede uitlaatklep zijn binnen een kleine veilige groep waar iedereen dezelfde reis doormaakt.

Dit zal individueel bekeken worden of je toch mag deelnemen aan het initiatietraject.

Voor deze en andere inhoudelijke vragen neem je het best contact op met Pieter Ruysschaert via : Pieter@mannenfestival.be

9 augustus 2023, 19u30: zoom voor ouders/voogd

23-27 augustus 2023: initiatietraject – mannenfestival

14 oktober 2023, 9u30: re-integratie dag met ouders/voogd en jongeren

Getuigenissen van vorig jaar


Voel je je geroepen om deel te nemen?

Afbeelding2

Veelgestelde vragen

Het mannenfestival vindt plaats in het Meerdaalwoud in Oud-Heverlee.

De Kluis 1, 3051 Oud-Heverlee
GPS : Polderstraat, 3051 Oud-Heverlee
Je rijdt door op de straat totdat je de welkomsbalie van het Mannenfestival tegen komt.

Wij starten onze groep op woensdagavond om 20u00
We verwachten en verwelkomen je graag woensdag 23 augustus om 18u00 om je te installeren en je tent op te zetten.

Om 19u00 is er soep en brood voorzien, neem gerust iets extra te eten mee voor jezelf als je hier een aanvulling op wil. 

De deelnemers van het grote festival komen ook op woensdagavond aan, zij starten echter pas op donderdag.
Baseer je dus niet op hun planning. Wij starten met een kleine voorsprong. 😉

Vanaf zaterdag schuiven wij met onze groep in de planning van het grote festival en eindigen samen op zondag om 17:00

 

Voor het festival organiseren we op 9 augustus 2023, vòòr de start van het festival, een zoomsessie enkel voor ouders/voogden, waarin we het traject, de waarom ervan en alle praktische zaken nog eens uit de doeken doen opdat je goed op de hoogte bent.

Na het festival organiseren we een verbindende dag op 14 oktober 2023. Hier herconnecteren we met ouders en jongeren samen en gaan we dieper in op jullie ervaringen.

 

Als je niet meedoet met de initiatie zijn er nog tal van andere mogelijkheden en begeleiding voor jongeren. Op het festival zijn er verschillende vormen van ondersteuning voor mannen en deze zijn ook beschikbaar voor jongeren. Zo is er een Elderstent waar je naartoe kan gaan voor extra ondersteuning van een van een Elder. Deze tent staat op het grote plein naast de Sacred Space waar steeds een vuurhoeder en een waterhoeder klaar staan om je een smudging of een waterblessing te geven.

Mocht het emotioneel te intens worden, dan is er nog altijd de Healing Space waar healers paraat staan om je op te vangen.

Natuurlijk is het Mannenfestival ook een plek om nieuwe kennissen en vrienden te maken. Zo kan je bij de chill-out gezellig rond een vuur zitten of genieten van een heerlijke thee.

Zeker niet, je bent daar vrij in. Tijdens het festival zijn er voldoende workshops waar jij aan kan deelnemen als je de initiatie niet volgt.

Zo is er ook een chill-out zone en natuurlijk het prachtige Meerdaalwoud om van te genieten. Voel vooral wat jij wilt en waar jij je goed bij voelt. Op het festival zelf kan het evengoed zijn dat je kiest om i.p.v. de workshop mee te volgen je even alleen wilt zijn om de rust op te zoeken.

Er wordt van alles georganiseerd om plezier te maken en nieuwe fijne mannen te ontmoeten. Zo worden er ook workshops aangeboden met sport- en spelelementen. Je kan ook in andere workshops een laagje dieper in jezelf zakken, je beter in je vel voelen en meer verbinding in jezelf vinden.

Plezier maken hoort hier ook bij, zo is er ’s avonds plaats voor dans, muziek maken, een gezellige babbel bij het vuur en de prachtige natuur om van te genieten of turen naar de ondergaande zon.